ΝΙΚΗΦΟΡΑ «ΕΓΚΑΙΝΙΑ» ΣΤΑ ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ

ΟΙ… ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΔΗ!

EFAPN

 

…’Ντάξει, δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική, αλλά όσο και να το κάνουμε, ήταν πολύ νεανικό και σε μέσο όρο ηλικίας, το αγωνιστικό σύνολο του Νίκου Κουνάδη, προπονητή της Αγίας Ελεούσας, που υπέταξε με 1-0 τον πολύ ισχυρό Άρη Πετρούπολης για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α΄ Αθήνας, στο πρώτο παιχνίδι της ΑΠΕ στο γήπεδο Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας μετά από 19 χρόνια.

Το απόγευμα του Σάββατου 26 Σεπτεμβρίου 2020 η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα πέτυχε μια – ιστορική λόγω της επιστροφής στο γήπεδο - περήφανη και σπουδαία νίκη επί ενός άξιου και δυνατού αντιπάλου, του ιστορικού Άρη Πετρούπολης, που θα είναι μεταξύ των ομάδων, οι οποίες θα φτάσουν ψηλά. Ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητες το σύνολο του κόουτς Θοδωρή Τρανού.

Η ΑΠΕ που έβγαλε ψυχή και πάθος, πέρα ότι ήταν καλά διαβασμένη για το τι ποδόσφαιρο θα προσπαθήσει να παίξει (και το πέτυχε), παρατάχθηκε με τα… όπλα στην φαρέτρα, που έχει ο Νίκος Κουνάδης. Νεανικά… όπλα (…σαν τα Ραφάλ που περιμένουμε)!

Δηλαδή η αρχική ενδεκάδα της ΑΠΕ είχε μέσο όρο ηλικίας 21,7 ετών, όταν η απέναντι πλευρά του Άρη Πετρούπολης είχε αντίστοιχο μ.ο. ηλικίας 27,8. / διαφορά 6 μονάδων.

Με τις εκατέρωθεν αλλαγές που έγιναν (από 4 η κάθε ομάδα), ο μ.ο. της «Αγίας» ανέβηκε στα 22 έτη, ενώ ο Άρης κατέβηκε στα 25,9 έτη. Συνολικά οι 18άδες, που καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος, είχαν μέσο όρο ηλικίας, 21,3 για την γηπεδούχο Αγία Ελεούσα και 24,5 για τους φιλοξενούμενους.

Προς θεού. Δεν σημαίνει ότι παρουσιάζουμε… ως γερασμένη την πολύ καλή ομάδα του Άρη Πετρούπολης, η οποία επαναλαμβάνουμε ότι πέρα από ποιοτική, θα είναι στα φαβορί για τα ψηλά. Απλώς έπεσαν στους ταπεινούς… Μπέμπηδες του Νίκου Κουνάδη, που πάλεψαν και έτρεξαν στο ματς!

Από την άλλη, αναδεικνύουμε, το καλοκαιρινό… παιζομάζωμα (23 έως τώρα μεταγραφές) της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κατά την μεταγραφική περίοδο, και το… πρότζεκτ που ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο προπονητής Νίκος Κουνάδης, ο οποίος προφανώς έχει επίγνωση της κατάστασης, αλλά παράλληλα και την αμέριστη υποστήριξη του ΔΣ και των φίλων της ομάδας, για να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα. Φέτος στην ΑΠΕ, όπως και στα τρία (3) προηγούμενα χρόνια στην Β΄ ΕΠΣΑ, επανήλθε ο όρος υπομονή!

Στην Αγία Βαρβάρα πλέον, ενστερνίζονται την επόμενη μέρα του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου, ρίχνοντας το βάρος στις πιο μικρές ηλικίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν πρέπει, δεν θα γίνουν και στοχευμένες ποιοτικές προσθήκες.

Όσο αφορά λοιπόν το χθεσινό ματς, η νεανική ΑΠΕ του Νίκου Κουνάδη, μπήκε ορεξάτη για… τρέξιμο και μάχη. Αυτά είναι τα ατού της. Τα υπόλοιπα θα έρχονται αγωνιστική με αγωνιστική. Ο τεχνικός της Αγίας Ελεούσας, «φόρτωσε» λίγο παραπάνω το κέντρο της, και για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δικαιώθηκε, ενώ όταν χρειάστηκε, η… τολμηρή Αγία Ελεούσα ήταν και τυχερή. Και ήταν τυχερή πότε; Μετά από δύο εκτός έδρας επίσημα ματς, σε πρωτάθλημα και κύπελλο με Αγίους Αναργύρους και Αθηναϊκό, όπου και στα δύο προηγήθηκε (0-1), αλλά στο τέλος παρά το καλό ξεκίνημα της, έχασε με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα.

Οπότε στην… τρίτη και φαρμακερή, στην έδρα της, προηγήθηκε με 1-0 και το κράτησε μέχρι τέλους, παρά την πίεση του επικίνδυνου Άρη Πετρούπολης στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η πρώτη ευκαιρία της ΑΠΕ ήρθε με ένα καλό σουτ του Καλουδιώτη και λίγο αργότερα, ο Αρκάδας την καταγωγή, Αντώνης Τσαγκάρης, με ωραίο σουτ στο 36΄ έδωσε προβάδισμα (1-0) στην ομάδα της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Άρης Πετρούπολης απείλησε στο 38΄, όταν αρχικά, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαγανά εξουδετέρωσε ο Ξυδιάς, ενώ στην συνέχεια της φάσης, σουτ του Καραδήμα (39΄) βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΠΕ.

Στην επανάληψη, ο Ξυδιάς με καίρια απόκρουση στο 48΄ σε τετ-α-τετ με τον Νησιαριώτη, αποσόβησε τον κίνδυνο, και εν συνεχεία ο αγώνας επικεντρώθηκε πάλι στον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Στο 72΄ ο Μαζμανίδης είχε δοκάρι για την Αγία Ελεούσα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που ανέβασαν ρυθμούς και πίεση για να φτάσουν στην ισοφάριση, «απάντησαν» με δοκάρι του Νησιαριώτη στο 75΄ και ευκαιρία του Νάνου.

Στο 93΄ ο Άρης Πετρούπολης είχε δοκάρι με τον Δάρρα και στην συνέχεια της φάσης ευκαιρία με τον Σαγανά.

Τελικά, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, που επιβράβευσε την προσπάθεια του νεανικού, επί το πλείστον, συνόλου της, το οποίο δείχνει ότι από αγώνα σε αγώνα γίνεται καλύτερο.

Καλή η διαιτησία του αξιολογημένου φέρελπι ρέφερι Παναγιωτάρα, με συνεργάτες του Δαρσακλή και Τζέλο.

ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ (Νίκος Κουνάδης): Ξυδιάς, Κουτσαγγέλης, Πουρίκης, Σέχου Γ., Φειδαίος, Καλουδιώτης, Τσαγκάρης (90΄ Σαμπάνης), Κατσικανταής (65΄ Μαζμανίδης), Σέχου Σ. (70΄ Διαμαντίδης), Γιαννόπουλος (65΄ Δράμης), Μπάκας Αλ.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θοδωρής Τρανός): Παλαιολόγος, Λάππα, Κορώνης (46΄ Νάνος), Δάρρας, Αχμέτ (70΄ Κουτρούλης), Βελιανίτης (85΄ Σταυρόπουλος), Καραδήμας (60΄ Πουρσανίδης), Τρακόσης, Νησαριώτης, Θανόπουλος, Σαγανάς.

Υ.Γ.: Τεράστια η συγκίνηση, για όλη την φίλαθλη οικογένεια της ΑΠΕ στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας, που αυτά τα νέα παιδιά του συνόλου του Νίκου Κουνάδη, έπαιξαν με αυταπάρνηση σε αυτό ματς – ορόσημο της επιστροφής μετά από 19 έτη στα Ριμινίτικα, και… το εγκαινίασαν με νίκη! Ευχαριστώ από την μεγάλη φίλαθλη οικογένεια της ΑΠΕ, στο Νίκο Κουνάδη, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του.

 

 

FARMAKG