ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕ

ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ “ΕΦΕΥΡΕΥΣΗ” ΣΤΟ 91΄!

 

 

Ήταν πολύ καλή η νεανική ΑΠΕ Αγία Ελεούσα του Νίκου Κουνάδη, ακόμη και όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του νεαρού Μαθιούδη, αλλά αυτό δεν έφτανε απέναντι στο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στον 2ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ, Νέα Ιωνία, από την οποία ηττήθηκε με 1-2 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023, στο γήπεδο “Ριμινίτικα” της Αγίας Βαρβάρας για την 14η αγωνιστική.

…Δεν έφτανε, καθώς οι πολύ… αυστηρές ή, λάθος, υποδείξεις (το διατυπώνουμε ευγενικά) σε καίριες φάσεις, του αξιολογημένου ρέφερι Μαράνου και των βοηθών του Τζανή και Μπακογιάννη, της στέρησαν, έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Που τον άξιζε, με το σπαθί της.

Στο 10΄ η ΑΠΕ στέκεται άτυχη, καθώς τραυματίζεται και γίνεται αλλαγή ο Κοπανάς.

Στο 15΄ ο Αποστόλου, σε μία οριακή φάση που ελέγχεται (πεδίο ευθύνης του επόπτη Μπακογιάννη), σημείωσε το 0-1. Στο 20΄ ο Μαθιούδης, στα 35 μέτρα από την εστία της ΑΠΕ, έρχεται από πλάγια, σταματώντας άγαρμπα τον Ταβάρες, με τον διαιτητή Μαράνο, να εξαντλεί την αυστηρότητα του, δείχνοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα στο νεαρό στόπερ, και αφήνοντας την γηπεδούχο με 10 παίκτες.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Νίκου Κουνάδη, αν και αριθμητικά λιγότεροι, κυριάρχησαν.

Στο 50΄ έπειτα από σέντρα, ο Γκαρδιακός, στο πρώτο δοκάρι, πήδηξε μόνος του, παίρνοντας την κεφαλιά, η μπάλα που πήρε χαμηλή, παράλληλη τροχιά από την εστία και προς το πίσω δοκάρι, πέρασε κάτω από τα πόδια του κίπερ Σάββα Λευκόπουλου, αιφνιδιάζοντας τον, και ο  επερχόμενος, διακριθείς, Ηλίας Μπίκος, με τον θώρακα την προώθησε στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-1.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η συνάντηση με την ΑΠΕ να είναι πιο μαχητική.

Στο 91΄, στο πεδίο ευθύνης του επόπτη Τζανή, που έχει πιο ξεκάθαρη οπτική επαφή σε σχέση με τον διαιτητή, ο Αιγαλιώτης, νεαρός και βασικός μπακ της Νέας Ιωνίας, Δημήτρης Ραυτόπουλος (που πριν 2,5 χρόνια, ως ταλέντο από τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω, έχει κάνει προπόνηση με την ΑΠΕ του Νίκου Κουνάδη), στα πλάγια όρια της μικρής περιοχής, προλαβαίνει, “τσιμπάει” και σουτάρει, με την μπάλα να βγαίνει άουτ, και σε δεύτερο χρόνο, ο πορτιέρο Ρούμπας τον βρίσκει στα πόδια. Όμως, ο διαιτητής Μαράνος, χωρίς δισταγμό, δίνει πέναλτι και γίνεται το τελικό 1-2.

ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ρούμπας, Γκαρδιακός, Μπίκος, Μίχας, Μαθιούδης, Κατσικογιάννης (80΄ Χατζηροδίτης), Πατσατζόγλου, Γκουτίδης, Καραδήμας, Κοπανάς (10′ λ.τ. Βάσσος - 80′ Γκίζι), Μπαριάμι (70′ Μπάκας)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Λευκόπουλος, Ραυτόπουλος Δ., Χατζηεωργίου, Μπάστας, Πετράς, Κωνσταντίνου, Τζαμάϊ (70′ Αντωνόπουλος), Αποστόλου, Ταβάρες (75′ Μακρής), Φερναντίνιο, Ραυτόπουλος Γ. (70′ Λημνιός)

* Δεν είχε συμβεί ξανά στα “Ριμινίτικα”, μέλη πάγκου των φιλοξενούμενων, να απευθυνθούν απρεπώς, κοινώς να προκαλέσουν, τους φίλους και φιλάθλους της ΑΠΕ.