ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

arxgafeid

 

 

Συνδεδεμένη η ιστορία της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα με τις εθνικές κατηγορίες (συλλογικά, αλλά και σε ατομικό επίπεδο παικτών), που αν, και ο «κυανόλευκος» σύλλογος προέρχεται από τον μικρό και ταπεινό Δήμο Αγίας Βαρβάρας της Αττικής, έχει να καυχιέται για την ποδοσφαιρική παρουσία του για καμιά 10αριά σεζόν σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική (1 συμμετοχή), αλλά και στο κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι, αυτό το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό προφίλ, η ομάδα της πόλης μας, το καλλιέργησε και στην πολυμορφία των ρόστερ της διαχρονικά, όπου και καλοί παίκτες ήρθαν και φόρεσαν την φανέλα της, αλλά και πάρα πολλοί ήταν αυτοί, που από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, πήγαν προς τα πάνω και ειδικά σε ομάδες εθνικών κατηγοριών.

Και επειδή αυτή η συνταγή δεν αλλάζει, το… έθιμο παραμένει ζωντανό και φέτος, καθώς όπως όλα δείχνουν, δύο (2) νεαροί παίκτες του σωματείου μας, μάλλον ακολουθούν αυτόν τον δρόμο και από την ΑΠΕ της Α΄ Αθήνας (σεζόν 2020) θα αγωνίζονται πλέον σε ομάδες της Γ΄ Εθνικής, πρωτάθλημα το οποίο αρχίζει εντός των προσεχή ημέρων.

Ο λόγος για τους, Δημήτρη Γκαρδιακό και Σίμο Φειδαίο, οι οποίοι λόγω της μη διεξαγωγής – λοκντάουν - του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΑ, θα συνεχίσουν την καριέρα τους για το επόμενο βραχύ διάστημα σε συλλόγους της Γ΄ Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες, ήθελαν τον Δημήτρη Γκαρδιακό να έχει συμφωνήσει με τον ιστορικό Εθνικό Πειραιά και τον Σίμο Φειδαίο με την Θύελλα Ραφήνας.

Ο 20χρονος Δημήτρης Γκαρδιακός, που παίζει με την ίδια ευχέρεια και από τις δύο πτέρυγες, έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Θριάμβου Χαϊδαρίου και τον Ιανουάριο του 2018 έκανε το ντεμπούτο του με το γειτονικό σωματείο στην διοργάνωση της Α΄ Αθήνας, καταγράφοντας εκείνη την περίοδο (2017-2018) συνολικά 8 συμμετοχές και 1 γκολ.

Την επόμενη σεζόν 2018-2019 με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου στην Α΄ ΕΠΣΑ, έπαιξε σε 21 αγώνες και πέτυχε 2 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2019, αποχώρησε από τον Θρίαμβο και συνέχισε την ποδοσφαιρική διαδρομή του, φορώντας την φανέλα του Κιθαιρώνα Καπαρελίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής για την σεζόν 2019-2020.

Με την Αγία Ελεούσα, σε αυτό το… λειψό (7 αγωνιστικές) πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας για την σεζόν 2020, είχε 240 λεπτά συμμετοχής σε 3 εμφανίσεις.

Ο 20χρονος υψηλόσωμος στόπερ, Σίμος Φειδαίος, έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Πανερυθραϊκού, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε με το τμήμα κ17 του Απόλλων Σμύρνης.

Εν συνεχεία «μετακόμισε» στον Ήφαιστο, όπου με το ιστορικό σωματείο του Περιστερίου, την σεζόν 2017-2018 κατέγραψε 3 συμμετοχές στην Α΄ Αθήνας, την περίοδο 2018-2019 (Α΄ ΕΠΣΑ) έπαιξε σε 24 ματς, ενώ την περασμένη χρονιά 2019-2020 (Α΄ κατηγορία) είχε 19 συμμετοχές.

Στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού (2020), ο Φειδαίος ανακοινώθηκε ως μεταγραφικό απόκτημα από την ομάδα του ΠΑΟ Ρουφ, που λαμβάνει μέρος στην διοργάνωση της Γ΄ Εθνικής, αλλά λίγο αργότερα οι δύο πλευρές διέκοψαν την συνεργασία τους και έτσι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, ήρθε στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, όπου μάλιστα σε αυτές τις 7 αγωνιστικές του 2020 στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ, κατέγραψε το απόλυτο, έχοντας παίξει σε όλα τα ματς, ως βασικός και αναντικατάστατος για 630 λεπτά.

 

 

XIPMAKETOK