ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΑ

 

KYAPOUZ

 

 

 

Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία της, αυτή την φορά με το ξεκίνημα του 2019, για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα. Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, αν και αγωνίζεται για 2η σερί σεζόν στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ, αύριο το μεσημέρι (2.30) της 6ης Ιανουαρίου 2019 στο γήπεδο «ΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ» του γειτονικού Δήμου Χαϊδαρίου, συναντάται με την ιστορική, επίσης, ομάδα του ΑΟ Χαϊδαρίου (που λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ) για τα προημιτελικά – φάση των οκτώ (8) – του κυπέλλου ΕΠΣΑ. Ένα γειτονικό ντέρμπι στα πλαίσια του 2ου την τάξει θεσμού της Αθήνας, που πάντα έχει την δική του σημασία και ανάμεσα σε δύο ομάδες, με έντονα ιστορικά ποδοσφαιρικά επιτεύγματα όσο αφορά τα προάστια μας, αλλά και δύο συλλόγους που έχουν υπάρξει Κυπελλούχοι ΕΠΣΑ, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα το 1996 και ο ΑΟ Χαϊδαρίου το 2004.
Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα μάλιστα φτάνει στα προημιτελικά για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια (η προηγούμενη την σεζόν 2015-2016) και μάλλον η φετινή της πορεία στο θεσμό έως τώρα, τηρουμένων των αναλογιών καθώς αγωνίζεται στην Β΄ κατηγορία της Αθήνας, εκτός από ιστορικό στοιχείο, είναι σίγουρα και μία αγωνιστική επιτυχία. Δεν είναι λίγο από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, όπου συμμετέχουν περίπου 140 ομάδες, να φτάνει δύο στροφές πριν από τον τελικό και να μετέχει στην φάση των 8, όπου παρουσία έχουν 2 ομάδες Γ΄ Εθνικής, 4 της Α΄ Αθήνας και η ΑΠΕ μαζί με τον Κένταυρο Βριλησσίων, να είναι οι εκπρόσωποι της Β΄ ΕΠΣΑ.
Δεν είναι αμελητέα ποσότητα το κύπελλο, έχει και αυτό την σημασία του, και σίγουρα το αγωνιστικό σύνολο του Τάκη Γιαννόπουλου, εκτός από το πρωτάθλημα, έδειξε και σε αυτόν θεσμό την μαχητικότητα του. Και σίγουρα η παρουσία σε έναν Προημιτελικό αγώνα – νοκ / άουτ - Κυπέλλου ΕΠΣΑ, δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν, πολύ δε περισσότερο τους παίκτες που θα έχουν την τιμή και την τύχη να λάβουν μέρος, αλλά ακόμη και αυτούς τους πιστούς φίλους της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, που θα αφήσουν το κυριακάτικο… οικογενειακό τραπέζι για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα αύριο το μεσημέρι Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019.
Ένας μονός αγώνας – νοκ / άουτ – όπου κατεβαίνεις και παίζεις για 90 λεπτά και προσπαθείς για το καλύτερο. Και ότι βγει. Αυτό ήταν και το μήνυμα του προπονητή της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κ. Τάκη Γιαννόπουλου προς στους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση του συλλόγου ενόψει της συνάντησης. Παρά την διαφορά της κατηγορίας, η ΑΠΕ θα είναι εκεί στο γήπεδο παίζοντας πρωτίστως για την ιστορία της, απέναντι σε έναν ομολογουμένως ισχυρό αντίπαλο, όπως ο ΑΟ Χαϊδαρίου του Νίκου Παπαρούνη, μία ομάδα που ξεκίνησε στις αρχές της περιόδου με πολύ χαμηλό προφίλ και σε αυτό το πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Α΄ Αθήνας έχει καταγράψει μία, ομολογουμένως, εξαιρετική πορεία. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την συνάντηση ως μία… μάχη Δαυίδ (ΑΠΕ) με Γολιάθ (Χαϊδάρι)!
Η ΑΠΕ, που ως πρώτο στόχο έχει να κάνει κάτι καλό στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, έπειτα από 14 αγωνιστικές στον 3ο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΑ είναι στην 4η θέση με 27 βαθμούς έχοντας 9 νίκες, 5 ήττες και τέρματα 34-16, ενώ ο γηπεδούχος ΑΟ Χαϊδαρίου έπειτα από 14 αγωνιστικές του 1ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ είναι στην 5η θέση με 27 βαθμούς έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 24-13.
Διαιτητής της συνάντησης ο έμπειρος Άγγελος Μπακογιάννης με βοηθούς τους κ.κ. Βαξαβανέλλη Β., Καραγεώργο Α.

 

 

kAIS