basket-aigaleo

 

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

1. Βελτιώνει την φυσική κατάσταση του παιδιού σε μια χώρα που μαστίζεται από την παιδική παχυσαρκία.

2. Φέρνει τα παιδιά στο γήπεδο που σημαίνει ότι τα σηκώνει από τον καναπέ και την τηλεόραση, τα απομακρύνει από τις καφετέριες, το αλκοόλ και το τσιγάρο.

3. Προωθεί την κοινωνικότητα των παιδιών, καθώς τα εντάσσει σε ένα ομαδικό παιχνίδι όπου το εμείς είναι πάνω από το εγώ.

4. Μαθαίνει τα παιδιά να μοιράζονται, να κάνουν πράγματα για τους άλλους και να αντλούν ικανοποίηση από αυτές τις δράσεις.

5. Δίνει στα παιδιά ένα υγιή κοινωνικό περίγυρο, φίλους και παρέες από τον αθλητισμό που συνήθως κρατούν για πάντα και είναι στήριγμα για όλη την ζωή.

6. Βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να σέβονται τους κανόνες του παιχνιδιού και να ακούν τους προπονητές τους. Αυτή η νοοτροπία θα τους βοηθήσει και στην υπόλοιπη ζωή τους.

7. Παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε να αποκτήσει το παιδί πρόγραμμα και στόχους στο ημερήσιο πρόγραμμά του. Ξέρει πότε πρέπει να διαβάσει, ώστε να πάει στο γήπεδο έγκαιρα, πότε πρέπει να κοιμηθεί.

8. Η ενασχόληση με το μπάσκετ σχεδόν υποχρεώνει το παιδί να μάθει από μικρή ηλικία την σωστή διατροφή, τι πρέπει να αποφεύγει να τρώει και πως λειτουργεί το σώμα του.

9. Το μπάσκετ αποτελεί ιδανικό τρόπο για να αναπτύξει ένα παιδί στρατηγική σκέψη, διότι το παιχνίδι του μαθαίνει την σημασία της τακτικής στην επίτευξη ενός στόχου.

10. Προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά καθώς το μπάσκετ σε όλα του τα επίπεδα είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι. Επίσης τους δίνει την δυνατότητα να εκτονωθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Αντί επιλόγου: Ασφαλώς κάθε ομαδικό παιχνίδι και όχι μόνο το μπάσκετ μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Αρκεί να βρει ένα προπονητή που να το εμπνέει και να μην μπερδευτεί ο μπαμπάς, ώστε να θέλει να πετύχει το παιδί του όσα δεν μπόρεσε ο ίδιος…