3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!

 

APEAO

 

 

Σημαντική επιτυχία για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, η οποία το απόγευμα της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018, κέρδισε στο γήπεδο Οριζομύλων Αιγάλεω με 2-1 τον ΑΟΝ Αργυρούπολης και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΑ, δηλαδή στις καλύτερες 16 ομάδες της διοργάνωσης. Μετά το Γαλάτσι (α΄ φάση - εκτός έδρας), την Κορωνίδα (β΄ φάση – εντός έδρας), τον Μικρασιατικό (γ΄ φάση – εκτός έδρας), ήταν η σειρά του ΑΟΝ Αργυρούπολης να βρει μπροστά του τον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας, που μέχρι τώρα έχει εντυπωσιάσει, παρότι ο βασικός στόχος είναι και παραμένει το κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ.
Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα φτάνει στην φάση των 16, ακριβώς τρία χρόνια μετά, καθώς το 2015 και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2015 με γκολ του Τάσου Κακαβά είχε επικρατήσει εντός έδρας με 1-0 επί του Θριάμβου Χαϊδαρίου παίρνοντας και τότε την πρόκριση από το σκαλοπάτι των 32 στους 16.
Όσο αφορά το χθεσινό ματς, ο ορεξάτος Αλέξανδρος Ρούσσος, μόλις στο 9΄ ανατράπηκε, κέρδισε το πέναλτι, το οποίο και ο ίδιος μετουσίωσε εύστοχα «γράφοντας» το 1-0. Η αγωνιστική σεζόν πάει πολύ καλά για τον έμπειρο επιθετικό της ΑΠΕ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς συνολικά έχει πετύχει 6 γκολ, 3 σε 4 αγώνες κυπέλλου και 3 στις 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ. Στο 42΄ με αυτογκόλ του Αθανασίου έγινε το 1-1, αλλά στο 45΄ ο Βασίλης Μιχαήλ στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, με προβολή έπειτα από σπάσιμο του Καναρίδη, πέτυχε το 2-1, σκορ που έδωσε την πρόκριση στην Αγία Ελεούσα.
Εξαιρετική η διαιτησία του Μαράνου και των βοηθών του, Όντου και Λιαμπότη. (Στην κεντρική φώτο, οι αρχηγοί των δύο ομάδων Ρούσσος / με την λευκή εμφάνιση, Αρβανίτης, ο ρέφερι Μαράνος και οι επόπτες, Όντος και Λιαμπότης)
ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Μπαλωμένος, Συλλιγάρδος, Μιχαήλ, Αγουρίδας, Αθανασίου (84΄ Μουσούρης), Λάππας, Φιλίππου (46΄ Αβράμης), Ηλιαδάκης, Σκεπετάρης, Καναρίδης (67΄ Κατσικογιάννης), Ρούσσος (46΄ Κακαβάς).
ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Στέφης, Κοροβέσι, Κριτσινιώτης, Μυλέρος (62΄ Γιαννόπουλος), Χαλίλι, Τερζάκης (57΄ Καραπατής), Λαγανάς, Αρβανίτης (19΄ λ.τ. Περιστέρης Α.), Μιχαηλίδης (46΄ Χασιώτης), Πρεβόλης, Περιστέρης Δ.


 Για την πρόσφατη προϊστορία της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στο κύπελλο ΕΠΣΑ, την σεζόν 2015-2016, όπως γράψαμε παραπάνω στο κείμενο, η ομάδα της πόλης μας, μετά την πρόκριση επί του Θριάμβου Χαϊδαρίου (από τους 32 στους 16), στην φάση των 16 απέκλεισε και τον Ολ. Λιοσίων, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά (φάση των 8), όπου αποκλείστηκε από τον Ηλυσιακό, που έπαιζε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Από εκείνη την ομάδα της ΑΠΕ (του 2015), στο χθεσινό ματς με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης έπαιξαν οι Ρούσσος, Κακαβάς, ο νεαρός Μουσούρης ήταν στον πάγκο, ενώ κατά σύμπτωση, ο τότε τερματοφύλακας της, Νίκος Ζούκας (έχει ολοκληρώσει την ενεργό δράση του), βρέθηκε και αυτός στο γήπεδο Οριζομύλων παρακολουθώντας το ματς και την πρόκριση.


 Τις επόμενες μέρες θα παραθέσουμε σχετικό φωτορεπορτάζ από τον αγώνα ΑΠΕ Αγία Ελεούσα – ΑΟΝ Αργυρούπολης.

 

 

MAMOK