Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ!

 

RARP

 

 

Βαρύ και συνάμα συγκινητικό το κλίμα (βροχερός και… θλιμμένος ο ουρανός), το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο γήπεδο Οριζομύλων Αιγάλεω, όπου η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα υποδέχθηκε για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ τον Άγιο Δημήτριο.
Το αποτέλεσμα - όποιο και αν ήταν - σίγουρα θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η ποδοσφαιρική οικογένεια της Αγίας Ελεούσας, από το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, πενθούσε τον χαμό, μιας τεράστιας μορφής της ομάδας, του Επιτίμου Προέδρου της Μάκη Ρούσσου, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 88 ετών.
Ήταν ένα ποδοσφαιρικό αντίο, από τους φιλάθλους τους συλλόγου, που παρά την βροχή βρέθηκαν στο γήπεδο για να αποχαιρετήσουν νοερά τον Μάκη Ρούσσο, όπως βέβαια και ο εγγονός του, ο Αλέξανδρος Ρούσσος – ποδοσφαιριστής της ΑΠΕ - ο οποίος εννοείται ότι έδωσε το παρών κανονικά στο γήπεδο, φόρεσε την φανέλα που υπηρέτησε με πίστη ο παππούς του Μάκης Ρούσσος, και μάλιστα θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του – πως τα φέρνει η μοίρα - έμελλε να είναι ο μοναδικός σκόρερ της ΑΠΕ στην ήττα με 1-2 από τον Άγιο Δημήτριο. Πριν την έναρξη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ανθρώπου που κράτησε πάντα ψηλά την σημαία της Αγίας Ελεούσας, ενώ συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο Αλέξανδρος Ρούσσος σκόραρε αφιερώνοντας το γκολ στον παππού του.
Όσο αφορά το ματς, ο Ζαμπάρας με δύο προσωπικά γκολ στο 63΄ και στο 67΄ έβαλε μπροστά τον Άγιο Δημήτριο (0-2), ενώ ο Αλέξανδρος Ρούσσος μείωσε σε 1-2 στο 76΄. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι για την Αγία Ελεούσα στο 27΄.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλέξανδρος Ρούσσος, είχε αποχαιρετήσει τον παππού του με ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό (Σας το παραθέτουμε παρακάτω).


ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Μπαλωμένος, Τυριακίδης ( λ.τ. 28΄ Φιλίππου - 65΄ Σιδέρης), Αγουρίδας, Κατσικογιάννης, Τσολάκος, Λάππας, Κακαβάς, Σκεπετάρης, Κοντοπύργιας (75΄ Μακρής), Γιαννόπουλος, Ρούσσος.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Καπακτσόγλου, Πολυμερόπουλος, Τζαβάρας (90΄ Μπαξεβάνης), Κοθράς, Σκόνδρας, Κωνσταντινόπουλος, Τάγκαλος, Δαλκαφούκης (55΄ Ζαμπάρας), Θεοδώρου (85΄ Παναγιωτάκης), Νικολάου (78΄ Ανδρεακένας), Παπατζήμας.

 

 

 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ
Γράφει ο Αλέξανδρος Ρούσσος: «Μόνο περήφανος μπορεί να είμαι για εσένα... με μεγάλωσες από 9 μηνών, με έμαθες να είμαι ο εαυτός μου, με έπαιρνες μικρό από το χέρι και με πήγαινες στο γήπεδο, με έκανες να αγαπήσω το ποδόσφαιρο... θυμάμαι που με πήγαινες και παίζαμε πασούλες και αυτό ήταν το παράπονο σου ότι δεν μπορούσες να με δεις να παίζω αγώνα και όλα αυτά επειδή δεν μπορούσες να δεις από το πρόβλημα που είχες στα μάτια σου, σήμερα ο θεός σε πήρε κοντά του και είμαι σίγουρος ότι από εκεί θα μπορέσεις να με βλέπεις να αγωνίζομαι. θα σε θυμάμαι για πάντα αγαπημένε μου παππού!!! Να μας προσέχεις όπως εμείς τόσα χρόνια!!!».

 

 

LIXK