ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2020-2021 Ο ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ!

APGIANKOR

 

 

 

Ρευστή η κατάσταση σε όλη την χώρα λόγω του κορωνοϊού και εν προκειμένω στο ερασιτεχνικό αθηναϊκό ποδόσφαιρο, όπου ακόμη είμαστε εν αναμονή αποφάσεων – εξελίξεων από την πλευρά της ΕΠΣΑ.

Χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε, πως θα είναι η κατάσταση, υγειονομικά, μετά τις 4 Μαίου και για όλο το θέρος, με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Άγνωσται οι βουλαί του κορωνοϊού, και όπως καταλαβαίνουμε πρώτα από όλα είναι η υγεία και όλα τα άλλα έπονται.

Σε αυτή την βάση, μάλλον θετική ήταν η πρόβλεψη – πρόταση, που κατέθεσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ο προπονητής της ομάδας κ. Τάκης Γιαννόπουλος, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξέφρασε την άποψη, ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ για τη νέα σεζόν 2020-2021, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν μετά τον Οκτώβριο (καθώς η ιατρική – επιστημονική κοινότητα περιμένει πιθανή εξάπλωση του ιού το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου), δηλαδή Νοέμβριο του 2020 και παράλληλα να μην υπάρξει θεσμός του κυπέλλου, έτσι ώστε αν χρειαστεί κάποιες αγωνιστικές να γίνονται μεσοβδόμαδα.

Ο Τάκης Γιαννόπουλος εξέφρασε μία άποψη και παρότι δεν είναι ιατρός στηρίζεται σε λογική, θέτοντας αρκετά μακριά χρονικά, την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς και σε ανθρώπινο επίπεδο, αναγνωρίζουμε, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το παν και το πρώτο μέλημα, αλλά αντίθετα πρώτα είναι η κοινωνία και η υγεία.

Στις δηλώσεις του στο site της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα ο Τάκης Γιαννόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο, με ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, ο οποίος ” ξεκουράζεται ” για λίγο σχεδιάζοντας να επιστρέψει και μάλιστα πιο δυνατός! Η ζωή μας αλλάζει πλέον ριζικά και η καθημερινότητα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις! Ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι της ζωής μας, που επηρεάζεται άμεσα, είναι και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Φέτος, η ομάδα μας πραγματοποιεί μια εκπληκτική πορεία και βρισκόμαστε μια ανάσα από την άνοδο, έχοντας διανύσει τα 3/4 του Πρωταθλήματος και με μια “ασφαλή” σχετικά διαφορά 7 πόντων από τους διώκτες μας.

Ακούγοντας τους ειδικούς και προσπαθώντας να μεταφράσω τα λεγόμενα τους, περιμένουμε ένα δεύτερο κύμα επίθεσης του ιού Σεπτέμβρη – Οκτώβρη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε από… χθες για την αντιμετώπιση του. Τα περιοριστικά μέτρα αποδεικνύονται σωστά μεν, αλλά η χρεοκοπία, η ανεργία, τα διαζύγια και η κατάθλιψη, θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ! Αν δεν βρεθεί άμεσα το Φάρμακο, είτε ως χάπι, είτε ως αντιβίωση, από τον Μάιο η κατάσταση θα γίνει δραματική! Στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ δεν ξέρω που προσανατολίζεται και τι εντολές θα δώσει στις Ενώσεις.

Άποψη μου (μιλώντας πάντα για το Ερασιτεχνικό) είναι ότι οι επιλογές είναι δύο.

 

1. Διακοπή - των Πρωταθλημάτων και επικύρωση βαθμολογιών ως έχουν και

 

2. Αναδιάρθρωση των κατηγοριών, από τη στιγμή μάλιστα που σου δίνει το δικαίωμα και η ΕΠΟ!

 

Το σωστό και το Δίκαιο βεβαίως, είναι να τελειώνουν τα Πρωταθλήματα εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά όταν έχεις να κάνεις με μια Παγκόσμια Πανδημία, είναι αδύνατον να ρισκάρεις την Υγεία Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, υποχρεώνοντας τους, Ιούνιο – Ιούλιο, με 2,5 μήνες πλήρη αποχή, με πολλά παιδιά σε ηλικία Πανελληνίων εξετάσεων, άλλα παιδιά σε ανεργία, άλλα με σοβαρό Θέμα εργασίας, με 30 βαθμούς θερμοκρασίας, να παίζουν Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή και με παράγοντες οι οποίοι ενώ προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους από το λουκέτο, θα έχουν το μυαλό τους στην μπάλα; Τα έξοδα των Αγώνων Ποιος θα τα καλύψει; Οδοιπορικά; Πούλμαν; κ.λ.π. Ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη; Τα γήπεδα; Πόσα γήπεδα είναι αυτά που θα μπορέσουν να καλύψουν τους αγώνες; Σε πολλά γήπεδα γίνονται απανωτά παιχνίδια. Ποιος θα απολυμαίνει συνεχώς τα αποδυτήρια;

Οι παίκτες θα παίζουν με μάσκες και γάντια; Κι αν στο πρώτο ή, δεύτερο παιχνίδι σημειωθεί ένα κρούσμα μεταξύ των παικτών; Κι αν κινηθεί νομικά ο γονιός; Ποιον θα πάρει η μπάλα; Είναι τεράστιο το ρίσκο και θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική!

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας ξαναπιάσει ο ιός στον ύπνο και με δεδομένο (κατά τους ειδικούς) ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα, πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον εχθρό! Καλό θα ήταν λοιπόν, το νέο Πρωτάθλημα να αρχίσει τέλος Οκτώβρη, χωρίς Κύπελλο για 1 χρόνο, εκμεταλλευόμενοι τις εμβόλιμες Τετάρτες του Κυπέλλου, υπό το φόβο νέας διακοπής, όπως και κάποιες από τις αργίες, οι οποίες κάθε χρόνο μας ξεκουράζουν αλλά και μας αποσυντονίζουν αρκετά!
Τέλος, εύχομαι να βρεθεί ένα μαγικό ραβδάκι και να διώξει αυτόν τον εφιάλτη που απειλεί ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ».

 

 

LIXK