ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ …ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Diastayrosi

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας θίξω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε γειτονιά του Δήμου μας.

Αναφέρομαι στη Διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου - Πραξιτέλους - Κακκίση - Κισσάμου.

Η διασταύρωση αυτή, λόγω των χαρακτηριστικών της αλλά και λόγω της ύπαρξης της στάσης λεωφορείων στο τριγωνάκι Πραξιτέλους - Ερμού - Μεγ. Αλεξάνδρου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για την κίνηση των οχημάτων όσο και για τη μετακίνηση των πεζών.

Σε αυτή τη διασταύρωση προκαλούνται συχνότατα τροχαία ατυχήματα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οδηγών και πεζών.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν προκληθεί τουλάχιστον 15 σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και το τμήμα τροχαίας που έχει επιληφθεί σε όλα τα περιστατικά.

Το τελευταίο ατύχημα έγινε πριν ένα μήνα περίπου μεταξύ οχήματος και μηχανής, που είχε σαν αποτέλεσμα σχεδόν τον ακρωτηριασμό του ποδιού του οδηγού της μηχανής.

Από τον Ιούλιο του 2013 έχω αναφέρει με επιστολή μου το τεράστιο για την ασφάλεια αυτό πρόβλημα στο Δήμο, χωρίς όμως να έχει γίνει έως σήμερα απολύτως καμία παρέμβαση.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, συνήθως μετά από κάποιο θανατηφόρο ατύχημα, ξεκινούν οι διαδικασίες για λήψη μέτρων και για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη.

Εύχομαι σε αυτή την περίπτωση να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε κάποια ανθρώπινη ζωή, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Όμως δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Ελπίζω η ανάρτηση του κειμένου αυτού στην εφημερίδας σας, να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς.

Εύχομαι σε όλους Καλή Σαρακοστή με υγεία,

και κυρίως με λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

 

Με εκτίμηση

Παπούλης Δημήτρης

Μηχανικός Έργων Υποδομής