Έρευνα: Τι κάνουν οι Έλληνες στο Facebook -

Πόσο συχνά μπαίνουν και γιατί (πίνακες)

 

 

 

 

FACE 5

 

Έρευνα σε χρήστες του Facebook για τη σχέση χρήστη-μέσου πραγματοποίησε η aboutpeople για λογαριασμό της Athens Voice σε 496 χρήστες του Facebook στο διάστημα 25 με 28 Ιουλίου και τα αποτελέσματα είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Το 68,5% των ενεργών χρηστών μπαίνει στο Facebook πολλές φορές καθημερινά, το 20,2% μια με δύο φορές την ημέρα, ενώ μόνο ένας στους δέκα δεν "τσεκάρει" τον λογαριασμό του σε καθημερινή βάση. Το κινητό είναι η κύρια συσκευή από την οποία μπαίνουν στο Facebook οι Έλληνες χρήστες (54,9%), ενώ ακολουθούν ο υπολογιστής (32,1%) και το τάμπλετ (13%). Το 9,3% "ανεβάζει" κάτι στη σελίδα του αρκετές φορές τη μέρα, το 20,9% "ποστάρει" σχεδόν καθημερινά, το 28,5% μια με δύο φορές την εβδομάδα, το 11,5% κάθε 10 μέρες περίπου, το 11,4% μια φορά το μήνα, ενώ το 18% σπανιότερα.

 

 

 

 

FACE 1

 

 

 

Τι όμως κάνουν οι χρήστες όσο είναι συνδεδεμένοι στο Facebook; Ενημερώνεται για τα νέα της ημέρας (πολύ και αρκετά συχνά) απαντά το 85,1% των ερωτώμενων. Βλέπουν τι κάνουν οι φίλοι τους (78,4%) ή συζητούν μαζί τους (70,6%). Ανεβάζουν ενδιαφέροντα άρθρα (44,9%) και συζητούν για θέματα της επικαιρότητας "ποστάροντας" τις απόψεις ή σχολιάζοντας άλλες δημοσιεύσεις (44%). Το 28,8% μοιράζεται πολύ και αρκετά συχνά σημαντικές στιγμές της ζωής του (38,2% όχι και τόσο συχνά, 33% σχεδόν ποτέ), ενώ το 11,4% απαντά ότι φλερτάρει μέσω του Facebook πολύ και αρκετά συχνά (22,4% όχι και τόσο συχνά). Τέλος όσον αφορά την προώθηση της εργασίας του, ένας στους τέσσερις φαίνεται να αξιοποιεί το μέσο πολύ και αρκετά συχνά (47,5% σχεδόν ποτέ).

 

 

FACE 2

 

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση των χρηστών για το αν έχουν κάποιους φίλους που έχουν διαφορετική συμπεριφορά στο Facebook και έξω από αυτό. Το 54,5% λοιπόν θεωρεί ότι έχει κάποιον τέτοιο φίλο, το 30% πιστεύει ότι δεν έχει και το 15,5% δεν απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση.

 

 

FACE 3

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12,7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι το να ζήσει 3 μήνες χωρίς Facebook θα δημιουργούσε πρόβλημα στην καθημερινότητά του, το 56,1% θεωρεί ότι θα του έλειπε αλλά δεν θα είχε πρόβλημα και το 27% ότι δε θα του έλειπε καν. Τέλος, 2 στους 3 χρήστες του Facebook εκφράζουν μια ανησυχία για το ότι το Facebook μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικά τους δεδομένα.

 

 

FACE 4

 

 

 

Πηγή: Athens Voice