Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ (Αρχείο Χρήστου Σδρένια)

KAKANOK

 

 

 

Μία ανάρτηση του Χρήστου Σδρένια, του ιστορικού παράγοντα του Ατρόμητου Πειραιά, ήταν η αφορμή για το δημοσίευμα μας.

Ο Χρήστος Σδρένιας, μας θύμισε, ότι ακριβώς πριν 20 χρόνια στις 29 Μαρτίου 2000, ο Ατρόμητος Πειραιά είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος Πειραιά.

Προπονητής της εξαιρετικής εκείνης ομάδας του ιστορικού Ατρόμητου Πειραιά, που κέρδισε επίσης και το πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά ανεβαίνοντας στην Δ΄ Εθνική, ήταν ο συμπολίτης μας, και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ο Σάκης Κακαβάς, ο οποίος στην κεντρική φώτο, εικονίζεται στην πάνω σειρά, πρώτος από δεξιά (στο ένθετο στιγμιότυπο δεξιά, πιο πρόσφατη φωτογραφία του).

Τότε στις 29 Μαρτίου 2000, ο Ατρόμητος Πειραιά στο γήπεδο του Ιωνικού στη Νίκαια είχε επικρατήσει με 4-1 επί του Ερμή Κορυδαλλού με γκολ των Γραμμένου (2), Πηλίδη (2).

KAKAVES

 

 

Στην φώτο εικονίζονται οι εξής:

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Πηλίδης, Μπροτζάκης, Κουκάς, Γραμμένος, Θωμόπουλος, Παπαδόπουλος, Κακαβάς (προπονητής)

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Ανδράλας, Ιορδανίδης, Καραμολέγκος, Ευθυμιάδης, Τοξόπουλος

 

 

 

Λίγα λόγια και για τον Σάκη Κακαβά

 

 

APX84

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Σάκης Κακαβάς, με τον γιο του Τάσο, που αγωνίζεται στην Αγία Ελεούσα.

 

 

Ο Σάκης Κακαβάς γεννήθηκε το 1959 και το 1975 φόρεσε την φανέλα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ενώ το 1980 (επί Προεδρίας στην ΑΠΕ, του κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου) μεταγράφηκε στην Προοδευτική (Πρόεδρος ο Λευτέρης Τσαλουχίδης). Το 1983 συνέχισε την καριέρα του στον Ατρόμητο Πειραιά και επέστρεψε στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα το 1986, όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική διαδρομή του το 1992 στην Δ΄ Εθνική, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στους κοιλιακούς.

Ως προπονητής, ξεκίνησε την θητεία του στον πάγκο της Θύελλας Κορυδαλλού, ενώ πέρασε ακόμη από τους πάγκους, του Διαγόρα Αιγάλεω, της Δύναμης Νίκαιας, του Ατρόμητου Πειραιά, του Ζέφυρου Αιγάλεω, του Ορφέα Αιγάλεω και του Ηρακλή Περιστερίου.

Τα τελευταία χρόνια ο Σάκης Κακαβάς είναι μέλος του ΔΣ της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

 

 

FOINIK