ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

AIGAN

 

 

Κύμα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στην πόλη μας το Αιγάλεω, έχει προκαλέσει η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη για την άμεση αναδιάρθρωση των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, που θα ισχύσει την σεζόν 2019-2020. Μια απόφαση, η οποία αδικεί κατάφορα το Αιγάλεω, που ενώ κέρδισε στα γήπεδα την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ Εθνική, τελικά με την αναδιάρθρωση θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο στην τρίτη (3η) την τάξει κατηγορία (Football League) σύμφωνα με τον προγραμματισμό (Super League με 14 ομάδες, Super League 2 με 12 ομάδες, Football League με 14 ομάδες, Γ΄ Εθνική - 8 όμιλοι με 106 ομάδες).

Με επίσημη δήλωση του για αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας (φώτο / πάνω σειρά, πρώτος από αριστερά), υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση θα πρέπει να αναβληθεί για ένα χρόνο. Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε: «Η αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, το Αιγάλεω, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του ομίλου της στη Γ΄ Εθνική μετά από πολυετή προσπάθεια της σημερινής διοίκησης, των αθλητών και του φίλαθλου κόσμου της πόλης, από κει που την άφησαν οι “γνωστοί σωτήρες της” για δεύτερη φορά στην ιστορία της, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η αναδιάρθρωση του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μια μακρόχρονη σημαντική προσπάθεια. Θεωρούμε ότι η συμφωνημένη αναδιάρθρωση από την πολιτεία, την ΕΠΟ και τις ενώσεις θα πρέπει να αναβληθεί για ένα έτος ώστε να οριστικοποιηθεί νομοθετικά το ισχύον πλαίσιο και να είναι από την αρχή του πρωταθλήματος απολύτως σαφείς οι όροι διεξαγωγής του».

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη αντίδραση είχε έρθει από το επίσημο Αιγάλεω και μάλιστα ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Άρης Παλτόγλου (φώτο / πάνω σειρά, μεσαία φώτο), είχε τονίσει στην σχετική δήλωση του: «Ο Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Άρης Παλτόγλου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και εναντίωση του για τις εξελίξεις σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η σχεδιαζόμενη προς ψήφιση αναδιάρθρωση πλήττει καίρια τα συμφέροντα της ομάδας η οποία ως Πρωταθλητής του Ομίλου που αγωνίστηκε, με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, θα αναγκαστεί ουσιαστικά να συμμετάσχει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ίδια κατηγορία που αγωνίζεται σήμερα.Καλούμε όλους τους Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας να καταψηφίσουν την τροπολογία που θα καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης και πλήττει τα συμφέροντα της ομάδας μας. Καλούμε τον Πρόεδρο της ΕΠΣΑ κ. Παναγιώτη Δημητρίου και τη Διοίκηση της να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ομάδας μας, αλλά και των υπολοίπων ομάδων που είναι μέλη της.Καλούμε τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους να πάρουν θέση στην κατάφορη αδικία που θα υποστεί η ομάδα μας και η πόλη μας.Ελπίζουμε την ύστατη ώρα να πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο για το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, και όχι τα συμφέροντα των λίγων».

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας (φώτο / πάνω σειρά, πρώτος από δεξιά), αναφέρει: «Κύριοι της κυβέρνησης θα μας βρείτε απέναντι σας!Η σχεδιαζόμενη προς ψήφιση αναδιάρθρωση πλήττει καίρια τα συμφέροντα της oμάδας μας, η οποία θα αναγκαστεί ουσιαστικά να συμμετάσχει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ´ Εθνική και όχι στη Β´ Εθνική, όπου θριαμβευτικά ανεβήκαμε. Ανεβήκαμε, για να παραμείνουμε μια αγωνιστική περίοδο πριν την επάνοδο μας στην A´ Εθνική στην οποία ανήκουμε.Από μικρά παιδιά ακολουθούμε την ομάδα μας στις χαρές και στις λύπες της και είμαστε πάντα εκεί. Όχι μόνο όταν υπάρχουν εκλογές. Είμαστε πάντα εκεί και το ξέρουν όλοι. Γι αυτό, αυτή η ανακοίνωση δεν είναι μια προεκλογική ανακοίνωση. Είναι μια ανακοίνωση καρδιάς, θυμού, απογοήτευσης αλλά και ελπίδας, στήριξης και αγώνα. Πάντα στηρίζαμε την ομάδα μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με ότι μέσο διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση.Καλούμε όλους τους Βουλευτές της περιοχής μας να καταψηφίσουν την τροπολογία, που θα καταθέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πλήττει τα συμφέροντα της ομάδας μας. 
Εμείς με το ΑΙΓΑΛΕΩ δεν παίζουμε. 
Εμείς μπορούμε ... και θα τα καταφέρουμε!!!».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Λάμπρος Σκλαβούνος (φώτο / κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά) σημειώνει σε επίσημη ανακοίνωση: «Μετά τις εξελίξεις που αφορούν στις ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εν όψη της διαφαινόμενης κατάφορης αδικίας απέναντι στην Πρωταθλήτρια ομάδα της πόλης μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τον Πρόεδρο και την διοίκηση της και δηλώνουμε ότι: Θέτουμε τις δυνάμεις μας στην διάθεση της ομάδας του Αιγάλεω. Συντασσόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό της με κάθε τρόπο, για να μην γίνει πραγματικότητα η κατάφωρη αδικία που εκκολάπτεται, έτσι ώστε να αναγνωριστεί η αγωνιστική της ανωτερότητα και να μην ακυρωθεί από μια και μόνη διοικητική πράξη. Οι κόποι, ο ιδρώτας και η ανωτερότητα, της ιστορικής ομάδας του Αιγάλεω, έδωσαν τα αποτελέσματά τους με τρόπο καθαρό και αδιαμφισβήτητο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Κανείς δεν δικαιούται να το παραγνωρίσει αυτό και κυρίως να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Καλούμε, την πολιτεία να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές στην αδικία που κυοφορείται».

Στο πλευρό της ομάδας και η επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» και υποψήφια Δήμαρχος κ. Παναναγιώτα Μερκουράκη – Νικολούδη (φώτο / κάτω σειρά, μεσαία φώτο), η οποία εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: «Οι εξελίξεις για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αδικούν κατάφορα την ιστορική ομάδα του Αιγάλεω.

Οι λανθασμένες ενέργειες της κυβέρνησης που έγιναν γνωστές τις προηγούμενες μέρες σε σχέση με την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αδικούν κατάφορα το Αιγάλεω. Η ομάδα της πόλης μας έντιμα, με πολύ αγώνα και τεράστιες θυσίες από τη διοίκηση και τους παίκτες της, κατάφερε να ανέβει πρωταθλήτρια στους αγωνιστικούς χώρους στην Β΄ Εθνική. Όσα όμως κατάφεραν με μεγάλο αγώνα διοίκηση και παίκτες τους τα στερεί εν μία νυκτί η λανθασμένη και κατάφορα άδικη για την ομάδα μας απόφαση για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά ομάδα που ανέβηκε κατηγορία ως πρωταθλήτρια, όπως η δικιά μας, με μία χωρίς μελέτη και σχέδιο απόφαση της κυβέρνησης να παραμένει ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία και να της στερείται η άνοδος. Εμείς σαν δημοτική παράταξη θέτουμε τις δυνάμεις μας δίπλα στην ομάδα της πόλη μας και τη διοίκηση της, καθώς το καλό της ομάδας του Αιγάλεω είναι συνυφασμένο με το καλό της πόλη μας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μην γίνει πράξη η διαφαινόμενη τεράστια αδικία εναντίον της ιστορικής μας ομάδας. Η πανάξια άνοδος της ομάδας μας που κερδήθηκε στους αγωνιστικούς χώρους δε γίνεται να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί από κανέναν. Στη ζωή όπως και στον αθλητισμό η αδικία ούτε λησμονείται, ούτε συγχωρείται εύκολα. Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων της περιοχής να συνταχθούν δίπλα από την ομάδα της πόλης μας και να βοηθήσουν έμπρακτα να μη πραγματωθεί αυτή η τεράστια αδικία».

Με μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Σάμιος (φώτο / κάτω σειρά, πρώτος από δεξιά), έγραψε: «EΛΕΟΣ... 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ την ληξη των πρωταθληματων, αποφασισαν σε αγαστη συνεργασια κυβερνηση και ΕΠΟ, ΝΑ αναδιαρθρωσουν τις κατηγοριες, αδικωντας καταφωρα τοσο το Αιγαλεω Α.Ο οσο και τις υπολοιπες πρωταθλητριες ομαδες των υπολοιπων ομιλων.. ΓΙΑ ΝΑ ευνοησουν συγκεκριμενες ομαδες και συγκεκριμενα συμφεροντα.. Στ αληθεια το Αιγαλεω μας ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.. ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ... ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ .. ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ... Θα συνεργησουν σε ενα ακομα εγκλημα εναντιον της ιστορικης πολης μας και της εξισου ιστορικης ομαδας μας...Καλουμε το δημοτικο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ..ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΡΑΜΜΕΝΕ.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ..».

YESSNEW