ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΓΚΙΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

 

GITAPE

 

 

Οι νεότεροι και ίσως οι πιο πολλοί γνωρίζουν τον συμπολίτη μας Βασίλη Γκιτάκο από την αγωνιστική δράση του εδώ και αρκετά χρόνια, όπου μάλιστα τα τελευταία έτη είναι και Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Όσοι, όμως, ασχολούνται επισταμένα με την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και ειδικά οι παλιότεροι φίλοι της ομάδας, θυμούνται τον Βασίλη Γκιτάκο από την πολυετή παρουσία του στην αγαπημένη ομάδα της πόλης μας, στην οποία αγωνίστηκε με αυταπάρνηση από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του 70, την δεκαετία του 80, αλλά και στις αρχές του 90 (με τελευταίο προπονητή του τον Ζαχαρία Λυκουρίνο).
Ο Βασίλης Γκιτάκος, … ισόβιο «μέλος» και αυτός της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έχοντας παίξει στο «κυανόλευκο» σωματείο όταν ακόμη τα γήπεδα ήταν σκληρά, χωμάτινα και ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος… με ροδοπέταλα, έπειτα από την γνωστοποίηση της είδησης για τον χαμό του συμπολίτη μας, πρώην παίκτη και προπονητή της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Κώστα Μαρινάτου, αποχαιρέτησε με τον δικό του συγκινητικό τρόπο, τον εκλιπόντα, επισημαίνοντας τα εξής: «Πολλοί έχουν συνδέσει το όνομα τους με την ομάδα μας και ο καθένας τους με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο άφησε το στίγμα του. Οφείλω, όμως, από εντελώς προσωπική εμπειρία και με απόλυτο σεβασμό προς όλους να αναγνωρίσω την μεγάλη μορφή του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΟΥ που υπήρξα επιλογή του για να ενταχθώ στην οικογένεια της ΑΠΕ. Τα λόγια ίσως χάνουν την αξία τους όταν αναφέρεσαι στο μεγαλείο του ΚΩΣΤΑ που ακόμα και όταν δεν ήταν προπονητής στην ομάδα με συμβούλευε με τον δικό του αυστηρό, αλλά ποτέ, μειωτικό τρόπο. Το μόνο που έχω να πω είναι, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΩΣΤΑ και να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Ο Κώστας Μαρινάτος, βετεράνος παίκτης, προπονητής και πιστός φίλος της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έφυγε από κοντά μας το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου 2019 σε ηλικία 69 ετών.
(Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο Βασίλης Γκιτάκος, ο αείμνηστος Κώστας Μαρινάτος, δεξιά πάνω στην μικρή φωτογραφία ο εκλιπών με την φανέλα της ΑΠΕ το 1974 και δεξιά κάτω στην μικρή φωτογραφία ο Βασίλης Γκιτάκος, επίσης φορώντας την φανέλα της Αγίας Ελεούσας).

 

 

GIT3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ από τα παλιά (κοντά στις αρχές του 80). Ο Βασίλης Γκιτάκος, στην κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά.

 

 

KREXEX