ΑΠΟ ΤΟ... «EL CLASICO» ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΙΩΝΙΚΟΣ

 

 

Ο ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ

 

TSETSILOK

 

 

 

Τον 33χρονο Διαιτητή Κώστα Τσέτσιλα, έναν φέρελπι ρέφερι – σύμφωνα με τους κύκλους της ελληνικής διαιτησίας – από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών, όρισε η ΚΕΔ της ΕΠΟ, να διευθύνει το κυριακάτικο (τηλεοπτικό / θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3) μεγάλο ντέρμπι της FOOTBALL LEAGUE, Αιγάλεω – Ιωνικός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Διαιτητής από το «πάνω ράφι» ο Τσέτσιλας, έχει ανέβει στους ρέφερι της 2ης κατηγορίας της ΕΠΟ από το καλοκαίρι του 2017, η εξέλιξη του παρακολουθείται στενά από το υπάρχον σύστημα διοίκησης της Ομοσπονδίας και είναι στα υπ’ όψιν για άνοδο στην κορυφαία βαθμίδα των Ελλήνων διαιτητών. Για την ώρα, στην SUPER LEAGUE ορίζεται ως 4ος διαιτητής.

Ο Τσέτσιλας, που είναι από τα 18 του στον χώρο της διαιτησίας, σφυρίζει αγώνες εθνικών κατηγοριών από το 2010, και έχει διευθύνει πάμπολα παιχνίδια Δ΄ και Γ΄ Εθνικής έως το 2017, όταν και ανέβηκε στην Β΄ Εθνική, συνεχίζοντας να παίρνει αρκετούς ορισμούς.

Ανήκει στην δυνατή, για τα τωρινά ποδοσφαιρικά δεδομένα, ΕΠΣ Γρεβενών, όπου Πρόεδρος είναι ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, νυν μέλος της ΕΠΟ, πρώην Νομάρχης Γρεβενών (2007 – 2010) και πρώην Δήμαρχος Γρεβενών (2011 – 2014).

Ο Κουπτσίδης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου, ήταν εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών (έχασε για λίγους ψήφους στον β΄ γύρο), και στο ψηφοδέλτιο του, στο διαμέρισμα Γρεβενών, υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος ήταν ο 33χρονος Κώστας Τσέτσιλας (Διοικητικός Υπάλληλος σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών), ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε και πρώτος σε ψήφους.

Όσο αφορά τα φετινά ματς (σεζόν 2019-2020), που σφύριξε ο Άρχοντας του παιχνιδιού της προσεχούς Κυριακής, Αιγάλεω – Ιωνικός, ο Κώστας Τσέτσιλας, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 διηύθυνε το ματς της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, Τρίκαλα – Δόξα Δράμας (1-0), ενώ στις 20 Οκτωβρίου 2019 ήταν 4ος ρέφερι στο ματς της 7ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE, ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (3-0).

Στις 28 Οκτωβρίου 2019 ο Γρεβενιώτης διαιτητής διηύθυνε το κρητικό ντέρμπι της SUPER LEAGUE 2 μεταξύ Εργοτέλη και Πλατανιά, όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 1-2.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 ο Τσετσίλας μετέβη στο Νομό Καστοριάς (η ΕΠΣ Καστοριάς έχει συνάψει συνεργασία με την ΕΠΣ Γρεβενών και ανταλλάσσουν διαιτητές), όπου σφύριξε το ντέρμπι – «EL CLASICO» της Α΄ ΕΠΣ Καστοριάς, μεταξύ Ομόνοιας Βογατσικού και Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας, που ήρθε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0), ενώ την επόμενη μέρα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ο υψηλόσωμος ρέφερι βρέθηκε στο Προάστιο Καρδίτσας, όπου διηύθυνε το ματς του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής μεταξύ ΑΟ Σελλάνων και Καρίτσας, που ήρθε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Πάντως εντύπωση έκανε, ότι η ΕΠΟ όρισε διαιτητή από τόσο μακριά για το Αιγάλεω - Ιωνικός, όπως επίσης και όλη η σύνθεση, που ανεβάζουν το εξοδολόγιο στα ύψη. Διαιτητής από τα Γρεβενά, Α΄ Βοηθός από την Μεσσηνία (Αδαμόπουλος), Β΄ Βοηθός από τα Δωδεκάνησα (Χατζημανώλης), 4ος από την Κορινθία (Ρούσσος) και Παρατηρητής από τα Χανιά (Χατζηδάκης).

Στην κεντρική φώτο, αναμνηστική φωτογραφία, στο γήπεδο του ιστορικού Βογατσικού Καστοριάς (πατρίδα του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Στέφανου Δραγούμη, όπως και του πρωτεργάτη του Μακεδονικού αγώνα, Ίωνα Δραγούμη), το περασμένο Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, για τον αγώνα Ομόνοια Βογατσικού – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς. Οι αρχηγοί των δύο ομάδων με την τριπλέτα από τα Γρεβενά. Στην μέση ο ρέφερι Τσέτσιλας, αριστερά ο α΄ βοηθός Φαλτάκας (ΕΠΣ Γρεβενών) και δεξιά ο β΄ βοηθός Δρουδάκης (ΕΠΣ Γρεβενών).

Κεντρική φωτογραφία από το εξαιρετικό site του Νομού Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας Sentra News Kastorias.

 

 

 

CITYCAROK