ΟΙ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΙ ΕΦΥΓΑΝ

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΗΡΘΕ

 

 

pao-2

 

 

Kανείς δε πρόκειται (ανεξαρτήτως συλλόγου υποστήριξης) να ξεχάσει τη μάχη του Α.Τσίπρα, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίου, ώστε να μη κατασκευασθεί το γήπεδο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Όμιλου στο Βοτανικό.

Προς υπενθύμιση , η κατάθεση τότε της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας είχε ως επιχείρημα ότι στο σημείο χωροταξικά που θα γινόταν η κατασκευή του γηπέδου υπήρχε υγροβιότοπος ( όπως λέμε Πρέσπες) , που φιλοξενούσε σπάνια είδη πτηνών όπως οι ξακουστοί Κορμοράνοι !!!.

Περάσαν Μήνες , Περάσαν Χρόνια και ημέρα Τρίτη στις 17/10/2022, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Κωνσταντίνος Μπακογιάννης από το Βοτανικό , ανακοίνωσε την επίσημη Δημοπράτηση του νέου Γηπέδου !!!.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026. Η χωρητικότητα του θα είναι από 38.500 μέχρι 40.000 θέσεις εκ των οποίων οι 1.300 θέσεις θα είναι σε σουίτες. Ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι 123.000.000 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ,με ήδη εξασφαλισμένο το σύνολο της χρηματοδότησης, όπως αναφέρθηκε από το Δήμαρχο των Αθηναίων .

Επιπλέον, στο χώρο θα γίνει ανέγερση μία σειρά αθλητικών εγκαταστάσεων που θα κάνουν χρήση οι ερασιτέχνες αθλητές του Παναθηναϊκού Αθλητικού Όμιλου καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των αθλημάτων του Ερασιτέχνη.

Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων .Οι δύο βασικοί άξονες του περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέου χώρου πρασίνου μέσα στη καρδιά του κέντρου της Αθήνας ( στο υφιστάμενο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) και συνάμα την επέκταση της πόλεως σε μία υποβαθμισμένη περιοχή , που πλέον θα αναβαθμιστεί και αντί για απόβλητα, αυθαιρεσίες και σκοτάδι ,θα κατασκευασθούν σύγχρονες εμπορικές και αθλητικές υποδομές με τήρηση όλων των αυστηρών περιβαλλοντικών όρων της μελέτης εφαρμογής.

Το όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, η οποία βρίσκεται δίπλα από τη γειτονιά του Ελαιώνα, είναι πολύπλευρη, είτε με τη δυνατότητα άθλησης των παιδιών μας στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις , είτε με εναλλακτικές εμπορικές επιλογές, είτε αποφεύγοντας τη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής , είτε ακόμα αποφεύγοντας τη μοιραία διαφαινόμενη τάση για περαιτέρω κοινωνική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Η Διπλή Ανάπλαση με οδηγούς τη Κυβέρνηση & το Δήμαρχο Αθηναίων περνάει στη πράξη και ο αντίκτυπος στη πόλη μας θα είναι μόνο μετρήσιμα θετικός.

 

ΔΗΜΚΟ Ν.Δ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ