ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

 

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΙ ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ

 

 

 

Μπορεί να έζησαν στην ίδια πόλη, αλλά ποδοσφαιρικά δεν έτυχε ποτέ να συναντηθούν σε κάποια ομάδα. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Ρούσσο (φώτο αριστερά) και Μιχάλη Ατματσίδη (δεξιά φώτο), κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι είναι πλέον εδώ και λίγο χρονικό διάστημα συμπαίκτες στην ομάδα του Αγίου Δημητρίου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Αθήνας και φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Α΄ Αθήνας.
Ιστορική η ομάδα του Αγίου Δημητρίου, η επονομαζόμενη και ως «Μπάρτσα», η οποία θέλει να μπει πολύ δυνατά τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα και οι μεταγραφικές της προσθήκες ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακές, αν λάβουμε μάλιστα υπ’ όψιν την απόκτηση των Ρούσσου, Ατματσίδη, που αναμένεται να ενισχύσουν κατά πολύ την επιθετική γραμμή της νέας τους ομάδας. Οι δύο παίκτες πήγαν στην ομάδα του Αγίου Δημητρίου έπειτα από εισήγηση του έμπειρου τεχνικού κ. Αντώνη Καρπούζα και αμέσως η διοίκηση Τζινευράκη υλοποίησε τις δύο σημαντικές μεταγραφές.
Οι δύο συμπολίτες μας αναμένεται να αποτελέσουν την γραμμή κρούσης του Αγίου Δημητρίου στο νέο πρωτάθλημα και να οδηγήσουν το ιστορικό σωματείο ξανά στην Α΄ Αθήνας.
Ο Αλέξανδρος Ρούσσος, εγγονός του επίτιμου Προέδρου της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κ. Μάκη Ρούσσου, γεννήθηκε στις 8-5-1989 και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΠΕ το 2002. Το 2008 μεταγράφηκε στον Βύζαντα όπου αγωνίστηκε στην Γ΄ και Β΄ Εθνική με την ομάδα των Μεγάρων, ενώ ακολούθησε μία ακόμη μεταγραφή του στην ιστορική ομάδα του Εθνικού Πειραιώς. Στην Αγία Ελεούσα, με την οποία η οικογένεια του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, επέστρεψε το 2012. Εκείνη την σεζόν σημείωσε 10 γκολ, το 2013-2014 πέτυχε 14 γκολ, το 2014-2015 σκόραρε 16 φορές, ενώ στο πρώτο σκέλος της περιόδου 2015-2016 σημείωσε 6 γκολ. Στις 19 Ιανουαρίου 2016 ο Ρούσσος μεταγράφηκε από την Αγία Ελεούσα στο Αιγάλεω, όπου έμεινε μέχρι την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2016-2017) και πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική με το Σίτι. Ο Ρούσσος, που είναι από τα καλύτερα φορ της Αθήνας, αποχώρησε από το Αιγάλεω και πλέον ανήκει στο δυναμικό του Αγίου Δημητρίου.
Ο Μιχάλης Ατματσίδης, που έχει γεννηθεί το 1986 και αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ερμή Κορυδαλλού και με την κυανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, τρεις διαδοχικές χρονιές, από το 2002 έως το 2004. Ακολούθησε η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του το 2004 όταν έγινε μέλος του Απόλλωνα Αθηνών και την σεζόν 2009 – 2010 έπαιξε με τη Νέα Ιωνία στην Δ΄ Εθνική. Ακολούθησε ο Χολαργός στην Α΄ Αθήνας και η πρώτη επιστροφή του στον Ερμή Κορυδαλλού και την Α΄ Πειραιά την περίοδο 2011-2012. Η χρονιά 2012-2013 τον βρίσκει στο Μοσχάτο και στην Α΄ Πειραιά, όπου σημείωσε 10 γκολ, ενώ την περίοδο 2013-2014 πανηγυρίζει με τον Ίκαρο Καλλιθέας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ Πειραιά. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε και πάλι στην ομάδα που ξεκίνησε, τον Ερμή Κορυδαλλού, ενώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε με την ΑΕ Αίγινας στο πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά.