ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ (!) ΗΛΙΑ ΜΠΙΚΟ

ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

 

 

Εκτός από στιβαρός κεντρικός αμυντικός, ο Ηλίας Μπίκος, έχει… φορέσει και την… στολή του αρχισκόρερ της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, καθώς με το δικό του, 3ο φετινό γκολ, το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της ιστορικής Δόξας Βύρωνος, για την 15η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ.

Το 3ο γκολ του 23χρονου στόπερ την σεζόν που διανύουμε, μετά από 15 αγωνιστικές τον χρήζει ως πρώτο σκόρερ στην ομάδα της Αγίας Βαρβάρας έως τώρα.

Προφανώς ο Ηλίας Μπίκος, έχει άλλες 15 αγωνιστικές (β΄ γύρος), να «σπάσει» το προσωπικό του ρεκόρ, καθώς τόσο πέρυσι (2022-2023), όσο και την προπερασμένη σεζόν (2021-2022) με την φανέλα της «Αγίας», είχε σημειώσει από 3 γκολ.

Συνολικά, ο δυναμικός αμυντικός, από το 2017-2018, όταν και πρωτοεμφανίστηκε με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου στην Α΄ ΕΠΣΑ, έως τώρα (17 Δεκεμβρίου 2023), με την παρουσία του στην Αγία Ελεούσα, έχει καταγράψει 71 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 9 γκολ στην 1η την τάξη κατηγορία της Αθήνας, ενώ στην Β΄ ΕΠΣΑ με την ΑΠΕ έχει ακόμη 16 εμφανίσεις.

Για το στατιστικό των σκόρερ της ΑΠΕ έως τώρα, έως και την 15η αγωνιστική, τα 17 γκολ της «Αγίας», όσο αφορά το ενεργητικό της (17 και το παθητικό), έχουν πετύχει 10 ποδοσφαιριστές.

Όσο αφορά τα ομαδικά στατιστικά με την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου, η νεανική ΑΠΕ Αγία Ελεούσα του Νίκου Κουνάδη, που με τη νίκη αυτή έπιασε την 4η θέση, ανεβάζοντας σταδιακά επίπεδο, έχει ειδοποιό διαφορά, καθώς εκτός Αγίας Βαρβάρας είχε καλύτερους αριθμούς από ότι στην έδρα της.

Η νίκη επί της Δόξα Βύρωνος, ήταν το 4ο εκτός έδρας “τρίποντο” την φετινή περίοδο (από τις συνολικά 6 νίκες της), ενώ μάλιστα η ΑΠΕ διεύρυνε και το εκτός έδρας αήττητο σερί, καθώς έφτασε τις τελευταίες 5 αγωνιστικές μακριά από την Αγία Βαρβάρα να έχει 4 νίκες και μία (1) ισοπαλία. Συνολικά στα εκτός έδρας ματς η Αγία Ελεούσα σε 7 παιχνίδια, κατέγραψε, 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, μία (1) ήττα με τέρματα 9-7 υπέρ της, έχοντας συγκομιδή, 14 βαθμών.

Αντίθετα εντός έδρας η ομάδα της πόλης μας, κατέγραψε σε 8 ματς, 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 8-10 εις βάρος της με συγκομιδή, μόλις 9 βαθμών. Μάλιστα στα Ριμινίτικα η Αγία Ελεούσα, έχει να κερδίσει από την 5η αγωνιστική (παραμένει χωρίς νίκη στα 5 τελευταία ματς / 3 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Όσο αφορά την “άτυπη βαθμολογία” στα εκτός έδρας νικηφόρα αποτελέσματα, η ΑΠΕ είναι στην “2η θέση” του ομίλου με αυτές τις 4 νίκες, όσες δηλαδή και ο Άγιαξ Ταύρου (έχει μόλις μία – 1 – στην έδρα του!). Στην 1η θέση με 7 εκτός έδρας νίκες είναι η Νέα Ιωνία, από τρεις (3) έχουν Διάνα Ηλιούπολης, Δόξα Βύρωνος, 2 τα Σούρμενα, κτλ.

Στον αγώνα με την Δόξα Βύρωνος, ο Μπίκος σημείωσε το 0-1 στο 72΄, ενώ ο Γκουτίδης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 90΄, βλέποντας την 2η κίτρινη κάρτα.

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ: Τζίνας, Ματαλιωτάκης, Χιώτης (55' Τζάρτζαλος), Χαλβαντζής, Παραπονιάρης (55' Βακερλής), Καλαβρός, Κουτσαυτίκης, Φυρίγος, Μαυρίκος, Τσαουρδάς (61' Γκόκα), Καλαμάρης (55' Ρόπας)

ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ρούμπας, Γκαρδιακός (73' Χατζηροδίτης), Μπίκος, Μίχας, Καραδήμας, Μπάκας, Πατσαντζόγλου, Κατσικογιάννης, Βάσσος, Γκουτίδης, Μπαϊράμι (65' Γκίζι)