ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ – ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ!

 

APOSTOKV

 

 

Το δυνατό χειροκρότημα από τους φιλάθλους του Αιγάλεω στο τέλος της σημερινής (Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021) εντός έδρας νικηφόρας (2-0) συνάντησης με τον Ηρόδοτο για την 6η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της SUPERLEAGUE 2, ήταν το αληθινό συναίσθημα από αυτό που είδαμε όλοι και έχει τόσο καιρό δουλέψει ο προπονητής του Αιγάλεω, Απόστολος Χαραλαμπίδης (κεντρική φώτο) και οι παίκτες του.

Ένα στρωτό, σύγχρονο και κυριαρχικό ποδόσφαιρο από το Αιγάλεω, απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ηρόδοτος, η οποία και αυτή, τίμησε την παρουσία της στο τερέν, καθώς δεν ταμπουρώθηκε στα μετόπισθεν, αλλά έπαιξε το ανοιχτό ποδόσφαιρο της. Ήταν όμορφο το θέαμα που είδαμε σήμερα στο ματς Αιγάλεω – Ηρόδοτος 2-0.

Δίκαια η επικράτηση του Σίτι. Καλοδουλεμένη η ομάδα του Αιγάλεω, που από αγώνα σε αγώνα δείχνει καλύτερα στοιχεία, και κάτι τέτοιο είναι που θέλει και πιστεύει ο τεχνικός του Αιγάλεω.

Πίεση ψηλά, ειδικά πάντα στο πρώτο εικοσάλεπτο των αγώνων, συνεχής κατοχή της μπάλας (είχε 58% σήμερα με τον Ηρόδοτο και 65% στο προηγούμενο ματς με την Καλλιθέα), καλή φυσική κατάσταση με αρκετό τρέξιμο, ωραίο και ήρεμο παιχνίδι με καλές συμμετρικές πάσες, ενώ σήμερα, για την ομάδα του Αιγάλεω απέναντι στον Ηρόδοτο, που όπως είπαμε δεν κλείστηκε – έπαιξαν και οι Κρητικοί ψηλά τις γραμμές τους – ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, πρέπει να ευχαριστήθηκε (αλλά και εμείς) τις προωθήσεις από τις πτέρυγες.

Οι επελάσεις από τα δεξιά, του πρώτου σε απόδοση παίκτη του Αιγάλεω, Αντώνη Τριμμάτη, ήταν ενδεικτικές.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Αναστασίου, όπως και εξαιρετική η παρουσία από τον Παναγιώτου, που βρήκαν χώρους και... χωνόντουσαν.

Πολύ πιο ουσιαστικός, επίσης σήμερα, ο Καθάριος, όπως και η αθόρυβη, αλλά χρήσιμη δουλειά του Πιαστόπουλου (ξέρει μπάλα, φαίνεται, πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες), γενικά σε έναν αγώνα, όπου κανείς από τους παίκτες του Σίτι δεν υστέρησε, αλλά συνέτειναν – ΟΛΟΙ - στο να εμφανιστεί η ομάδα σε πολύ καλή κατάσταση.

Όλα αυτά βέβαια, επισημαίνουμε και επαναλαμβάνουμε, απέναντι σε έναν αντίπαλο, όπως ο Ηρόδοτος, που σε αντίθεση με τα Χανιά και την Καλλιθέα, δεν έσφιξε τις γραμμές του πίσω από το κέντρο. Και όλο αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο του Σίτι επέφερε και το δυνατό και αληθινό χειροκρότημα των φιλάθλων προς τον Αποστόλη Χαραλαμπίδη και τους παίκτες του. Δεν είναι ιδιότροποι λόγω ιστορικότητας οι φίλοι του Σίτι, αλλά απαιτητικοί. Και σήμερα είδαν, μετά από πάρα πολλά… φεγγάρια (αναφερόμαστε επί το πλείστον σε παρελθόντα έτη), την ομάδα να παίζει μπαλίτσα. Όμορφη μπαλίτσα.

Στο 18΄ ο Παναγιώτου έκανε «γλυκιά» σέντρα – λόμπα, ο Πιαστόπουλος, έξυπνα, πήρε την πρώτη κεφαλιά από τους Δήμιζα, Καντέ και ο επερχόμενος Αρναρέλλης, που δεν συγχωρεί, με νέα κεφαλιά στην μικρή περιοχή έκανε το 1-0.

Οι Κρητικοί αντέδρασαν, είχαν καλή στιγμή στο 20΄ και στο 23΄ διπλή κλασσική μεγάλη ευκαιρία, όπου ο Σικαλιάς αρχικά και ο Βλάχος σε δεύτερο χρόνο (πάνω στην γραμμή), απέτρεψαν την ισοφάριση.

Στο 50΄ ο Γκίνη τράβηξε από την φανέλα τον Τσιλιγκίρη μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ηροδότου, αλλά ο Σαμιώτης ρέφερι, Λευτέρης Κατόπης, δεν έδωσε το πέναλτι.

Από εκεί και μετά, υπήρξε ένας μονόλογος του Σίτι, όπου μεταξύ άλλων, είχε ένα δοκάρι στο 55΄ του Καββαδία σε απίστευτη φάση, ενώ αυτή η… επιθετική κατηφόρα προς την Ιερά Οδό, απέφερε στο 79΄ το 2-0, όταν ο Βουκελάτος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα – μόλις είχε μπει αλλαγή – με ωραία ευθύβολη κεφαλιά, πέτυχε το 2-0.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Παναγιώτου, Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Λάσκαρης, Καθάριος (87΄ Σταματάκης), Τριμμάτης (87΄ Μπρέμπος), Αρναρέλλης (46΄ Καββαδίας), Τσιλιγκίρης (79΄ Βουκελάτος), Πιαστόπουλος (79΄ Τσίτσαρης)

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Δήμιζας, Λουμπάκης, Κόρτσαμ, Αργκιλέσι (61΄ Γ. Κοιλιάρας), Γκίνη, Καντέ (61΄ Δ. Κοιλιάρας), Σουρνάκης, Αποστολίδης, Βρεττός, Κατίδης, Χατζησάββας

 

 

NECTΟΚ