H BlackRock ακυρώνει 
έργο 300 εκατ. ευρώ στον Κηφισό

 

 

ERGO KIFISOS

 

 

Άλλη μία επένδυση... μπαίνει στο ράφι, δημιουργώντας μεγάλες αμφιβολίες για το αν αντέχει η φιλοεπενδυτική στροφή του Αλέξη Τσίπρα.

 

Και αυτό γιατί σε κάθε σχέδιο επένδυσης όλο και κάποια αριστερή συλλογικότητα ανακαλύπτει λόγους για αντίδραση. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να θέλει να δυσαρεστήσει το κοινό της.

 

Τελευταίο παράδειγμα; Η εταιρεία BlackRock Europe Property Fund, που έχει επενδύσει ήδη 130 εκατ. ευρώ για την αγορά έκτασης στον Κηφισό, αναστέλλει κάθε προσπάθεια να βάλει μπρος τις μπουλντόζες, αφού το έργο παραμένει μακέτα εδώ και 10 χρόνια και οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης είναι σαφώς εχθρικές προς τους επενδυτές.

 

Το έργο που σκόπευε να κατασκευάσει η BlackRock ήταν ένας εμπορικός πολυχώρος, στο σημείο που κάποτε βρισκόταν η κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη.

 

Ομως, παρά τις προσπάθειες των επενδυτών, το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, αφού στο έργο αντιδρούν αριστερές «συλλογικότητες» και κινήματα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

 

Για παράδειγμα, δεν έχει εκδοθεί ακόμα το Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους δόμησης του έργου και δεν έχουν μπει οι υπογραφές του Προκόπη Παυλόπουλου και του Γιώργου Σταθάκη, ώστε να μπορέσει να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Ενώ ούτε και το μνημόνιο συνεργασίας έχει υπογραφεί, με το Ελληνικό Δημόσιο να βάζει συνεχώς νέους όρους και με τους επενδυτές πλέον να ακυρώνουν κάθε προσπάθεια για να ξεκινήσει το έργο.

 

Πηγή: iefimerida.gr