ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

 

SURIGARX

 

 

Σε νέα τροχιά έχουν μπει εδώ και αρκετό διάστημα οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΟ Αιγάλεω, της πλέον ιστορικής ομάδας, που φιλοδοξούν να αναπτυχθούν και να ξεχωρίσουν. Ήταν ένας από τους βασικούς και καίριους στόχους του Προέδρου του ΑΟ Αιγάλεω κ. Αντώνη Τιρτιράκη, καθώς το Σίτι πρέπει να γίνει ξανά η ποδοσφαιρομάνα των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο χειμώνα είχαμε την ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης των ακαδημιών από τον συμπολίτη μας βετεράνο ποδοσφαιριστή κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη, και λίγο καιρό αργότερα, στο διευρυμένο αυτό αθλητικό «πρότζεκτ» προστέθηκε ο κ. Χάρης Κοπιτσής, ο συμπολίτη μας παλαίμαχος διεθνής παίκτης, που κατέλαβε το νευραλγικό πόστο του Τεχνικού Διευθυντή των ακαδημιών.

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021 έχει ήδη ξεκινήσει και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα του θέρους, ο Αθλητικός Διευθυντής κ. Κολοκοτρώνης με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Κοπιτσή, υπό την διοικητική μέριμνα του Προέδρου του ΑΟ Αιγάλεω κ. Αντώνη Τιρτιράκη, έκαναν τον σχεδιασμό τους και προχώρησαν στην υλοποίηση του σχετικού προγραμματισμού τους, προκειμένου τα τμήματα υποδομών να στελεχωθούν με αξιόλογους και κορυφαίους προπονητές.

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και σε σχετικό άρθρο, που είχαμε δημοσιεύσει, ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας με τον παλιό άσο της ομάδας Θωμά Μακρή, που ανέλαβε τα τμήματα κ14 και κ18.

Πριν λίγα 24ωρα, ο σύλλογος της πόλης μας, προχώρησε σε μία ακόμη σπουδαία σύναψη συνεργασίας, ανακοινώνοντας την ένταξη του κ. Σταμάτη Συρίγου στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών του Αιγάλεω, όπου ανέλαβε τα τμήματα κ14 και κ12.

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Χάρης Κοπιτσής, ο κ. Σταμάτης Συρίγος και ο Αθλητικός Διευθυντής της ακαδημίας κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης.

 

 

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

 

Σπουδαία και αξιοσημείωτη η παρουσία του Σταμάτη Συρίγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και ιδιαίτερη η σχέση του με την πόλη μας το Αιγάλεω, καθώς ο πατέρας του Βαγγέλης, αγωνίστηκε κατά το παρελθόν με την φανέλα του Σίτι.

Ο Σταμάτης Συρίγος (γεν. Πειραιάς, 21 Ιουνίου 1974) είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος.

Έχει κάνει πολυετή καριέρα στην Α΄ Εθνική και στις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες, με τα χρώματα 14 διαφορετικών ομάδων, ενώ συνολικά έχει ξεπεράσει τις 400 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην εφηβική ομάδα του Ολ. Πειραιά και το 1993-94 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους στην Α΄ Εθνική.

Συνέχισε στην Παναχαϊκή (1996 & 1997, 51 συμμετοχές), τον Παναιτωλικό (26 συμ. 1 γκολ), τον Άγιο Νικόλαο, τον Εθνικό Πειραιά (25 συμ.), τον Αχαρναϊκό (23 συμ. 5 γκολ), τον Παναιγιάλειο (19 συμ. 1 γκολ), τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, τη Θύελλα Πατρών, τον Π.Α.Ο. Αγίου Δημητρίου (72 συμ. 3 γκολ), τη Ρόδο (12 συμ.), τον Κεραυνό Κερατέας (13 συμ. 1 γκολ), τον Απόλλωνα Σμύρνης με τον οποίο κατάκτησε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική και την Προοδευτική, όπου στα 38 του χρόνια ήταν από τους βασικότερους παίκτες της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League 2 (Νότος) (2011-12).

Μετά την ολοκλήρωσης της καριέρας του, ο Σταμάτης Συρίγος ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό, όπου μάλιστα διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Π.Σ.Α.Π.

Κατόπιν, διευρύνοντας τους προσωπικούς του ορίζοντες στον χώρο του ποδοσφαίρου και θέλοντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή, φοίτησε πάνω στην προπονητική με εξειδίκευση στον τομέα των ακαδημιών, διαθέτοντας το δίπλωμα προπονητικής UEFA B, ενώ αποφοίτησε από το Mediterranean College αποκτώντας δίπλωμα πάνω στο Sport Management, που εστιάζει στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Συλλόγων.

Ως προπονητής ακαδημιών ξεχώρισε για το έργο του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, της ARSENAL (δίκτυο Ελλάδας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης), ενώ πιο πρόσφατα διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του Θριάμβου Χαϊδαρίου.

 

 

NEWRAKI20