Ο ΣΠΝΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2016-2017

 

 

Ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική σεζόν 2016-2017 για τις ομάδες της πόλης μας και εμείς είχαμε μια ευκαιρία να τα πούμε με τον πρώην Πρόεδρο του ΑΟ Χαϊδαρίου κ. Τάκη Σπίνουλα, σε μία… ανασκόπηση της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπίνουλας μας είπε: «…Ο ΑΟ Χαϊδαρίου νομίζω ότι εν τέλει βγήκε κερδισμένος από την σεζόν που πέρασε, καθώς στα μέσα της σεζόν, είχαμε αλλαγές που τον ωφέλησαν. Θεωρώ καλό γεγονός ότι ήρθε μια νέα διοίκηση με καινούργια πρόσωπα, πιο ξεκούραστα σε ιδέες, αλλά και σε λύσεις. Μάλιστα οι νέοι παράγοντες είχαν και χρόνο μπροστά τους για να δουν και να μάθουν πράγματα ενόψει της νέας περιόδου. Μέσα σε αυτή την περίοδο γνώρισα και από κοντά το νέο Πρόεδρο κ. Σωτήρη Παπαϊωάννου. Το ότι δεν είναι φθαρμένος και έρχεται ως νέα άφιξη στον χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι σίγουρα θετικό γεγονός. Μου άρεσε επίσης ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και σίγουρα δεν ήρθε για λεζάντα στον σύλλογο, αλλά με σκοπό να προσφέρει και να βοηθήσει. Δυστυχώς τέτοιοι παράγοντες εκλείπουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Αθήνας, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, οπότε καλό θα είναι να προστατευθεί για να έχει μια ομαλή πορεία στην θητεία του. Εννοείται ότι ως προσωπική μου άποψη και σας την καταθέτω, ότι πρέπει να του δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και να συνεχίσει το έργο του στις επερχόμενες εκλογές. Κερδισμένος είναι επίσης ο ΑΟ Χαϊδαρίου, καθώς είχε και νομίζω θα έχει στον πάγκο του, τον Γιώργο Κιούρκο, έναν γνήσιο ποδοσφαιράνθρωπο, ο οποίος σύμφωνα και με την ποδοσφαιρική διάλεκτο,… τρώει ψαράκι και ξέρει πάρα πολλά για το αντικείμενο. Είναι η σωστή και ενδεδειγμένη λύση για να δουλέψει καλά την ομάδα από την προετοιμασία και θεωρώ ότι θα δούμε άλλο Χαϊδάρι τη νέα σεζόν.
Όσο αφορά τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, σίγουρα και σε εμένα μου προκάλεσε έκπληξη η αποχώρηση του Μιχάλη Θεοδοσιάδη, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Και αν μάλιστα, όπως υποθέτω, αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ήταν μόνος του για όλα, έσκασε για τα όσα είδε σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του, τότε δεν ήθελε και πολύ να τα βροντήξει και να φύγει. Για την ομάδα του Θριάμβου, που έπειτα από αρκετά χρόνια ήρθε στην επιφάνεια, σίγουρα είναι τεράστια απώλεια και το κενό του θα είναι κάτι παραπάνω από δυσαναπλήρωτο. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Επίσης, σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, τον τοπικό αθλητισμό και τα κοινωνικά δρώμενα του Χαϊδαρίου. Αρχοντάνθρωποι σαν τον Θεοδοσιάδη και με τέτοιο ήθος δεν κυκλοφορούν πλέον. Δεν γνωρίζω ποιες θα είναι ή, θα κάνει άλλες κινήσεις, αλλά τουλάχιστον επειδή τον γνωρίζω και έχω καλή και ειλικρινή σχέση μαζί του, του εύχομαι να είναι καλά και να περνάει καλά τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Όσο αφορά τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, σίγουρα η κατάσταση μετά το φευγιό Θεοδοσιάδη, θα είναι εντελώς διαφορετική. Για την αγωνιστική πορεία του Θριάμβου Χαϊδαρίου κατά την φετινή περίοδο με τον Μιχάλη Θεοδοσιάδη στην Προεδρία δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι, καθώς όλη η ποδοσφαιρική Αθήνα αναγνώρισε αυτό το καλό σύνολο.
Πάμε και στην ομάδα του φίλου μου, του Γιάννη Αρβανίτη, τον Αστέρα Χαϊδαρίου, μια ομάδα που έδειξε ότι όταν υπάρχει μεράκι και ειλικρινής διάθεση χωρίς σκοπιμότητες και άλλα, τότε όλα βαίνουν καλώς. Ο Αστέρας Χαϊδαρίου είναι μια τέτοια περίπτωση, όταν δηλαδή μέσα από την κοινωνία της πόλης υπάρχει διάθεση για κάτι καινούργιο και τότε οι πολλοί μπορούν και δημιουργούν κάτι συλλογικό και όμορφο, χωρίς την σκέψη για να είναι ένα απλό πυροτέχνημα ή, να έχει δημιουργηθεί ως αντίδραση σε κάτι άλλο. Ξέρετε, η αγορά με την ευρύτατη έννοια της λέξης, δεν καθορίζεται με κλειστούς κανόνες και κώδικες, αλλά την καθορίζουν οι ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων. Η ανάγκη για κάτι νέο έφερε και τον Αστέρα Χαϊδαρίου, ο οποίος και καλές ακαδημίες λειτουργεί και το ανδρικό τμήμα έκανε εξαιρετική πορεία στην Γ΄ ΕΠΣΑ στην πρώτη παρουσία του, αλλά και κάτι ξεχωριστό ετοιμάζει με το γυναικείο τμήμα.
Για το Δάσος Χαϊδαρίου, από όσα ξέρω διαβάζοντας δημοσιεύματα, καθώς δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ομάδα, νομίζω ότι έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο λειτουργίας με πολλά νέα παιδιά στο ανδρικό τμήμα που παίζει στην Γ΄ ΕΠΣΑ και πάνω σε αυτό το πλάνο κινείται. Είναι μια ομάδα με ιστορία και ελπίζω να συνεχίσει το διάβα της, καθώς η πόλη μας το Χαϊδάρι έχει ανάγκη από συλλόγους και θεσμούς σε όλα τα επίπεδα.
Ακόμη, θα ήθελα, ξεχωριστά, να δώσω συγχαρητήρια και σε δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανδρώθηκαν στον ΑΟ Χαϊδαρίου και είχα την χαρά να τους έχω παίκτες επί Προεδρίας μου. Στον Γιώργο Πολίτη, που στην πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τον Άγιο Ιερόθεο ήταν βασικό στέλεχος και στον Δημήτρη Αρβανίτη, που πανηγύρισε την άνοδο από την Α΄ Αθήνας στην Γ΄ Εθνική με το Αιγάλεω. Και οι δύο, εκτός από εξαίρετοι χαρακτήρες, απέδειξαν ότι έχουν και ποδοσφαιρικό μέλλον.
Με την λήξη της αγωνιστικής περιόδου εύχομαι σε όλες τις ομάδες και τους συλλόγους της πόλης μας και ιδιαιτέρως στους παράγοντες, καλή ξεκούραση, γιατί την χρειάζονται και καλή δύναμη στο έργο τους».