Αγ. Βαρβάρα: Δημοτικές εκλογές Μαΐου 2019

Ισχυροί συνδυασμοί – αβέβαιο αποτέλεσμα

Την είσοδό τους στην Β’ Κυριακή

διεκδικούν τουλάχιστον τρεις

 

PROTOSEL 0319

 

Από την έντυπη έκδοσή μας : ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η πόλη μας

 

Σε είκοσι μέρες εκλογές… δημοτικές (γιατί υπάρχουν και οι ευρωεκλογές & οι περιφερειακές)

Σύμφωνα με τις πρώτες συγκεντρώσεις -αλλά και τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών έτσι όπως διαμορφώνονται-, διαπιστώνουμε ότι θα γίνει σκληρή μάχη για το ποιοι συνδυασμοί θα περάσουν στην Β’ Κυριακή, όπου θα κριθεί και ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος της πόλης μας.

Εκτιμούμε ότι ο πρώτος συνδυασμός δύσκολα θα ξεπεράσει το 30% και απίθανο να πάει σε ποσοστά 35% - 40%.

Και εξηγούμαστε…

Ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Λάμπρου Μίχου, πέρα από την έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα του ιδίου, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο.

Ίσως ο πρώην δήμαρχος ήλπιζε ότι με την επιστροφή του στα δημοτικά πράγματα της πόλης θα έσπευδαν να πάνε μαζί του οι περισσότεροι δημοτικοί παράγοντες. Πιθανά να ευελπιστούσε στην διάλυση της παράταξης «η δική μας πόλη» και στην μη κάθοδο στις εκλογές του νυν Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη, μιας και ο τελευταίος υπήρξε πολιτικό του τέκνο.

Τα πράγμα όμως δεν έγιναν όπως τα σχεδίαζε… ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστηριζόμενος σήμερα, τυπικά, από την τοπική Νέα Δημοκρατία.

Λέμε τυπικά γιατί οι περισσότεροι δεξιοί, επάνδρωσαν άλλους συνδυασμούς.

Αντίθετα από τα προσδοκώμενα η παράταξη Καπλάνη ενισχύθηκε με έμπειρα πρόσωπα αλλά κυρίως από τη στήριξη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο από αυτή του Μ. Νικητάκη.

Ισχυρός διεκδικητής της δυάδας που θα περάσει στον β’ γύρο εμφανίζεται ο Μιχάλης Γιάγκας. Αυτή τη φορά έκανε έναν δυνατό συνδυασμό, ο πρώτη του στο «Ρίτσος» ήταν εντυπωσιακή και μην ξεχνάμε ότι έχει δουλέψει όλη την πενταετία αναδεικνύοντας προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. Θεωρούμε ότι μπορεί να είναι η έκπληξη των δημοτικών εκλογών.

Ισχυρός παραμένει στην μικρή κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας ο Θοδωρής Βασιλάκος. Μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές παρ’ ολίγο να γίνει δήμαρχος. Παρά τις προσπάθειες αποδυνάμωσής του, παραμένει ισχυρός (εξάλλου είναι και μια παράταξη μόνος του!) και πιστεύει ότι μπορεί να επαναλάβει την …ιστορία του 2014!

Τέλος η παράταξη του ΚΚΕ, Λαϊκή συσπείρωση, αναμένεται να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα του 2014.