ΖΕΦΥΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ (Α΄ ΕΠΣΑ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ 1993-1994…!!!

ZEFARXOK

 

Καραντίνα είναι αυτή… και το έχουμε ρίξει στο παρελθόν βεβαίως – βεβαίως!

Μέχρι και ιστορικό Ζέφυρο Αιγάλεω… ξεθάψαμε!

Και επειδή δεν θέλει… κόπο, θέλει τρόπο,… ξεσηκώσαμε τον φίλο Αιγαλιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο και Εντεταλμένο Αθλητισμού της πόλης μας, κ. Γιάννη Σάμιο, να κατεβάσει την κορνίζα (νοικοκυρόπαιδο ο Γιάνναρος) να βγάλει την φωτογραφία και να φτάσει στα χέρια μας, ο εμβληματικός Ζέφυρος Αιγάλεω, από το μακρινό 1993-1994, όταν ο σύλλογος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας. Πριν 26-27 έτη δηλαδή…

Από το αρχείο λοιπόν του κ. Γιάννη Σάμιου, ο Ζέφυρος Αιγάλεω της σεζόν 1993-1994… αποκαλύπτεται και διαδικτυακά!

 

Ακολουθεί παρακάτω η φωτογραφία με όλα τα ονόματα της ενδεκάδας, που είχε παραταχθεί σε ματς εκείνης της περιόδου στο ξερό του ΔΑΚ Αιγάλεω!

 

(Να σημειωθεί - ως οφείλουμε – και τους ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση ως προς την ονοματολογία, τους κ.κ. Πουλή, Ελευθεράκο, τους οποίους και προφανώς… ξεσηκώσαμε, ώστε να βρεθούν σημαντικά στοιχεία)

 

 

 

ERGONMAKET

 

 

ORTHESOT

 

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΟΣ

 

 

SAMNOW

 

 

Ως καλοί οικοδεσπότες, πάντα τιμούμε τους… φιλοξενούμενους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, οπότε ακολουθούν λίγα λόγια για τον Γιάννη Σάμιο.

Ο Γιάννης Σάμιος, από πολύ παλαιά αιγαλιώτικη οικογένεια, γεννήθηκε το 1968. Πατέρας του ο Στέλιος Σάμιος (η οικογένεια του προερχόμενη από την Μικρά Ασία, εγκαταστάθηκε στο Σίτι το 1928, επί της οδού Δημαρχείου) και μητέρα του η Ανθούλα Αναστασίου, καταγόμενη εκ Λαμίας.

Ο Γιάννης Σάμιος, πήγε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Αναγέννηση), ακολούθως στο 1ο Γυμνάσιο και ολοκλήρωσε την Β/θμια Εκπαίδευση στο Νυχτερινό Λύκειο Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, για να λάβει δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΕ.

Ως γνήσιος Αιγαλιώτης, πρωτόπαιξε στις αλάνες της πόλης μας, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς τόσο ο πατέρας του Στέλιος, όσο και οι μπαρμπάδες του, Δημήτρης και Χαράλαμπος, έπαιξαν μπάλα στο Αιγάλεω της δεκαετίας 40-50 (αρχικά στην ΑΕ Αγίου Σπυρίδωνος).

Ο συμπολίτης μας, άρχισε από τις ακαδημίες του ΑΟ Αιγάλεω, ενώ επί της ολιγόμηνης θητείας του Άγγλου Λες Σάνον (αλλά και του Κώστα Καραπατή) στο πάγκο του Σίτι, ως εξέχον ταλέντο έκανε προπονήσεις με το ανδρικό τμήμα, μετέχοντας μάλιστα και σε φιλικά ματς με αντιπάλους ομάδες Α΄ Εθνικής.

Την επόμενη σεζόν, λόγω της στρατιωτικής του θητείας, αγωνίζεται ως δανεικός σε ομάδα της ΕΠΣ Κορινθίας. Στα γήπεδα, επιστρέφει, όμως, μετά από τρία (3) χρόνια, καθώς τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι σε τροχαίο συμβάν.

Συνεχίζει την ποδοσφαιρική διαδρομή του σε ομάδες της Πετρούπολης και εν τέλει σε Ζέφυρο Αιγάλεω και Ορφέα Αιγάλεω, όπου ολοκληρώνει το… ταξίδι του σε ηλικία 27 ετών, καθώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπαίνουν ιεραρχικά σε προτεραιότητα.

Αργότερα, ακολουθεί η ενασχόληση του ως προπονητής ποδοσφαίρου με εξειδίκευση στα τμήματα ακαδημιών, αναλαμβάνοντας τμήματα σε Ορφέα Αιγάλεω, Ιεράπολη και τα τελευταία χρόνια στην ΑΕ Ζέφυρος Αιγάλεω.

Δραστήριος παραμένει και στην καθημερινότητα της πόλης μας, καθώς η αγάπη του προς τον συμπολίτη και συνάνθρωπο αποτελεί μέγιστο καθήκον του.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω τον Μάϊο του 2019, και ανέλαβε Εντεταλμένος Αθλητισμού της πόλης μας. Παράλληλα, μετέχει στο ΔΣ του ΣΥΒΕΠΑΠ (Βετεράνοι ΑΟ Αιγάλεω) ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, όπου και εκεί η κοινωνική προσφορά του είναι συνεχής και αξιομνημόνευτη.

 

 

ORTHESOT

 

 

ERGONMAKET