ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

 

PRENSA

 

 

Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης από τον ΑΟ Αιγάλεω, σχετικά με τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, που ξεκινάει αύριο Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, είχαμε χθες το απόγευμα Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τύπου του δημοτικού σταδίου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ».
Ο Πρόεδρος το ΑΟ Αιγάλεω κ. Άρης Παλτόγλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Θύμιος Μαξακούλης, ο Προπονητής Ηλίας Καλοπήτας και εκ μέρους των παικτών ο Γιάννης Σκοπελίτης μίλησαν για την νέα… σελίδα της ομάδας στην Γ΄ Εθνική και απήντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που καλύπτουν το ρεπορτάζ και την θεματολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου.
Το Αιγάλεω ξεκινάει με φιλοδοξίες το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπου στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και πιο ειδικότερα η άνοδος, μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο δύο ετών (προφανώς όσο νωρίτερα… τόσο καλύτερα), άποψη που κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. Άρης Παλτόγλου στην αρχή της συνέντευξης τύπου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παλτόγλου, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, είπε: «… Είμαστε χαρούμενοι που μετά από τρία χρονια επιστρέφουμε στις εθνικές κατηγορίες και ξεκινάμε την πορεία μας στην κατηγορία με τον κυριακάτικο (αύριο) εντός έδρας αγώνα με τον Φωστήρα… Σκοπός σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε, είναι ο σύλλογος μέσα στην επόμενη διετία να αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική… Σχετικά με αυτό το πλάνο έχουμε συμφωνήσει με τον προπονητή μας κ. Ηλία Καλοπήτα για συνεργασία δύο ετών… Χαίρομαι που την Κυριακή ξεκινάμε με ένα ντέρμπι, όπου υποδεχόμαστε τον ιστορικό Φωστήρα, στην προεδρία του οποίου βρίσκεται ένας εξαιρετικός άνθρωπος με τον οποίο μας συνδέει φιλία. Εύχομαι να γίνει ένας ήρεμος αγώνας εντός αγωνιστικού χώρο και ο καλύτερος ας κερδίσει».
Να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα, κατά την διάρκεια των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα σχετικά με τον τοποθέτηση διαιτητών για τα εντός έδρας παιχνίδια των Κρητικών ομάδων του ομίλου, όπου η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ ορίζει (έχει συμβεί για την αυριανή 1η αγωνιστική) διαιτητές από τους νομούς του νησιού, ο παράγοντας του Αιγάλεω επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα που η ομάδα του Αιγάλεω το παρακολουθεί και ίσως υπάρξει συνολική αντίδραση από τις ομάδες της Αθήνας που μετέχουν στο πρωτάθλημα, κατόπιν συνεννόησης.
Μετά τον Άρη Παλτόγλου τον λόγο πήρε ο προπονητής κ. Ηλίας Καλοπήτας, που ανέφερε: «…Εγώ ήρθα πέρυσι στους τελευταίους τέσσερις αγώνες στην ομάδα όταν αγωνίζονταν στο τοπικό πρωτάθλημα και ευτυχήσαμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Με τους ανθρώπους της ομάδας μιλήσαμε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με πλάνο διετίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγιναν ουσιαστικές μεταγραφές και θεωρώ ότι αποκτήσαμε παιδιά που γνωρίζουν από πρωταθλητισμό. Είμαστε αισιόδοξοι για την ομάδα μας και στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό και να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη και πρώτοι να τερματίσουμε θα χρειαστεί να παίξουμε ακόμη ένα μίνι πρωτάθλημα… Στον σύλλογο ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και στόχος σε αυτή τη φάση αποτελεί κάθε Κυριακή να δείχνουμε βελτίωση και αυτό θα γίνει. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που γίνεται και θεωρώ οτι έχουμε περιθώρια βελτίωσης», ενώ για τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος με τον Φωστήρα τόνισε: «…Είναι ένα αθηναϊκό ντέρμπι που φυσικά έχει ιδιαιτερότητες και για τις δύο ομάδες. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε πίεση από την 1η αγνωιστική και από τη δική μας πλευρά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή. Άλλωστε είμαστε μια ομάδα που πάντα θα παίζει με πίεση. Γνωριζουμε αυτό το κομμάτι. Και εγώ και οι ποδοσφαιριστές που έχουμε ξέρουν τι εστί ο πρωταθλητισμός. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε σε όλα τα ματς για τη νίκη».
Ο Ηλίας Καλοπήτας μίλησε και για τους φιλάθλους του Αιγάλεω, όπου επεσήμανε: «…Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα ένιωσα και είδα ανθρώπους που αγαπούν το Αιγάλεω και θέλουν να φτάσει ψηλά. Άλλωστε έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές που είναι πρόσφατες και μπορώ να τους καταλάβω. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι τα πάντα γίνονται για το καλό του συλλόγου και θέλουμε τη στήριξη τους σε όλα τα ματς. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται αλλιώς εάν ξέρει ότι έχει τη στήριξη του κοινού. Είναι σημαντικό αυτό και είναι κάτι που αισθάνομαι, δηλαδή ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια… Θέλουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας και στα μέσα και στα έξω παιχνίδια μας…».
Για τους εκτός έδρας αγώνες του Αιγάλεω και συγκεκριμένα για τα έξι (6) ματς που θα δώσει το Αιγάλεω στην Κρήτη, ο τεχνικός του Σίτι, είπε: «…Προσωπικά τον όμιλο αυτόν, επειδή έχω δουλέψει τέσσερα - πέντε χρόνια με άλλες ομάδες εναντίον κρητικών ομάδων, τον γνωρίζω. Ξέρω ποιές έδρες είναι δύσκολες. Οι Κρητικές ομάδες παραδοσιακά έχουν δύσκολες έδρες και δεν είναι εύκολο να πάρεις αποτέλεσμα στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα δεν φοβόμαστε κανέναν. Όχι μόνο επειδή είμαστε το Αιγάλεω, αλλά επειδή έχουμε τη νοοτροπία νικητή ως σύνολο… Δεν υπάρχει φόβος». Ακολούθως ο προπονητής του ΑΟ Αιγάλεω μίλησε σχετικά με την κατάσταση ετοιμότητας των παικτών του, δηλώνοντας: «… Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε 100% έτοιμοι… Στόχος αποτελεί να κερδίσουμε την Κυριακή και τίποτα παραπάνω. Η ομάδα εβδομάδα με εβδομάδα θα παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο και από αγώνα σε αγώνα θα υπάρχει βελτίωση». Σε ερώτηση εάν έχει τονωθεί το ηθικό της ομάδας μετά την ευρεία νίκη στο τελευταίο φιλικό με τον Εθνικό (νίκη με 3-0 την περασμένη Κυριακή), ο Καλοπήτας σημείωσε: «… Σίγουρα είδαμε κάποια πραγματα και βγάλαμε αρκετά στοιχεία από τα όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα δεν πρέπει να λάβουμε υπόψιν το σκορ… Ποτέ δεν ασχολούμαι με το αποτέλεσμα στα φιλικά…».
Στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μίλησε εκ μέρους των παικτών, μία σπουδαία μορφή της σύγχρονης ιστορίας του Σίτι, ο πολύπειρος Γιάννης Σκοπελίτης, ο οποίος το καλοκαίρι που πέρασε και έπειτα από μία μεγάλη καριέρα σε διεθνές επίπεδο, «επαναπατρίσθηκε» στο αγαπημένο του Αιγάλεω. Αυτό ήταν και το στοιχείο, που υπερτόνισε ο ίδιος στις δηλώσεις του, τονίζοντας, ότι έπειτα από πολλά χρόνια και ειδικά στην Κύπρο όλα τα προηγούμενα, όπου έπαιζε και ήταν μέλος ομάδων με πολλούς αλλοδαπούς παίκτες, ήρθε στο Αιγάλεω και έσμιξε στα αποδυτήρια με έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Σκοπελίτης, με απλότητα και σιγουριά, ανέφερε ότι όλα λειτουργούν καλά στην ομάδα και ότι οι παίκτες του Αιγάλεω δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον σύλλογο, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει από εδώ και στο εξής στα εθνικά πρωταθλήματα.
Τον επίλογο, όσο αφορά το πάνελ των ομιλητών, είχε ο Αντιπρόεδρος της ομάδας κ. Θύμιος Μαξακούλης, ο οποίος ανέφερε ότι ως διοίκηση έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή κ. Ηλία Καλοπήτα, ο ίδιος προσωπικά χαρακτήρισε δίκαιο τον τεχνικό της ομάδας σχετικά με την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και τόνισε ότι οι νυν παράγοντες του συλλόγου κάνουν ότι καλύτερο για το Αιγάλεω, είναι πάντα δίπλα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία, ενώ με μπροστάρη τον Γιάννη Παλτόγλου που αγαπάει πραγματικά το Αιγάλεω, ο σύλλογος θα πάει ακόμη πιο ψηλά.

 

PREN2

 

PREN3

 

 

PREN4

 

PREN5

 

PREN6

 

PREN7

 

PREN8

 

PREN1