ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ (22 ΕΤΩΝ)

ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ!

 

ARXBIC

 

 

 

Τελευταία αγωνιστική (22η) στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ για την σεζόν 2022-2023, αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου 2023, και η ιστορική ομάδα της πόλης μας, της Αγίας Βαρβάρας, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, παίζει το πρωί (11.30) της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, έναν κρίσιμο αγώνα, με την Ανθούπολη στο γήπεδο της Χωράφας Περιστερίου.

 

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα είναι, ακόμη ζωντανή, έχει ελπίδες δηλαδή (…έστω και αμυδρές), για τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου στον 2ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ, αλλά δεν κρατά, όπως και να το κάνουμε, την τύχη και την μοίρα… στα πόδια των παικτών της. Αυτοί θα κάνουν το καθήκον τους… όπως το έχουν κάνει, περίφημα, όλη την σεζόν 2022-2023!

 

Την ίδια ώρα, λοιπόν, στο απόλυτο ντέρμπι του ομίλου, στο γήπεδο Χαλανδρίου, στο ματς Χαλάνδρι – Σούρμενα, η ΑΠΕ - έχοντας κερδίσει την Ανθούπολη - θέλει μόνο ήττα των γηπεδούχων, για να ισοβαθμήσει μαζί τους στην κορυφή της βαθμολογίας, και έχοντας το αβαντάζ, να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια. Το Χαλάνδρι και με ένα (1) βαθμό (σε περίπτωση που έχει νικήσει η ΑΠΕ την Ανθούπολη) στο δικό του ματς - με ισοπαλία δηλαδή - κατακτά το πρωτάθλημα και πάει στα μπαράζ των πρωταθλητών της Α΄ ΕΠΣΑ, για άνοδο στην Γ΄ Εθνική. (* Στην βαθμολογία 1ο είναι το Χαλάνδρι με 44 βαθμούς και ακολουθεί 2η η ΑΠΕ με 41 βαθμούς).

 

Για την ιστορία, την περασμένη σεζόν 2021-2022, το Χαλάνδρι, πάλι την τελευταία αγωνιστική νίκησε στην έδρα του, και κατέκτησε τον τίτλο στον όμιλο του (ισοβάθμησε με το Χαϊδάρι, αλλά είχε αβαντάζ).

 

Το μόνο στοιχείο, που ίσως μας πικραίνει στην φετινή πορεία της ΑΠΕ – εφόσον το Χαλάνδρι κερδίσει τον τίτλο… και την είσοδο στα μπαράζ – είναι ότι η Αγία Ελεούσα θα έχει απωλέσει αυτή την κατάκτηση της 1ης θέσης, από μία ομάδα – το Χαλάνδρι – που δεν έχει χάσει την φετινή σεζόν (η ομάδα της πόλης μας έχει μία -1- ισοπαλία και μία -1- νίκη στα αναμεταξύ τους παιχνίδια).

 

Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο… και όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, σε αυτή την κατά τ’ άλλα φοβερή και πετυχημένη σεζόν για την ΑΠΕ, οι αμιγώς, ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες, ήταν αυτές, που το πρωί της Κυριακής, ίσως θα έχουν κρίνει την 1η θέση.

 

Υπομονή, λίγες ώρες λοιπόν, και αν είναι να γίνει το… θαύμα, θα γίνει…

 

 

* Ο πρωταθλητής του 2ου ομίλου, Χαλάνδρι ή, Αγία Ελεούσα, θα πάει στα μπαράζ της ΕΠΣΑ, με τους Ηλυσιακό, και Χαϊδάρι ή, Μικρασιατικό – παίζουν μπαράζ μεταξύ τους, καθώς ισοβάθμησαν στην κορυφή του 1ου ομίλου – για να διεκδικήσουν τα 2 εισιτήρια, που οδηγούν στα μπαράζ της ΕΠΟ και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

 

 

Εν πάσει, όμως, περιπτώσει, η φετινή σεζόν 2022-2023 για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στην Α΄ Αθήνας, με τον βετεράνο παίκτη της, Γιώργο Μπίκο για πρώτη φορά στην Προεδρία του συλλόγου, και τον εργατικό Νίκο Κουνάδη στον πάγκο, είναι πέρα για πέρα η πλέον επιτυχημένη, σε τέτοιο επίπεδο, και μάλιστα, ο αγωνιστικός καλπασμός της, που την φέρνει στην 1η ή, 2η θέση, είναι ρεκόρ της πιο νεότερης και σύγχρονης περιόδου της, που αφορά τα τελευταία 22 χρόνια - σεζόν της, όπου και μετέχει συνεχώς στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ.

 

Πιο ειδικότερα, από την σεζόν 2001-2002 η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα - μετά την τελευταία της παρουσία (2000-2001) σε εθνική κατηγορία και τον υποβιβασμό της από την Δ΄ Εθνική – έως την φετινή περίοδο 2022-2023, έχει καταγράψει 22 συμμετοχές στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, με πέντε (5) εξ’ αυτών στην Β΄ ΕΠΣΑ και άλλες 17 στην Α΄ Αθήνας.

 

Το τελικό βαθμολογικό πλασάρισμα της, το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, είναι ήδη το καλύτερο σε αυτά τα 22 χρόνια, ειδικά σε αυτές τις 17 συμμετοχές της στην Α΄ Αθήνας. Οι προηγούμενες καλύτερες, βαθμολογικές,… αναλαμπές της, σε επίπεδο Α΄ ΕΠΣΑ, ήταν η 4η θέση την περίοδο 2013-2014, η 5η την περασμένη σεζόν 2021-2022, η 6η θέση την περίοδο 2006-2007 και η 7η την αγωνιστική χρονιά 2014-2015.

 

Η πρώτη Προεδρική εξαγγελία του Γιώργου Μπίκου, όταν ανέλαβε την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ακριβώς πριν ένα (1) χρόνο, στις 30 Μαρτίου 2022, ήταν ότι θα κάνει τον σύλλογο να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Και, όπως αποδεικνύεται, αυτή την εξαγγελία - δέσμευση την έφερε εις πέρας, και με το παραπάνω, ο Γιώργος Μπίκος.

 

Η ΑΠΕ έχει καταγράψει μια πορεία (άσχετα με το αν θα κατακτήσει την 1η θέση), που κάνει ξανά, αγωνιστικά, πάλι υπερήφανους τους οπαδούς και φίλους της στην Αγία Βαρβάρα (η αλήθεια είναι, όμως, ότι και αυτοί πρέπει να την στηρίξουν πιο πολύ). Και η φετινή πορεία, δημιουργεί περαιτέρω αισιοδοξία, χαμόγελα και φιλοδοξίες!

 

 

Υ.Γ.: Μετά την πρώτη του εξαγγελία, τον Μάρτιο του 2022, ο Γιώργος Μπίκος, ως πρώτη του διοικητική ενέργεια, ήταν να ανανεώσει την συνεργασία με τον προπονητή Νίκο Κουνάδη. Το πιθανότερο, είναι ότι, από αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, μετά και το πέρας της αγωνιστικής περιόδου (όποια και αν είναι η τελική έκβαση), η πρώτη υπόθεση εργασίας του Γιώργου Μπίκου (από την δική του πλευρά) ενόψει της νέας σεζόν 2023-2024, θα είναι, μάλλον, η περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

 

MESSOKAPE

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Μία από περιόδους – κυριολεκτικά σταθμός, στην ιστορία της ΑΠΕ, είναι η σεζόν 1986-1987, όταν εκείνο το καλοκαίρι η ομάδα της πόλης μας ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ ΕΠΣΑ, και από τότε, ανήκει στο γκρουπ, των πιο επιφανών συλλόγων της Αθήνας (ΕΠΣΑ), έχοντας καταγράψει συνολικά, 10 παρουσίες σε εθνικές κατηγορίες (9 στην Δ΄ Εθνική και μία -1- στην Γ΄ Εθνική), 21 στην Α΄ ΕΠΣΑ και μόλις πέντε (5) στην Β΄ ΕΠΣΑ.

 

Μέλος, ποδοσφαιριστής, εκείνης της ομάδας του 1986-1987, που έκανε το μεγάλο άλμα, αλλάζοντας τον ρου στην ιστορίας της, και ο νυν Πρόεδρος της, Γιώργος Μπίκος, που στην φώτο, εικονίζεται με πολιτική ένδυση – καθιστός (ανάμεσα σε Γιάννη Ιωαννίδη, Βαγγέλη Παπακώστα και μπροστά του τον Τάκη Κουρούβανη) – κάτω, από τον αείμνηστο παράγοντα, Σωτήρη Πέτρου (κρατά το κύπελλο με τον Γιάννη Ρούσσο) και τον προπονητή, Γιάννη Γεωργούλη (με το καπέλο).



 

monotab