ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙ…

 

 

viotexniko

 

 

                                                                
      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                           
     ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
                 ΠΕΙΡΑΙΑ
                                                                                                     Πειραιάς,  04/10/2017
          Τηλ. 210 4174 765
         Fax : 210 4179 495
         e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                                                                     

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά επιβραβεύει τους μαθητές
    των ΕΠΑΛ Π.Ε. Πειραιά για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
                                                                             
   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του  με στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την παραγωγή, διοργανώνει εκδήλωση για να βραβεύσει  τους μαθητές των  ΕΠΑΛ της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την εισαγωγή τους  στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
   Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. στον κινηματογράφο  ΣΙΝΕΑΚ (Καραΐσκου 102, πλ. Κοραή - Δημαρχιακό Μέγαρο, Πειραιάς).
   Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κος  Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
    «Οι μαθητές και οι μαθήτριες  των ΕΠΑΛ μετρούν κάθε χρόνο πολλές επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις παρόλα αυτά όμως μένουν στο περιθώριο κάθε φορά που γίνεται αναφορά στους αριστούχους της εκάστοτε περιφερειακής ενότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, αναφερόμενος στην απόφαση της Διοίκησης του ΒΕΠ, να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των μαθητών των ΕΠΑΛ και την επιτυχία τους.  
   «Οι μαθητές και οι μαθήτριες που σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ είναι κομμάτι του μέλλοντος της χώρας μας. Τα ΕΠΑΛ, ιδίως με τη νέα τους μορφή, είναι η απόδειξη πως η γνώση δεν έχει στεγανά ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, πως δεν είναι μόνο κάποια επαγγέλματα που οδηγούν στην καταξίωση των νέων.
     Τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν πρέπει να  αισθάνονται μειονεκτικά αλλά να διεκδικούν ισότιμα τα δικαιώματά τους στη γνώση, στη ζωή και στο μελλοντικό τους επάγγελμα.
    Η ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική συνθήκη εξόδου της χώρας από τα αδιέξοδα της κρίσης, με αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις, επομένως και με ανάσχεση της ανεργίας που πλήττει ιδίως τη νεολαία μας.
    Η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων μπορεί να αναδεχθεί μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες και τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων να είναι οι επόμενοι που θα υποστηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας η οποία και αποτελεί διέξοδο από την κρίση», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κος Μιχάλαρος και επεσήμανε, τέλος, την συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την ΔΔΔΕ Πειραιά, που υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
    
                                                    ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ