ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

ARXPOLVK

 

 

Η πανδημία του κορωνοϊού «μπλόκαρε» την φετινή αγωνιστική σεζόν 2020-2021 σε επίπεδο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για την Αθήνα.

Μπορεί αγωνιστικά να είχαμε μόνο την διεξαγωγή 7 αγωνιστικών στην διοργάνωση της Α΄ Αθήνας, ακολούθως από τον περασμένο Νοέμβριο του 2020 με το λοκντάουν να διακόπηκε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, τόσο σε επίπεδο ανδρικών τμημάτων, όσο και σε αυτά των ακαδημιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, την ιστορική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, σταμάτησαν τα πάντα.

Διοικητικά ο σύλλογος, έστω και εξ’ αποστάσεων, συνέχισε να λειτουργεί και να… σχεδιάζει επί χάρτου, προκειμένου, να είναι όσο το δυνατόν προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα. Όσο αφορά το ανδρικό τμήμα, με πρόβλεψη ότι στο διάστημα που… τρέχει, προφανώς δεν θα υπάρξει καμία επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς αναμένονται μόνο οι αποφάσεις της ΕΠΣΑ, ο σχεδιασμός έχει εστιαστεί στη νέα αγωνιστική σεζόν 2021-2022, ενώ όσο αφορά τις ακαδημίες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες, οι ιθύνοντες περιμένουν τις οδηγίες της επίσημης πολιτείας για άρση περιοριστικών μέτρων, προκειμένου συντεταγμένα κάποια στιγμή (προφανώς τον Απρίλιο ή, τον Μάϊο), να μπουν στο γήπεδο και πάλι οι μικροί αθλητές του σωματείου.

Μέσα σε αυτό λοιπόν το πλέγμα υποθετικών σεναρίων, συνεχής είναι η επικοινωνία του Προέδρου της ΑΠΕ, κ. Κώστα Βόσσου με τον προπονητή της ομάδας κ. Νίκο Κουνάδη, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του στην διοίκηση.

«Βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω μίας τεράστιας επιδημιολογικής μάχης, ενός υγειονομικού πολέμου κυριολεκτικά, όπου όλος ο πλανήτης, αλλά ιδιαίτερα η χώρα μας, θρηνούν θύματα. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα από συνανθρώπους μας, που δίνουν μάχη ζωής. Αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει ούτε αδιάφορους, ούτε ασυγκίνητους. Νομίζω ότι διανύουμε και βρισκόμαστε, αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε ένα πολύ καίριο και κρίσιμο σημείο, όπου η κάθε μέρα, η κάθε εβδομάδα αποτελεί ορόσημο για το πότε θα μπούμε σε κανονικότητα.

Θεώρησα ως σωστό, από τον περασμένο Νοέμβριο, που ξεκίνησε το λοκντάουν και διακόπηκε κάθε αθλητική δραστηριότητα, να μην αναλωθώ σε δηλώσεις περί προσωπικής μου αγωνίας, ή, εκπροσωπώντας τον σύλλογο, για το πότε θα ξεκινούσαν ή, αν θα έπρεπε να αρχίσουν οι όποιες δραστηριότητες. Προφανώς, γιατί υπάρχουν οι ειδικοί που γνωρίζουν καλύτερα, αλλά και με σεβασμό, για αυτούς που χάθηκαν, για αυτούς που έδωσαν μάχη και σώθηκαν, όπως και για αυτούς που δίνουν τώρα την μάχη.

Δεν απαξιώνω την αξία και το μεγαλείο του αθλητισμού, που πραγματικά δίνει διέξοδο, αλλά δεν μπορώ να βγάλω από τον συλλογισμό μου την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Άλλωστε υπήρξα αθλητής στίβου και ποδοσφαίρου, υπηρετώ εδώ και αρκετά χρόνια ως παράγοντας την ομάδα της πόλης μου, είμαι και εγώ πατέρας που βλέπω τα παιδιά μου να είναι κλεισμένα μέσα σε τέσσερις τοίχους, αλλά όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Μπορεί αυτά που σας είπα να σκιαγραφούν μία δυσμενή κατάσταση, αλλά δεν αναιρεί την αισιοδοξία μου για την επόμενη μέρα, αρκεί να είμαστε ασφαλείς και να επανέλθουμε, έστω και με μικρά βήματα, στην προ κορωνοϊού εποχή», ανάφερε ο κ. Κώστας Βόσσος και πρόσθεσε:

«Οι φίλοι της ΑΠΕ δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στο παρών, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες μου στην διοίκηση και με τον προπονητή μας κ. Νίκο Κουνάδη, όπου καταστρώνουμε τα πλάνα μας, για την επόμενη μέρα, για το επόμενο διάστημα των προσεχών μηνών, αλλά και όπως όλα δείχνουν για την επόμενη σεζόν, ειδικά όσο αφορά το ανδρικό τμήμα μας.

Επίσης, με ιδιαίτερη χαρά, βλέπουμε τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, να συνεχίζει τα έργα στο γήπεδο μας, στα Ριμινίτικα, όπου κατασκευάζεται η εξέδρα και η έδρα μας θα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο, φιλόξενο για όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και τους φιλάθλους του αθηναϊκού ποδοσφαίρου της ευρύτερης περιφέρειας.

Όσο αφορά τον σχεδιασμό μας, πράγματι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτσι ώστε όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, αρχικά να επιστρέψουν στο γήπεδο οι αθλητές των ακαδημιών μας, προκειμένου κυριολεκτικά να… αναπνεύσουν, να χαρούν και να παίξουν τα νέα παιδιά της ομάδας μας και της πόλης μας. Θα γίνει με όποιες οδηγίες μας δοθούν από την επίσημη πολιτεία και τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς.

Στο κομμάτι του ανδρικού τμήματος, εκεί σίγουρα περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις της ΕΠΣΑ, αλλά ήδη έχουμε κάνει τα πλάνα μας με τον προπονητή μας κ. Νίκο Κουνάδη, με τον οποίο έχουμε αγαστή συνεργασία.

Σε τοπικό επίπεδο, και αφορά την ίδια μας την πόλη, με χαρά αναμένουμε να ανοίξει η αγορά, έτσι ώστε οι πολυάριθμοι φίλοι, χορηγοί και υποστηρικτές του σωματείου μας, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και απλοί εργαζόμενοι, να μπουν και αυτοί στην σειρά τους, γεγονός επιβεβλημένο και αναγκαίο. Υπάρχει μια νοητή αλυσίδα, η οποία πρέπει να μείνει ζωντανή, έτσι ώστε όσο περνάει ο χρόνος, ελπίζουμε ότι όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει. Μένουμε λοιπόν αισιόδοξοι, ασφαλείς και υγιείς και εννοείται προσηλωμένοι στον στόχο η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα να αποτελεί τον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό της πόλης, ξεπερνώντας με την παρουσία της τα όρια της Αγίας Βαρβάρας».

 

 

PAPAGALDEL