kalatzhs arxiki

 

ΑΝΟΙΞΑΝ «ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΠΕ
 

ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ

 

Κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης χοροεσπερίδας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα ο παράγοντας της συλλόγου κ. Γιάννης Ρούσσος στην δεύτερη δημόσια τοποθέτηση του επί του βήματος καλωσόρισε τον Δήμαρχο της πόλης μας, καθώς μόλις είχε εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης και συνάμα ανέφερε ότι η τελευταία ενημέρωση που υπήρχε από τον κ. Καπλάνη προς την ομάδα για το γήπεδο, είναι ότι υπάρχει πολύ θετική εξέλιξη από την Περιφέρεια για την άμεση έναρξη των εργασιών σχετικά με την επικείμενη κατασκευή του.
Σε αυτό το σημείο υπήρξε δημόσια αντίδραση από το μέλος του ΔΣ της ομάδας και πρώην αντιπροέδρου της ΑΠΕ, κ. Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ομάδας που ήταν στο βήμα, του ανέφερε ότι υπάρχουν όρια και δεν αποδέχεται για κανένα λόγο ούτε αυτός, αλλά ούτε και κάποιοι άλλοι να ακούν προσφωνήσεις και αναφορές, οι οποίες έχουν προτεραιότητα των δημιουργία δημοσίων σχέσεων και την εξυπηρέτηση διαφόρων διαπροσωπικών σχέσεων, ενώ αποχωρώντας από την αίθουσα ο κ. Καλαντζής τόνιζε μεγαλόφωνα ότι έχει δικαίωμα να μιλάει καθώς έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα της λειτουργίας της ομάδας και πλέον παύει να συμμετέχει στο ΔΣ.
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον συμπολίτη μας κ. Καλαντζή με αφορμή αυτό το περιστατικό, το οποίο ο ίδιος επιβεβαίωσε και κατόπιν συμπλήρωσε σχετικά επ’ αυτού:
«Η διαφωνία μου όπως αυτή εκφράστηκε στην χοροεσπερίδα της ομάδας έχει εκδηλωθεί κατ’ εξακολούθηση σε σειρά διοικητικών συμβουλίων της ομάδας. Αναλυτικότερα, έχω εκφράσει την κάθετη διαφωνία μου όσο αφορά την τακτική της διοίκησης είτε προς την δημοτική αρχή όπως στην προκειμένη περίπτωση, είτε έναντι επιχειρηματιών – χορηγών, οι οποίοι παρουσιάζονται στα δημόσια πεπραγμένα της ομάδας ως «ευεργέτες» και μεγάλοι υποστηρικτές του συλλόγου.
Επειδή θεωρώ ότι τουλάχιστον μπορώ να κατανοήσω τα βασικά, γνωρίζω επί της ουσίας πεπραγμένα και είναι βέβαιο ότι ούτε ποιοτικώς, αλλά ούτε και ποσοτικώς δικαιολογείται η παρουσία αυτή τη στιγμή χορηγών, ευεργετών στην ομάδα – π.χ. ευεργέτης της ομάδας μπορεί να θεωρηθεί ο κ. Δημήτρης Τραγκουμανίδης -.
Καταλήγοντας, να αναφέρω ότι ενημέρωσα προφορικά για την παραίτηση μου από το ΔΣ, καθώς πλέον ούτε στο ελάχιστο δεν μπορώ να στηρίζω ιδεολογικά την παρουσία μου σε αυτό – χωρίς να θέλω να ισοπεδώσω αξιόλογες παρουσίες σε αυτό, αλλά συνήθως σιωπηλές - . Επιπλέον η παραίτηση μου ίσως να απαλλάξει και κάποιους ανθρώπους από πιθανές πιέσεις.
Τέλος, να αναφέρω ότι εάν αποκωδικοποιηθούν όλα τα ανωτέρω στοιχεία, πιθανόν να αποδειχθούν οι ουσιαστικοί λόγοι, που μια χούφτα συμπολίτες, πιθανόν παρασυρόμενοι από ένα – δυο καθοδηγητές, στερούν επί σειρά ετών στη νεολαία τη δυνατότητα να έχουν οργανωμένο και ασφαλές χώρο για να χαρούν το λαϊκότερο των αθλημάτων παιχνίδι – το γήπεδο υπήρξε στον χώρο Ριμινίτικα και η λογική λέει ότι ουδείς, και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την απόλυτη μειοψηφία στην πόλη μας, δεν έχει στο ελάχιστο την ηθική νομιμοποίηση για αγώνα που να γίνει το γήπεδο όπως απαιτεί η μειοψηφία και όχι η πλειοψηφία -.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε τα τελευταία 5 χρόνια για το καλό της ομάδας και ειδικά τους κ.κ. Γιώργο Μάνο, Σταύρο Βαγγέλη, Κώστα Βόσσο, Αθανάσιο Αθανασίου».