ΚΑΙ ΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ…

ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ!

ARXOKSSS

 

Η καλή εμφάνιση – ειδικά στο α΄ ημίχρονο – και η νίκη με 3-1 στο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα με τον ΓΣ Αργυρούπολης για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ, σε αγώνα που έγινε το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020 στα Ριμινίτικα, ήταν το ουσιαστικό διακύβευμα για την ομάδα της πόλης μας, αλλά επιμέρους… κέρδος ήταν το ντεμπούτο και η πρώτη εμφάνιση με το ανδρικό τμήμα του 15χρονου στόπερ Γιάννη Μαθιούδη, τον οποίο ο κόουτς της ΑΠΕ Νίκος Κουνάδης, χρησιμοποίησε στο β΄ ημίχρονο.

Δεν το λες και λίγο, όταν σε αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας της Αθήνας, ένας προπονητής ρίχνει στην… μάχη, ένα 15χρονο παιδί, που μέχρι πέρυσι έπαιζε σε παιδικά πρωταθλήματα.

Κέρδος, δεν είναι μόνο για τον ίδιο το νεαρό ποδοσφαιριστή που πήρε το… βάπτισμα του πυρός, αλλά και για την ομάδα της Αγίας Ελεούσας, που είδε μετά από αρκετό καιρό ένα παιδί, που προέρχεται από τις ακαδημίες της (εν συνεχεία μετεγγράφηκε στον Ολ. Πειραιά, όπου ανήκε μέχρι πριν ένα μήνα), να μετέχει σε επίσημο αγώνα της ΑΠΕ.

Στο χέρι του μικρού Γιάννη Μαθιούδη είναι να… δουλέψει και να έχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Από την άλλη, ο προπονητής του Νίκος Κουνάδης, δεν πήρε κάποιο ρίσκο με την χρησιμοποίηση του 15χρονου, αλλά ίσα-ίσα, έκανε ότι ακριβώς επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έδειξε εμπιστοσύνη σε ένα νέο παιδί. Μάλιστα, όταν πριν 20 μέρες ο Μαθιούδης επέστρεψε στην ΑΠΕ, ο Νίκος Κουνάδης ήταν που χωρίς δισταγμό, ανέφερε στον νεαρό ότι θα αποτελέσει μέλος του ανδρικού ποδοσφαιρικού τμήματος και θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Ο Κουνάδης, άλλωστε, δεν έκανε κάτι διαφορετικό από την φιλοσοφία που έχει για το ρόστερ της ΑΠΕ, δηλαδή να «χτίσει» ένα αγωνιστικό σύνολο, με νέα παιδιά.

Όσο αφορά τον αγώνα με τον ΓΣ Αργυρούπολης, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα πήρε μια σπουδαία και δίκαια νίκη, επικρατώντας με 3-1, πετυχαίνοντας το 2ο σερί εντός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα της σε ισάριθμους αγώνες στα Ριμινίτικα.

Η ΑΠΕ έκανε για ακόμη μία φορά ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπου επέβαλλε το παιχνίδι της, καθώς αυτή την φορά, ο Νίκος Κουνάδης έριξε βάρος στο να τονώσει περισσότερο τον άξονα.

Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο η ΑΠΕ ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί με 2-0, καθώς στο 21΄ ο αρχηγός της, Κώστας Καλουδιώτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, ενώ στο 32΄ ο 17χρονος Σέρτζιο Σέχου με σουτ σημείωσε το 2-0.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 62΄ έπειτα από λάθος στην μεσαία γραμμή, έγιναν κάτοχοι της μπάλας και ο τελικός αποδέκτης, ο Γαβαλάς, με σουτ μείωσε σε 2-1, αλλάζοντας για ένα χρονικό διάστημα την μορφή της συνάντησης.

Στο 89΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσάκαλου, και στο 92΄σε μία επίθεση – κόντρα, ο Χριστόφοφος Μαζμανίδης, πέτυχε το τελικό 3-1.

Διαιτητής ο Ψαρίδης με βοηθούς τους Καφρίτσα και Μαλανδράκη.

 

ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ξυδιάς, Μπάκας Α., Σαμπάνης (70΄ Πουρίκης), Σέχου Γ. (46΄ Μαθιούδης), Φειδαίος, Καλουδιώτης, Μαζμανίδης, Κύβελος, Σέχου Σ. (55΄ Διαμαντίδης), Κατσικανταής (46΄ Τσαγκάρης), Δράμης (64΄ Κουτσαγγελής).

 

ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ευαγγέλου, Κωστάκης, Γοργάκης, Γεωργάκας, Τσιλεπής (46΄ Τσάκαλος), Κωνσταντινίδης (46΄ Γαβαλάς), Λεβέντης (81΄ Αγγελόπουλος), Ζυγούρης (46΄ Βλάχας), Γκρεβτσίδης, Κοκκινέλης, Δρακοντίδης.

 

FARMAKG