ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ;   (!!)

 

 

ETHNIKI AGIA

 

 

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε το κλείσιμο 41 κατ/των της σε όλη την Ελλάδ, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αγ. Βαρβάρας.

Την απαράδεκτη αυτή πρόθεση καταγγέλει η βουλευτής Δυτικής Αθήνας Χαρά Καφαντάρη.

Ακολουθεί το κείμενο της:

 

 

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑ

Πρόσφατα η ΕΤΕ ανακοίνωσε το κλείσιμο 41 κατ/των της σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των καταστημάτων αυτών είναι και τα καταστήματα ΕΤΕ στην Αγ. Βαρβάρα και το Καματερό.

Πέραν της σημασίας του μαζικού κλεισίματος πολλών καταστημάτων της Εθνικής, ιστορικής τράπεζας για την Εθνική Οικονομία, και μάλιστα με συνοπτικές άμεσες διαδικασίες, δημιουργούνται πολλά προβλήματα για τους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών.

Είναι γεγονός ότι η Δυτική Αθήνα υφίσταται συνεχή υποβάθμιση σε πολλούς τομείς. Το κλείσιμο τραπεζικών  καταστημάτων στις περιοχές της, δυσκολεύει ιδιαίτερα τους κατοίκους, που εξυπηρετούνται για μια σειρά τομείς, από την καταβολή επιδομάτων μέχρι απλές τραπεζικές συναλλαγές.

Αναφέρουμε ότι στο Καματερό με περίπου 30.000 πληθυσμό έχει φύγει από χρόνια ο ΟΑΕΔ, το Αστυνομικό τμήμα, το «ΙΚΑ» .

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το Δήμο Αγ. Βαρβάρας με πληθυσμό περί τους 34.000 κατοίκους, όπου μια σειρά τραπεζικά ιδρύματα έχουν κλείσει τα υποκατάστηματά τους, εδώ και καιρό.

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα έκλεισαν και καταστήματα COSMOTEστη Δυτ. Αθήνα.

Η υποβάθμιση της Δυτ. Αθήνας συνεχίζεται και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της επιδεινώνεται. Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, οι συνταξιούχοι, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση και μέσα ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικά καταστήματα, του Αιγάλεω, ή των Αγ. Αναργύρων, ώστε να εξυπηρετηθούν. Όλα αυτά εν μέσω Πανδημίας και Lockdown, με όποιους κινδύνους και για τη δημόσια Υγεία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει ανάλογα στη Διοίκηση της Τράπεζας, ώστε να ανασταλεί η εν λόγω απόφαση και για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.