Η ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ»

 

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

XALBAPE

 

 

Μεγάλο όνομα στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στον τομέα του ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΑΛΒΑ, η Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» (με παράδοση από το 1922!), η οποία εδρεύει στην πόλη μας την Αγία Βαρβάρα εδώ και αρκετά χρόνια. Μια εταιρεία με τεράστιο παρελθόν, δυναμικό παρών και με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, επενδύοντας πέρα από το επιχειρηματικό κομμάτι και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Μία εταιρεία, που αντιλαμβανόμενη τα κελεύσματα της εποχής, πρωτίστως σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ανταποδίδει μετέχοντας σε δράσεις θεσμών και φορέων. Οι ιδιοκτήτες της εν λόγω φημισμένης επιχείρησης κ.κ. Μιχάλης Κοσμίδης (φώτο αριστερά), Ηλίας Σιμάκος (δεξιά φώτο), με ξεχωριστή αγάπη προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαιτέρως προς το ποδόσφαιρο, είναι εδώ και πέντε χρόνια οι επίσημοι – μεγάλοι χορηγοί του σωματείου της Κύπρου Κορυδαλλού, ενώ πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η συμφωνία (πρόγραμμα προβολής) με την μεγάλη ομάδα της πόλης μας, την ιστορική ΑΠΕ Αγία Ελεούσα. Η Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνεργασίας του ΔΣ της ομάδας και πλέον η μεγάλη αυτή επιχείρηση διαθέτει τον δικό της χώρο προβολής στη έδρα της ΑΠΕ, τα Ριμινίτικα.
Η ιστορία της εταιρείας πάει πολύ πίσω! Ο παππούς Μιχάλης Κοσμίδης διατηρούσε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη περιοχή Πέραν της Κωνσταντινούπολης. Ήταν γνωστός για τα γευστικά και ποιοτικά γλυκά του. Το 1922 μετά την Μικρασιατική καταστροφή ήρθε στον Πειραιά και δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο όπου έφτιαχνε όλες τις λησμονημένες γεύσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Γρήγορα έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για την ποιότητα και νοστιμιά των γλυκών του. Έφτιαχνε χαλβάδες, λουκούμια, τουλούμπες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και διάφορα άλλα είδη τα οποία πούλαγε στον Πειραιά και κυρίως στης περιοχές γύρω από το λιμάνι. Στην συνέχεια ο ένας του γιος Ευμόρφιος Κοσμίδης ξεχώρισε για της ικανότητες του και κατάφερε όταν αποσύρθηκε ο πατέρας του με το μεράκι του και την αγάπη του για την τέχνη που διδάχτηκε, να συνδέσει το όνομα του με τον χαλβά και τα χειροποίητα προϊόντα Πανελλαδικά, κρατώντας τις μυστικές συνταγές και την ιδιαίτερη γεύση των χαμένων πατρίδων.
Το 2002 ο ανιψιός του Ευμόρφιου Κοσμίδη και εγγονός του Μιχάλη Κοσμίδη μαζί με άλλους δυο τεχνίτες που είχαν θητεύσει για πολλά χρόνια δίπλα του, πήραν τα ηνία και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των καιρών, δημιούργησαν ένα πρότυπο εργαστήριο διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων με την προσθήκη νέων ειδών.
Ήταν και παραμένει πρώτο μέλημα της επιχείρησης η παραγωγή παραδοσιακών – χειροποίητων προϊόντων με υψηλά ποιοτικά standards, τόσο σε επίπεδο πρώτων υλών και συνθηκών υγιεινής στους χώρους παραγωγής, όσο και σε επίπεδο επιλεγμένων συσκευασιών, παντρεύοντας το μεράκι και τηv πίστη στην παράδοση με την νέα τεχνολογία.
H Μ. Κοσμίδης και ΣΙΑ Ο.Ε εφαρμόζοντας σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (EN ISO 22000 : 2005) μαζί με τον συνδυασμό του άριστου υπερσύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει, με το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.


 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr

 

KOX6

 

KOX1

 

 

KOX2

 

KOX7

 

KOX3

 

KOX4

 

KOX8

 

KOX5

 

KOX6

 

 

 

 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr