ΑΗΤΤΗΤΗ (ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ) ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ

 

Η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

APF

 

 

Στην έδρα της πρωτοπόρου και πολύ ισχυρής την φετινή σεζόν, Δάφνης Π. Φαλήρου, δοκιμάζεται αύριο το μεσημέρι (στις 3) Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ. (Στην κεντρική φώτο, από τον αγώνα του α΄ γύρου μεταξύ Αγίας Ελεούσας και Δάφνης Π. Φαλήρου – στο γήπεδο Οριζομύλων Αιγάλεω - όπου διακρίνονται ο αρχηγός της ΑΠΕ, Κυβέλος, ο αρχηγός της Δάφνης, Καλλιοντζάκης, και ο διαιτητής Γουρέλης με τους βοηθούς Στεργιώτη και Καραγεώργο)
Ο ιστορικός σύλλογος της Αγίας Βαρβάρας, που θα έχει πολλούς φίλους στο πλευρό του καθώς υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων για το συγκεκριμένο ματς, αγωνίζεται σε μία έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο, όπου σύμφωνα με την πρόσφατη προϊστορία διατηρεί αήττητο στο Π. Φάληρο.


Την σεζόν 2013-2014 η ομάδα της πόλης μας μετείχε μαζί με την Δάφνη Π. Φαλήρου στον 1ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ. Στον α΄ γύρο και για την 15η αγωνιστική (4 Ιανουαρίου 2014) η Αγία Ελεούσα με γκολ των Ρούσσου (2), Κακαβά (2), Καλογερή είχε κερδίσει εντός έδρας με 5-0 την Δάφνη, ενώ στον β΄ γύρο στο Π. Φάληρο και για την 30η αγωνιστική (26 Απριλίου 2014) οι «κυανόλευκοι» της Αγίας Βαρβάρας είχαν κερδίσει και εκτός έδρας (0-1) με γκολ του Ρούσση.
Την περασμένη σεζόν (2016-2017) οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά μετέχοντας στον 1ο όμιλο της A΄ ΕΠΣΑ. Στο παιχνίδι του α΄ γύρου (12η αγωνιστική – 4 Δεκεμβρίου 2016) στο Π. Φάληρο, η ΑΠΕ απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 (το γκολ ο Ζαχαριουδάκης), ενώ στον β΄ γύρο (27η αγωνιστική – 9 Απριλίου 2017) το σωματείο της Αγίας Βαρβάρας είχε γνωρίσει την εντός έδρας ήττα (1-2) από την Δάφνη Π. Φαλήρου (το γκολ για την ΑΠΕ ο Κυβέλος).


Στο φετινό ματς του α΄ γύρου για την 6η αγωνιστική (29 Οκτωβρίου 2017) του 1ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ, η ΑΠΕ είχε ηττηθεί εντός έδρας (γήπεδο Οριζομύλων Αιγάλεω) με 0-1 από την Δάφνη Π. Φαλήρου. Ήταν ένα παιχνίδι στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου η ΑΠΕ παρά την ήττα, είχε κάνει αξιόμαχη εμφάνιση. Η ομάδα της πόλης μας είχε κλασικές ευκαιρίες με τους Καρατζά (60΄ και 70΄), Μπάκα (22΄), ενώ η καλοστημένη ομάδα της Δάφνης πήρε τη νίκη με γκολ του Καλλιοντζάκη στο 42΄. Καλή ήταν η διαιτησία του Γουρέλη και των συνεργατών του Στεργιώτη και Καραγεώργου.
ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Γιαννακαρώνης, Γούσγουλας, Δαρτσινής, Κάνδιας, Μπαϊράμης, Κύβελος, Καρατζάς, Τσονόπουλος (81΄ Τυριακίδης), Τσιάβος, Τουβάκης (46΄ Μακρής), Μπάκας.
ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ: Καβαζής, Κάκαζης, Λυκουρόπουλος, Μπέλερης, Μαντζιώκας, Γιαννούλης (62΄ Ζησόπουλος), Βενάρδος (79΄ Ραζακιάς), Ποζίδης, Παππάς, Κοτόφωλος (50΄ Μαυρέλης), Καλλιοντζάκης (85΄ Πάλλας).


Η ομάδα της πόλης μας, λοιπόν, αύριο Κυριακή παίζει σε μια έδρα, που έχει καλές αναμνήσεις και κρατάει το υπέρ της στατιστικό (αήττητο). Και γιατί όχι να μην το διευρύνει κιόλας. Βέβαια, όπως γράψαμε παραπάνω, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρωτοπόρο πλέον Δάφνη Π. Φαλήρου, ένα σύνολο που από την αρχή της περιόδου έχει βάλει τις βάσεις για την επιστροφή του στην Α΄ Αθήνας. Όμως, και η ανεβασμένη ΑΠΕ Αγία Ελεούσα έχει διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με την εικόνα του α΄ γύρου, καθώς από τότε έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι, οι παίκτες του Τάκη Γιαννόπουλου μπήκαν για τα καλά στο νόημα της κατηγορίας και δείχνουν ολοένα και περισσότερο ότι η φανέλα της ΑΠΕ είναι βαριά.
Όσο αφορά την αυριανή αντίπαλο της ΑΠΕ, την Δάφνη Π. Φαλήρου και ορισμένα επί μέρους στατιστικά, η αντίπαλος της Αγίας Ελεούσας, έχει να κερδίσει εντός έδρας από την 12η αγωνιστική, όταν στις 10 Δεκεμβρίου 2017 είχε νικήσει με τον ΓΣ Καισαριανής. Από τότε και στα επόμενα 3 εντός έδρας παιχνίδια της έχει φέρει μία (1) ισοπαλία και 2 ήττες. Αντίθετα, σε αυτό το διάστημα, εκτός έδρας έχει 3 σερί νίκες. Στα γενικότερα στατιστικά της, το κοινό στοιχείο που την συνδέει με την ΑΠΕ, είναι ότι και η ομάδα του Π. Φαλήρου είναι καλύτερη (στατιστικά) εκτός έδρας. Στην έδρα της η Δάφνη έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες, τέρματα 15-4 και συγκομιδή 18 βαθμών, ενώ εκτός έδρας έχει 8 νίκες, 2 ήττες, με τέρματα 20-7 και συγκομιδή 24 βαθμών. Στον β΄ γύρο, έως τώρα, η Φαληρική ομάδα έχει 3 νίκες (όλες εκτός έδρας), μία (1) ισοπαλία, μία (1) ήττα, με τέρματα 10-3 υπέρ της και συγκομιδή 10 βαθμών. Έπειτα από 20 αγωνιστικές η Δάφνη είναι 1η με 42 βαθμούς έχοντας συνολικά 13 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες και τέρματα 35-11. Στοιχείο που ξεχωρίζει επίσης, είναι ότι ιδιαίτερα η αμυντική της γραμμή δουλεύει πολύ καλά και μάλιστα εντός έδρας έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ.
Σε αντιδιαστολή, αύριο στο Π. Φάληρο, η Αγία Ελεούσα πάει ως αήττητη στις 5 πρώτες αγωνιστικές του β΄ γύρου (από 16η έως 20η αγωνιστική) με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες (3-2-0), τέρματα 11-4 υπέρ της και συγκομιδή 11 βαθμών. Στους εκτός έδρας αγώνες η ΑΠΕ συνολικά έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 15-11 υπέρ της με συγκομιδή 18 βαθμών. Έπειτα από 20 αγωνιστικές το σωματείο της πόλης μας είναι στην 7η θέση με 32 βαθμούς έχοντας 9 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες και τέρματα 29-25.


Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα πάει με καλό ηθικό στην συνάντηση με τους πρωτοπόρους. Ο προπονητής Τάκης Γιαννόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τους Γούσγουλα, Καρύδη, που προέρχονται από τραυματισμούς και ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, ενώ αμφίβολος είναι και ο νεαρός Γιαννόπουλος.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Π. Φαλήρου «Σ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» αύριο το μεσημέρι (ώρα έναρξης 3 μ.μ.) Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 και θα τον διευθύνει ο Παναγιωτάρας με βοηθούς τους Κίκηρα και Νταρακλίτση.