ΦΡΑΓΚΟΥ: "...ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ"

 

 

FRONT2

 

 

Ερωτ.: Κύριε Φράγκου, πληροφορηθήκαμε, ότι θα συμμετάσχετε στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι αληθές;

 

 

Απ.: Ναι, αποφάσισα να κατέλθω, με το συνδυασμό του κ. Καπλάνη ΄΄Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ΄΄.

 

 

Ερωτ.: Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό αυτό και όχι κάποιον άλλο;

 

 

Απ.: Είναι αλήθεια, ότι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι (κ.κ. Καπλάνης, Μίχος, Βασιλάκος, Γιάγκας) μου ζήτησαν να συμμετέχω στο συνδυασμό τους, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Επέλεξα τον κ. Καπλάνη, έχοντας ως κριτήριό μου, όχι μόνο το καλό της πόλης που ζω και εργάζομαι εγώ και η οικογένειά μου, αλλά και η προσωπική του αξιοπρεπής στάση όλα αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία, μετά λύπης μου διαπιστώνω, ότι κυριάρχησαν το μίσος, οι απειλές, οι συκοφαντίες και τελικά η εκδήλωση προσωπικών φιλοδοξιών και στρατηγικών, με εμφανώς αναξιοπρεπείς συμπεριφορές. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε ο κ. Καπλάνης. Μετριοπαθής ως άνθρωπος, δεν υβρίζει, δεν συκοφαντεί, δεν απαξιώνει. Κάνω έκκληση λοιπόν σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αναζητούν (με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο) λίγα λεπτά δημοσιότητας. Σταματήστε τον πόλεμο λάσπης, μην δηλητηριάζετε την πόλη και τους πολίτες της. Αυτή είναι η συμβουλή μου. Έτσι πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια και έτσι νομίζω οφείλουμε όλοι να πορευτούμε και στο μέλλον. Για το καλό της πόλης μας.

 

 

Ερωτ.: Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, κατά κύριο λόγο στο θέμα της καθαριότητας.

 

 

Απ.: Πράγματι, ο κόσμος είναι απογοητευμένος, το νιώθω κι εγώ, ερχόμενος σε επαφή με συμπολίτες μας. Πρέπει όμως όλοι μας να συμβάλλουμε, έτσι ώστε να αλλάξει κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε. Να μην κάτσουμε στη γωνία.

 

 

 

GERKP

 

 

 

Ερωτ.: Τι, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να αλλάξει;

 

 

Απ.: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης μας είναι η καθαριότητα. Οι πολίτες εστιάζουν την κριτική τους κυρίως στο θέμα αυτό. Πρέπει να αναλογιστούμε βέβαια, ότι οι εποχές άλλαξαν. Τα μνημόνια, οι περικοπές οδήγησαν ανθρώπους, επιχειρήσεις και Δήμους σε αδιέξοδα: Χρήματα δεν υπάρχουν για ανανέωση των οχημάτων της καθαριότητας. Στο παρελθόν, οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου ήταν απεριόριστες. Στα χρόνια των μνημονίων, αυτά σταμάτησαν. Μέχρι πρότινος, οι προσλήψεις ήταν ελάχιστες. Θέλω δε να θυμίσω ότι προ μνημονίων υπήρχαν 10 οδηγοί απορριμματοφόρων. Σήμερα μόνο τρεις. Μία άλλη αιτία υπήρξε η στρατηγική επιλογή της Διοίκησης του κ. Καπλάνη να διατηρήσει χαμηλά τα δημοτικά τέλη, προς ανακούφιση μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας που λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν μπορούν να πληρώνουν υψηλά ποσά, τα οποία βέβαια εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μάλιστα, παρά τη διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα των δημοτικών τελών, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος, με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάνει σημαντικά έσοδα.

 

 

Ερωτ.: Δηλαδή το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στην έλλειψη προσωπικού;

 

 

Απ.: Όχι ασφαλώς. Η συμπεριφορά ορισμένων πολιτών σε σχέση με την μη τήρηση απλών βασικών κανόνων στην εναπόθεση των απορριμμάτων τους, διογκώνουν το πρόβλημα της καθαριότητας. Πρέπει όμως, επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, να πω ότι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους, η δε Διοίκηση του Δήμου να ρίξει το βάρος στον τομέα αυτό. Είναι παρήγορο βεβαίως, ότι, τελευταία, γίνονται προσλήψεις μόνιμου αλλά και εποχικού προσωπικού (με συμβάσεις), με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η αλλαγή στον τομέα αυτό.

 

 

Ερωτ.: Κ. Φράγκου, θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή σας για τα προβλήματα της πόλης.

 

 

Απ.: Ευχαρίστως.

 

 

Ερωτ.: Πολύς λόγος γίνεται για τη γέφυρα της οδού Στέφανου Σαράφη, η οποία, όλα αυτά τα χρόνια, έχει διχοτομήσει την πόλη. Θα θέλαμε την άποψή σας.

 

 

Απ.: Το πρόβλημα της γέφυρας Σαράφη είναι πάρα πολύ παλαιό. Το γνωρίζανε και οι προηγούμενες Διοικήσεις. Έσκασε στα χέρια του κ. Καπλάνη. Είναι ένα τεράστιο έργο. Προϋποθέτει μελέτες από πάρα πολλούς φορείς και Οργανισμούς (Περιφέρεια, Ε.Υ.Δ.Α.Π., Υπ. Περιβάλλοντος κ.ο.κ.) Ρητά και απερίφραστα σας λέω ότι δεν έχει ευθύνη η τωρινή Δημοτική Αρχή. Εξ' όσων γνωρίζω ασκεί τεράστιες πιέσεις για την ολοκλήρωση του έργου. Το έργο το έχει αναλάβει η Περιφέρεια. Άλλωστε, ποιος Δήμαρχος δεν θα ήθελε να τελειώσει ένα τέτοιο έργο γρήγορα; Όμως υπάρχουν σύνθετα γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα. Ξέρω ότι η υπόθεση βρίσκεται στο τέλος της. Βεβαίως, για να είμαι δίκαιος, όσοι φωνάζουν έχουν δίκιο από την πλευρά τους, διότι υφίστανται ταλαιπωρία. Αυτό όμως, μέχρι τα κεράκια και τις τούρτες γενεθλίων, έχει μεγάλη απόσταση.

 

 

Ερωτ.: Για τη ΒΙΟΧΡΩΜ, ποια είναι η γνώμη σας;

 

 

Απ.: Η άποψή μου είναι ότι η παραμονή των μισθωτών στο χώρο είναι μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής. Βεβαίως, κατακρίθηκε για τους χειρισμούς της. Κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος άλλης παράταξης έκανε προσφυγή στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αρχικός Διαγωνισμός. Πιστεύω, ότι ήταν μία λάθος κίνηση. Κινδύνευσε να χαθεί ο μισθωτής. Υπάρχουν, λόγω της κρίσης, στους γύρω Δήμους (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα κ.ο.κ.) εκατοντάδες άδεια ακίνητα προς εκμετάλλευση. Κάθε Δημοτική αρχή οφείλει να ενεργεί με βάση το καλό της πόλης και όχι προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης... Ο χώρος αυτός αποτελεί κεφάλαιο για την πόλη. Θα πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί. Κατά την περίοδο της Αντιδημαρχίας μου και με Δήμαρχο τον κ. Καπλάνη, εκμισθώσαμε ένα κατεστραμμένο κτίριο, που ευρίσκεται μέσα στο χώρο αυτό, στην εταιρεία που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου του ΜΕΤΡΟ. Με έξοδά της, το έκανε καινούριο. Οι αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης ήταν αβυσσαλέες. Σήμερα όλοι παραδέχονται, ότι οι 3000 ευρώ περίπου που εισπράττει μηνιαίως ο Δήμος ως μίσθωμα, είναι μια ανάσα για τα οικονομικά του. Όλοι πρέπει να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το κτίριο και γενικότερα ο χώρος αυτός, μετά την ολοκλήρωση των έργων του ΜΕΤΡΟ και όχι να κάνουμε στείρα κριτική.

 

 

 

LIXK

 

 

 

Ερωτ.: Ποια είναι η άποψή σας, ως έμπειρος νομικός και αυτοδιοικητικός, για το ζήτημα του Πάνθεον;

 

 

Απ.: Το Πάνθεον ήταν ένα στολίδι για την πόλη μας. Το χρέος που άφησαν οι μισθωτές ήταν πολύ μεγάλο. Αυτό είναι γεγονός. Όμως, γεγονός ήταν επίσης ότι ο τότε Δήμαρχος κ. Μίχος εγνώριζε πολύ καλά πως στην περίπτωση που προχωρούσε σε έξωση των μισθωτών, θα ήταν παντελώς αδύνατη η εκ νέου εκμίσθωση. Επιμένω, εγώ δεν μπορώ να αδικήσω τον κ. Μίχο. Τόσο αυτός όσο και οι τότε Αντιδήμαρχοι των Οικονομικών πάλευαν για να εισπράξουν τα μισθώματα. Στόχος ήταν να μην κλείσει το ΠΑΝΘΕΟΝ. Μετά από πολλά χρόνια, επιβλήθηκαν πρόστιμα. Απολύτως λογικό. Ήταν σε δασική έκταση. Ήταν αυθαίρετο. Πάντως, με το χέρι στην καρδιά λέω, ότι δεν κατακρίνω τον κ. Μίχο για την επιλογή του να χτίσει το ΠΑΝΘΕΟΝ. Το έκανε για το καλό της πόλης. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, όμως και το μεγάλο οικονομικό βάρος που φορτώθηκε (από τα πρόστιμα) η Δημαρχιακή Αρχή του κ. Καπλάνη, σε πάρα πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πάντως, έχει γίνει προσπάθεια από τη σημερινή Δημαρχιακή Αρχή για την επαναλειτουργία του ΠΑΝΘΕΟΝ. Δύσκολο εγχείρημα, όχι ακατόρθωτο !! Εξ' όσον γνωρίζω, υπάρχει πλέον το κατάλληλο νομοθετικό υπόβαθρο για την τακτοποίηση του θέματος, μετά από σκληρό αγώνα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.

 

 

Ερωτ.: Κύριε Φράγκου, πολύς λόγος γίνεται για το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Πράγματι καθυστέρησε; Είχε η καθυστέρηση αυτή επιπτώσεις στην πόλη;

 

 

Απ.: Η υπερβολή και σε αυτήν την περίπτωση κυριαρχεί. Η σύμβαση του έργου προέβλεπε παράδοση τον Αύγουστο του 2017. Θυμίζω την περίοδο των capitalcontrols. Χρηματοδότηση από το κράτος δεν υπήρχε. Το κράτος είχε σχεδόν πτωχεύσει. Σταμάτησαν όλα τα έργα, σε όλη την Ελλάδα, για 1 - 1,5 χρόνο. Κανένα έργο δεν προχωρούσε, επαναλαμβάνω, σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το γεγονός υπήρξε καθοριστικό για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου. Απλώς η κατάσταση στην πόλη μας επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από το κλείσιμο της γέφυρας της οδού Σαράφη. Ήταν δύο εμπόδια στην κυκλοφορία, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Το ένα επιβάρυνε το άλλο. Θέλω όμως να θυμίσω, ότι με ενέργειες των Δημάρχων Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νικαίας, η παράδοση των σταθμών στις πόλεις αυτές, θα γίνει τον Ιούνιο του έτους 2019 και δεν θα παραδοθούν ταυτόχρονα με τους σταθμούς του Πειραιά, δηλαδή το έτος 2021 !!! Είναι μια επιτυχία των τριών Δημάρχων. Ας αναλογιστούμε τα οφέλη και ας μην είμαστε γκρινιάρηδες σε όλα. Να ευχηθούμε, η λειτουργία του σταθμού της πόλης μας να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, προς όφελος των πολιτών, των καταστημάτων και των ελευθέρων επαγγελματιών της.

 

 

Ερωτ.: Κύριε Φράγκου, πολλές αναφορές γίνονται για το πού πήγαν τα χρήματα των παιδικών σταθμών (471.104,74 ευρώ). Ποια η άποψή σας;

 

 

Απ.: Σας θυμίζω ότι υπάρχει εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη. Είναι ανεπίτρεπτο και άθλιο να αφήνεις υπονοούμενα, όταν δεν έχεις στοιχεία. Έχεις στοιχεία; Δώστα στη δημοσιότητα; Δεν έχεις; Περίμενε την Εισαγγελική έρευνα. Είναι αθλιότητα να εμφανίζεις μέρος ενός εγγράφου, αποκρύπτοντας το άλλο μισό, για να προσδώσεις σε αυτό διαφορετικό νόημα. Όλα αυτά, χάριν ενός λεπτού δημοσιότητας. Έχει λοιπόν δίκιο ο κ. Μίχος, ως προς το σημείο αυτό. Εγώ είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα πήγαν προς κάλυψη αναγκών του Δήμου. Καλό όμως είναι ο κ. Μίχος να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, έτσι ώστε να κλείσει στόματα.

 

 

Ερωτ.: Κύριε Φράγκου, υπερασπίζεστε τον κ. Μίχο, παρότι θα είστε πολιτικοί αντίπαλοι στις προσεχείς εκλογές και στο παρελθόν είχατε συγκρουστεί.

 

 

Απ.: Δεν θα πάψω να λέω την άποψή μου. Με ενδιαφέρει η αλήθεια. Αυτήν υπερασπίζομαι. Επιλέγω το ήθος από την αθλιότητα. Είναι για μένα στάση ζωής. Ελπίζω να ακολουθήσουν το δρόμο αυτό και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι (Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι). Η πολιτική αντιπαράθεση θα πρέπει να κινείται σε κόσμια επίπεδα. Θα κάνω λοιπόν μία έκκληση προς όλους. Όχι άλλο μίσος, όχι άλλη λάσπη. Μη χρησιμοποιούν τις εφημερίδες κατά πρώην και πιθανώς αυριανών συνεργατών τους. Αδικούν τους εαυτούς τους και την ιστορία τους.

 

 

Ερωτ.: Κύριε Φράγκου, πολλοί μιλούν για συνεργασία του κ. Καπλάνη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό, ότι εσείς προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού του δεν ανήκετε στο συγκεκριμένο αυτό πολιτικό χώρο. Τι απαντάτε;

 

 

Απ.: Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, το οποίο διακινούν εφημερίδες συγκεκριμένων συμφερόντων στην πόλη μας, με προφανείς πολιτικές στοχεύσεις. Η όποια σύγκλιση έχει να κάνει με δημοτικές παρατάξεις και πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν έχουν καμία θέση χρίσματα, καπελώματα και λοιπά πολιτικά παιχνίδια. Ούτε απ' το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Καπλάνη μπορεί κανείς να βρει άτομα από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους. Χαίρομαι για την προσπάθεια του Δημάρχου να εξασφαλίσει ευρύτερες συναινέσεις και να ενώσει το λαό της Αγ. Βαρβάρας, τη στιγμή που άλλοι επενδύουν στην πόλωση. Αυτή είναι η φιλοσοφία του συνδυασμού ΄΄Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ΄΄. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι υποψήφιοι και τα έντυπά τους επεδίωξαν να πάρουν το χρίσμα από κομματικούς χώρους, στους οποίους ποτέ δεν ανήκαν. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιους εννοώ.

 

 

Ερωτ.: Κύριε Φράγκου, σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

 

Απ.: Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία σας. Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλό και γόνιμο προεκλογικό αγώνα.

 

 

 

KATLEZ