Εκδήλωση κοπής πίτας Δήμου Κορυδαλλού

Σταύρος Κασιμάτης:

Το 2019, χρονιά- σταθμός

για την αναβάθμιση της πόλης

 

protohronia arxiki

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, κλίμα αισιοδοξίας και σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, παρά το τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού. Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο π. Γεώργιος Ζώρζος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Αλέξιου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, βουλευτές, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης, της σχολικής κοινότητας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, κοινωνικών φορέων της πόλης και πολλοί δημότες, υποδέχθηκαν όλοι μαζί το 2019, τελευταία χρονιά της δημοτικής περιόδου και χρονιά εκλογών.

Στην καθιερωμένη ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, έκανε τον συνοπτικό απολογισμό του 2018 και παρουσίασε τον προγραμματισμό του 2019, χαρακτηρίζοντας το νέο έτος, χρονιά- σταθμό για τον Κορυδαλλό, αφού θα παραδοθούν σημαντικά έργα και κατακτήσεις προσπαθειών 40 ετών: το νέο πάρκο 10 στρεμμάτων στη θέση των πρώην Γυναικείων Φυλακών, το Μετρό, η νέα πλατεία Ελευθερίας, η κατασκευή σύγχρονου Κλειστού Κολυμβητηρίου και γηπέδων τένις, αλλά και η πρώτη, μετά από 30 χρόνια, μεγάλη ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου των 88 στρεμμάτων.

protohronia 02

«Υποδεχόμαστε το 2019 με τον δυναμισμό που μας δίνει η ικανοποίηση από όσα καταφέραμε και η αισιοδοξία για όσα προγραμματίζουμε και διεκδικούμε.Το 2019 καθώς και τα επόμενα χρόνια, θα απολαύσουμε τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της στόχευσης, των διεκδικήσεων και των αγώνων μας και βεβαίως θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού έργων και παρεμβάσεων τα οποία γίνονται όλο τον χρόνο στο πλαίσιο της καθημερινής μας παρουσίας στην πόλη. Έργα που ενισχύουν την προσπάθεια ο Κορυδαλλός να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, με τις υπηρεσίες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και όλεςτους τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις μειώσεις προσωπικού και την αύξηση των αναγκών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Κασιμάτης.

Εξαγγέλλοντας τα έργα και τους στόχους για τα παιδιά, την οικογένεια και τη νεολαία αναφέρθηκε στην κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, στην μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών, στις οποίες θα αντικατασταθούν τα όργανα παιχνιδιού, στην ανακατασκευή των αύλιων χώρων των σχολείων, στις εργασίες ανακατασκευής στο Κλειστό και στο Ανοιχτό Αθλητικό Κέντρο, στο νέο γήπεδο 7Χ7, που θα δημιουργηθεί στο πάρκο του Δημαρχείου, καθώς και στην πεζογέφυρα στη Λ. Γρ. Λαμπράκη για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών και αθλουμένων. Επίσης σημαντική είναι η παρέμβαση στο οδικό δίκτυο με την ανακατασκευή δρόμων συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων.

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην κατ’ αρχήν συμφωνία με τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Αττική; και το Υπουργείο Αθλητισμού για τη δημιουργία ολοκληρωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και συνολικής παρέμβασης στην περιοχή του Σχιστού και των πρώην Λατομείων. Πρόκειται για έργο με ορίζοντα πέρα της τετραετίας, που θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή και θα στεγάσει τον ελληνικό Στίβο, υπογράμμισε ο Σταύρος Κασιμάτης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος με δράσεις για όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στο σημαντικό έργο, που επιτελείται στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, ενώ παρά τις περικοπές της χρηματοδότησης και τις μειώσεις προσωπικού, ο Κορυδαλλός παραμένει μια πόλη με υψηλό επίπεδο ποιότητας στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο περιβάλλον, στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Σταύρος Κασιμάτης αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι σε όσους αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης στη χώρα αλλά και των πολεμικών συγκρούσεων: στους απόρους, στους ανέργους, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Επίσης τιμητική αναφορά έκανε σε δύο παλαιούς δημοτικούς συμβούλους αλλά ενεργούς πολίτες, τον Γιώργο Λαζαρίδη και τον Δημήτρη Ρήγα, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Τις ευχές τους για μια καλή, δημιουργική νέα χρονιά εξέφρασαν επίσης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων «Εδώ Κορυδαλλός» Γιάννης Μελάς και «Πρώτη Πόλη» Γιάννης Διάκος, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλος Σιόντορος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μάκης Τσελέντης, οι βουλεύτριες Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και Θεοδώρα Μεγαλοικονόμου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ειρήνη Μεταξά και Γιάννης Μοίρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας- Ρέντη Κανέλλος Τούντας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης. Παρευρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μαρία Μενενάκου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Ανασόπουλος, ο Αστυνόμος Α’ Κωνσταντίνος Δορμπάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος Άννα Τζαβαλή και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, προσκόπων και εθελοντικών οργανώσεων.

protohronia 01

protohronia 03