ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ

 

ΠΗΓΑΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (65 ΦΩΤΟ)!

 

ARXMITSTAK

 

Το ποδόσφαιρο ενώνει – είναι αγαπησιάρικο άθλημα, πώς να το κάνουμε – και στο ΔΑΚ Αιγάλεω έδωσαν φιλικό αγώνα οι ομάδες βετεράνων του Αιγάλεω και του Ολ. Λιοσίων. Ένας αγώνας, που ένωσε πολλούς φίλους από τα παλιά, είχε εκπλήξεις με τιμές και βραβεύσεις, έφερε στην επιφάνεια παλιές αναμνήσεις και στιγμές, ενώ οι βετεράνοι επέδειξαν και τον φιλανθρωπικό τους χαρακτήρα, στηρίζοντας τον σύλλογο, για την καταπολέμηση του καρκίνου στα παιδιά, «Η ΠΙΣΤΗ».

Η μεγάλη έκπληξη, ήταν όταν τιμήθηκαν από τους Βετεράνους του Ολ. Λιοσίων, δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω, ο αγέρωχος Τάκης Κατσικογιάννης, αλλά και ο τεράστιος μπαλαδόρος, που φόρεσε την φανέλα του Σίτι, ο Δημήτρης Πηγαδίτης, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του.

Ξεχωριστές, σε αυτή την εκδήλωση, οι παρουσίες, του βετεράνου παράγοντα του Αιγάλεω κ. Λάκη Αλεξίου και του συμπολίτη μας συγγραφέα και σχεδιαστή κόμικς κ. Νίκου Νικολαϊδη, χάρη στον οποίο έχει αναδειχθεί – ηλεκτρονικά και έντυπα – η ιστορία του ποδοσφαιρικού Αιγάλεω, αλλά και της πόλης μας.

Από την πλευρά του ΣΥΒΕΠΑΠ, τιμητική πλακέτα προς τους βετεράνους του Ολ. Λιοσίων επέδωσε ο Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Επίσης, οι βετεράνοι των δύο ομάδων, δείχνοντας το αλληλέγγυο πρόσωπο του ποδοσφαίρου, μάζεψαν από κοινού και παρέδωσαν ένα χρηματικό ποσό – προς ενίσχυση του Συλλόγου κατά του καρκίνου στην παιδική ηλικία «Η ΠΙΣΤΗ» – στον εκπρόσωπο του σωματείου, βετεράνο διεθνή διαιτητή, κ. Βαγγέλη Γιαννακουδάκη.

Να σημειώσουμε ότι ήταν μία άρτια από πλευράς οργάνωσης, ποδοσφαιρική εκδήλωση στο ΔΑΚ, υπό την διοικητική μέριμνα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Αιγάλεω, κ. Γιάννη Σάμιου.

 

MAKMEG

 

 

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΗΓΑΔΙΤΗΣ

 

MITSV

 

Ο Δημήτρης Πηγαδίτης (γεν. Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, 30 Οκτωβρίου 1954, είναι Έλληνας παλαίμαχος αριστεροπόδαρος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίσθηκε στη μεσαία γραμμή και άφησε εποχή για τη δεξιοτεχνία του στις εκτελέσεις χτυπημάτων φάουλ και πέναλτι. Διέθετε τεχνική κατάρτιση, μακρινή πάσα ακρίβειας και διετέλεσε αρχηγός της ομάδας του Α.Ο. Αιγάλεω, τόσο στην Α΄, όσο και στην Β΄ Εθνική κατηγορία, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '70 και του '80.

Ο Δημήτρης Πηγαδίτης γεννήθηκε στις 30-10-1954, γιος του Ευάγγελου Πηγαδίτη (1915 - 1984) και της Χρυσάνθης (1924 - 2017), ενώ έχει δυο αδερφές την Αγγελική και τη Μάρθα. Σε ηλικία 7 ετών - και αφού ήδη είχε γραφτεί στα "τσικό" του ΟΣΦΠ - η οικογένεια του μετακόμισε στο Αιγάλεω και ο ίδιος γράφτηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο (της Οδού Ορυζομύλων), ενώ ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του στην ομώνυμη, τοπική ομάδα. Απόφοιτος του 1ου Γυμνασίου της πόλης (ή "Κεντρικό") έμενε με τους γονείς του στην Οδό Κεφαλληνίας. Η πρώτη, επίσημα επιβεβαιωμένη (από την εφημερίδα "Αθλητική Φωνή", στο φύλλο της 5 Ιουλίου του 1971) εμφάνιση του πραγματοποιήθηκε πριν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια, κατά τον αγώνα του Θερινού πρωταθλήματος (Ο.Π.Α.Π.) Αιγάλεω - Εθνικός Πειραιώς (0-2) στις 4 Ιουλίου του 1971, στο γήπεδο των "Σφαγείων" Ταύρου.

Το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική κατηγορία έγινε στις 30 Οκτωβρίου του 1973 (ακριβώς 19 ετών) στον αγώνα Λάρισα - Αιγάλεω (1-0), με το νο6 στη φανέλα της ομάδας του και αγωνίσθηκε επί 90 λεπτά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στα Τεθωρακισμένα επί 28 μήνες στην Καρωτή Διδυμότειχου (Ιούλιος 1977 - Νοέμβριος 1979), λόγω των αριστερών φρονημάτων του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε μέλος του ΕΑΜ. Προπονητής του στον ΟΣΦΠ ήταν ο Ηλίας Υφαντής, ενώ στο Αιγάλεω (στην εφηβική ομάδα) ο Μιχάλης Μπαλαξίδης και αργότερα ο Αλέξι Πέτροβιτς. Το 1976 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλλά η μετεγγραφή δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της στράτευσής του. Την περίοδο 1976-77 αναδείχθηκε πρωταθλητής Νότιου Ομίλου στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Το Δεκέμβριο του 1985 και ενώ προηγουμένως τον ζητούσε επίμονα ο Ολυμπιακός Πειραιώς, κάνοντας χρήση 12ετίας υπέγραψε στον Εθνικό Πειραιώς, όπου για ένα χρόνο συνέχισε την επιτυχημένη καριέρα του, ενώ στη συνέχεια μετεγγράφηκε στον ιστορικό Παναρκαδικό, όπου έπαιξε 2 περιόδους (τη σεζόν 1987-88 ήταν ρέκορντμαν συμμετοχών στην ομάδα της Τρίπολης με 32 παρουσίες σε αγώνες πρωταθλήματος), για να επιστρέψει και να "κρεμάσει τα παπούτσια του" και πάλι στην ομάδα του Αιγάλεω (1990).

Την σεζόν 1990 - 91 ήταν παίκτης - προπονητής στον Ασκληπιό Επιδαύρου, τον οποίο οδήγησε από την Α΄ τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αργολίδος στη Δ' Εθνική, έπειτα από νικηφόρο αγώνα κατάταξης (2 - 1 επί του Ερμή Ερμιόνης) που έγινε στις 20 Απριλίου του 1991 στην Τρίπολη. Την περίοδο 2012-13 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ερασιτεχνικής ομάδας της Ε.Π.Σ. Εύβοιας Α.Ο. Αναγέννησης Μονοδρίου, την οποία οδήγησε από την τρίτη στη δεύτερη τοπική κατηγορία.

Είναι νυμφευμένος δυο φορές και από τον πρώτο γάμο του απέκτησε δυο κόρες.

Έως και τις 14 Ιανουαρίου του 2017 ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας του Αιγάλεω, αφού αγωνίσθηκε σε 325 συνολικά επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων και για τις τρεις Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σημειώνοντας, παράλληλα, 59 τέρματα. Το ρεκόρ του καταρρίφθηκε από τον Κώστα Παπουτσή στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Ακόμη, ο Πηγαδίτης έλαβε μέρος σε 30 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας (πάντα με το Αιγάλεω) και σκόραρε 5 τέρματα. Τέλος, έχει αγωνισθεί σε 22 αγώνες του Θερινού Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Εθνικής (τα έτη 1971, 1973 και 1974) σημειώνοντας τρία γκολ.

Συνολικά με το Αιγάλεω έχει 377 επίσημες συμμετοχές (και 67 γκολ), ενώ σε όλη του την καριέρα με Αιγάλεω, Εθνικό και Παναρκαδικό ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές στα Εθνικά Πρωταθλήματα. Την περίοδο 1978-79 κατόρθωσε να ευστοχήσει και στα οκτώ πέναλτι τα οποία εκτέλεσε, ένα ρεκόρ Α' Εθνικής που καταρρίφθηκε αρκετά χρόνια αργότερα από τον Ούγγρο Ίμρε Μπόντα του Ολυμπιακού Βόλου.

Έχει 4 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων και 2 με την Εθνική Ανδρών, σε φιλικά ματς με Αυστραλία και Γιουγκοσλαβία.

(Πηγή: "50 χρόνια Αιγάλεω"- Νίκος Δημ. Νικολαϊδης / 1998) / Στις αρχικές φώτο, ο Δημήτρης Πηγαδίτης με την φανέλα του ιστορικού Παναρκαδικού, και ως αρχηγός με την φανέλα του Αιγάλεω σε φιλικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, έχοντας δίπλα του τον Αιγαλιώτη διαιτητή Α΄ Εθνικής, Γιώργο Βούλγαρη (Αρκάδας την καταγωγή) και τον αρχηγό του ΠΑΟ, Μάϊκ Γαλάκο.

 

MAKMEG

 

ΤΟ "ΛΙΟΝΤΑΡΙ" ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

KATSV

 

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Κατσικογιάννης (γεν. Αιγάλεω, 1 Δεκεμβρίου 1958) είναι παλαίμαχος ακραίος αμυντικός ποδοσφαιριστής, που έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, συμμετέχοντας σε αυτήν για 10 περιόδους με τα χρώματα δύο διαφορετικών ομάδων. Ακόμη, έπαιξε και στη Β΄ Εθνική, για άλλα τρία έτη.

Ξεκίνησε από τα εφηβικά τμήματα του Α.Ο. Αιγάλεω και την περίοδο 1976-77 ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα, που κέρδισε τον τίτλο στη Β΄ Εθνική. Συνέχισε στο «Σίτι» την επόμενη τετραετία (2 χρονιές στην Α΄ και ισάριθμες στη Β΄ κατηγορία). Συνολικά χρησιμοποιήθηκε σε 105 ματς και πέτυχε 6 γκολ.

Το καλοκαίρι του 1981 προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Εθνικού Πειραιά, στον οποίο υπέγραψε μαζί με τον αδελφό του Γιάννη Κατσικογιάννη.

Αγωνίσθηκε για οκτώ συνεχείς σεζόν στην Α’ Εθνική (1981-82 έως και 1988-89), παίρνοντας μέρος σε περισσότερα από 200 ματς, ενώ σκόραρε και άλλες 5 φορές (το πρώτο του γκολ ήταν συμπτωματικά σε βάρος της προηγούμενης ομάδας του, το 1983).

Το παιχνίδι του χαρακτήριζε το πάθος και η αποφασιστικότητα. Ως δεξιός αμυντικός πραγματοποίησε επί σειρά ετών εξαιρετικές εμφανίσεις και δικαίωσε έτσι το προσωνύμιο «λιονταράκι» που τον συνόδευε από την αρχή της καριέρας του.

Μετά τον Εθνικό, έπαιξε επίσης σε Πανηλειακό (1989-90, Δ΄ Εθνική, κερδίζοντας την άνοδο στη Γ΄ Εθνική), Αγία Ελεούσα (με προπονητή τον αείμνηστο Ζαχαρία Λυκουρίνο) στη Δ΄ Εθνική - κατακτώντας θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα - ΑΕ Καμινιών (Ε.Π.Σ. Πειραιώς), κερδίζοντας την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ τοπική κατηγορία, Μαύρο Αετό Κερατσινίου (1991-92), κερδίζοντας την άνοδο στη Δ΄ Εθνική και Θεμιστοκλή Αιγάλεω (1992-93), μαζί με το Γ. Κωνσταντόπουλο (ο Κατσικογιάννης ήταν προπονητής - παίκτης), όταν κέρδισε την άνοδο στη Β΄ Αθηνών.

Από το 1994-95 ακολούθησε καθαρά προπονητική καριέρα, διατελώντας τεχνικός των ερασιτεχνικών συλλόγων Δύναμη Κορυδαλλού, Μ. Αετός, Καπανδρίτι και Αττικός Κολωνού.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με τις "ακαδημίες", ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος των βετεράνων της ομάδας του Αιγάλεω, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Αγωνίσθηκε στην Εθνική ομάδα των Ενόπλων και στην Ολυμπιακή ομάδα το 1983.

(Πηγή: «50 Χρόνια Αιγάλεω» - Νίκος Δημ. Νικολαΐδης / 1998) / Στις αρχικές φώτο, ο Τάκης Κατσικογιάννης ως παίκτης του Εθνικού με τον Μεγάλο «Μικρό» του Παναθηναϊκού Δημήτρη Σαραβάκο, και στην ομαδική φωτογραφία του Εθνικού Πειραιά, καθιστός, ακριβώς κάτω από τον τερματοφύλακα Γιώργο Μουκέα.

 

MAKMEG

 

SY1

 

 

SY2

 

SY3

 

SY4

 

SY5

 

SY6

 

SY7

 

SY8

 

 

ERGONMAKET

 

 

SY9

 

SY10

 

SY11

 

SY12

 

SY13

 

SY14

 

 

MAKMAGEIR

 

 

SY15

 

 

SY16

 

SY17

 

SY18

 

SY19

 

SY20

 

SY21

 

 

MAKPAPAGALS

 

 

SY22

 

SY23

 

SY24

 

SY25

 

SY26

 

SY27

 

SY28

 

 

MOUSKX

 

 SY29

 

SY30

 

SY31

 

SY32

 

SY33

 

SY34

 

SY35

 

 

NECTΟΚ

 

 

SY36

 

SY37

 

SY38

 

SY39

 

SY40

 

SY41A

 

 

SY42

 

SY43

 

 

SY44

 

 

SPILNEW

 

 

SY45

 

SY46

 

SY47

 

SY48

 

SY49

 

SY51

 

 

MAKMEG