“ΕΦΥΓΕ” Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΡΕΦΕΡΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

VOULGARXOK

 

 

Απώλεια για τον χώρο της Αθηναϊκής Διαιτησίας, καθώς, το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο βετεράνος ρέφερι Α΄ Εθνικής και παλαιός Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας), Γιώργος Βούλγαρης.

Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1942 στο Ζυγοβίστι της ορεινής Γορτυνίας (Αρκαδία) και το 1943 εγκαταστάθηκε στο Αιγάλεω, όπου διέμεινε μέχρι το 1956, καθώς ο πατέρας του Γιάννης Βούλγαρης, εργαζόταν στο Μπαρουτάδικο του Πρόδρομου Μποδοσάκη.

Από το 1957 έως το 1971 έζησε με την οικογένεια του στον όμορο Δήμο της γειτονικής Αγία Βαρβάρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σητείας.

Το 1972 μετακόμισε στο Μαρούσι Αττικής, όπου δημιούργησε την δική του οικογένεια με την σύζυγο του Γιάννα, αποκτώντας δύο (2) τέκνα, την Κατερίνα και τον Γιάννη (ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Εθνικού Αστέρα στην Α΄ Εθνική).

Στα 25 του χρόνια – γύρω στο 1965 / 1966 – ο Γιώργος Βούλγαρης, ασχολήθηκε με τον χώρο της διαιτησίας, εντασσόμενος στον Σύνδεσμο Αθηναίων Διαιτητών (ΣΑΔ), και εξελισσόμενος πήρε το σήμα της ΟΔΠΕ, διευθύνοντας αγώνες εθνικών κατηγοριών, ενώ ήταν διαιτητής Α΄ Εθνικής από το 1980 έως το 1983.

Μετά το τέλος της καριέρας του, υπήρξε μέλος της διοίκησης του ΣΑΔ (Σύνδεσμος Αθηναίων Διαιτητών), Παρατηρητής Διαιτησίας Α΄ Εθνικής, Καθηγητής Διαιτησίας, Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας), την περίοδο 1990-1993 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας ΑΕΔ (Ανωτάτης Επιτροπής Διαιτησίας / μετέπειτα ΚΕΔ) της ΕΠΟ, ενώ αργότερα ήταν και μέλος της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας). Επίσης, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν τηλεσχολιαστής στην αθλητική εκπομπή «Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη.

Η κηδεία του θα γίνει, σήμερα, μεσημέρι – στις 3 - Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023, στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

 

CITYR1

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Βούλγαρης διευθύνοντας το κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ – Άρης, ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο (2) ομάδων, Κώστα Ιωσηφίδη (ΠΑΟΚ) και Ντίνο Κούη (Άρης)

 

 

REF2OKD

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Βούλγαρης (πρώτος από αριστερά), ως λάϊσμαν, σε ματς ΠΑΟΚ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του 70.

 

 

CITYR

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Σε φιλικό αγώνα, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ Παναθηναϊκού και Αιγάλεω, ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο (2) ομάδων, Δημήτρη Πηγαδίτη (Αιγάλεω) και Μάϊκ Γαλάκου (ΠΑΟ)

 

 

ZAFF

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Αριστερά με το σήμα της ΟΔΠΕ και δεξιά σε σχετικά πρόσφατη εικόνα

 

 

THD1

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Βούλγαρης στην μέση της φώτο, ως μέλος του ΔΣ, σε εκδήλωση του ΣΑΔ

 

 

 

appe1

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Στο γήπεδο του Αιγάλεω, τέλη 80, αρχές 90, ως παλαίμαχος διαιτητής τότε, σφύριξε φιλανθρωπικό αγώνα, μεταξύ του ΠΣΑΠ και της ΑΠΕ Αγίας Ελεούσας.
Ο Γιώργος Βούλγαρης, μεταξύ των δύο αρχηγών, του "Στρατηγού" Μίμη Δομάζου (ΠΣΑΠ) και του Τάκη Γιαννόπουλου (Αγία Ελεούσα).
Πρώτος από δεξιά, επόπτης (εν ενεργεία ρέφερι τότε), ο Παναγιώτης Βαρούχας, μετέπειτα διαιτητής Α΄ Εθνικής και Πρόεδρος του ΣΑΔ.
Την αιγίδα του αγώνα είχε η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έπειτα από πρωτοβουλία του τότε προπονητή της, αείμνηστου, Ζαχαρία Λυκουρίνου, ο οποίος συνδεόταν με στενή φιλία, από τα παιδικά τους χρόνια στο Αιγάλεω, με τον Γιώργο Βούλγαρη

 

voulg1OK

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Λόγω εντοπιότητας, καθώς μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα, ο Γιώργος Βούλγαρης, ως διαιτητής του ΣΑΔ, δεν σφύριξε ποτέ, επίσημο ματς της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα σε πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ. Όπως, όμως, και στην προηγούμενη εικόνα, έδωσε το παρών, ως βετεράνος ρέφερι, σε φιλανθρωπικά παιχνίδια της.
Η παραπάνω φώτο, είναι από αγώνα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα με τον ΠΣΑΠ (μάλλον το 1990) στο χωμάτινο γήπεδο Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας, έχοντας δίπλα του, δύο Γιάννηδες, τον γιο του και τον μικρούλη ανιψιό του.