..."ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ" ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

voulgaroktonos ARX

 

 

Θέμα έχει προκύψει για την μεταονομασία της οδού Βουλγαροκτόνου στο Δαφνί. Ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαϊδαρι Ξανά” και δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Ντηνιακού και στο τέλος η ανακοίνωση – Δελτίο τύπου του Δήμου Χαϊδαριου.

 

"Η Δημοτική αρχή στην υπηρεσία της ψηφοθηρίας και πως η Πρωταπριλιά στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου έφτασε νωρίτερα

Το λιγότερο ως παραπλανητικό μπορεί να χαρακτηριστεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου. Στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Δήμου ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να κρύψει τα λόγια του Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτηση και όχι πρόταση -όπως ψευδώς διατείνονται στο Δελτίο Τύπου. Ερώτηση που έθεσε για έναν ευρύτερο προβληματισμό όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός και που αφορούσε την αλλαγή του ονόματος της οδού Βουλγαροκτόνου στο Δαφνί, κατόπιν προτροπής κάποιων κατοίκων της περιοχής. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρόλο που δέχτηκε ότι η σημερινή ονομασία του δρόμου στις σημερινές συνθήκες μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματική-εξέφρασε και επιφυλάξεις για μία ενδεχόμενη αλλαγή αφού όπως δήλωσε ενώ σε κάποιους Δήμους μπορεί να έχει αλλάξει, η οδός Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια παραμένει ως έχει. Αντίθετα ο Μιχάλης Σελέκος μόνο θετικά και κατηγορηματικά εκφράστηκε για τη συγκεκριμενη αλλαγή ονοματοδοσίας.

Σας παραθέτουμε ακριβές απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από το δημοτικό συμβούλιο, στις 22 Μαρτίου 2017 από την απάντηση του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου.

 

Μιχάλης Σελέκος: «Για την οδό Βουλγαροκτόνου να πω ότι στα πλαίσια των νέων ονοματοδοσιών , γιατί ξέρουμε ότι εκκρεμούν για δύο πρώην συναδέλφους ονοματοδοσίες. Η Βουλγαροκτόνου, γιατί και εμείς το βλέπουμε και μας ενοχλεί παρά πολύ αυτή η ονομασία, είναι η πρώτη οδός που θα αλλάξει».

 

Εντέλει όμως το θέμα της ονομασίας της Βουλγαροκτόνου φαίνεται ότι είναι το λιγότερο αφού μπορεί να λυθεί εύκολα και σύμφωνα με την επιθυμία των κατοίκων.

Το πολύ αρνητικό για τη Δημοτική Αρχή όμως είναι η πελατειακή της αντίληψη ως διοίκηση του δήμου καθώς πολύ εύκολα καταφεύγει στο ψέμμα και την παραπληροφόρηση θυσιάζοντας την άποψή της στο βωμό των πελατειακών σχέσεων."

 

Ακούστε την ερώτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού και την απάντηση του Μιχάλη Σελέκου στα παρακάτω link:

 

https://soundcloud.com/user-311825257/ksmg6js0vgwn

https://soundcloud.com/user-311825257/hyclhojjjida

 

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής

Για την αποκατάσταση ακόμη μια φορά της αλήθειας, για να σταματήσει όλη η παραφιλολογία που αναπαράγεται σε σχέση με την οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου στο Δαφνί :

Δεν υπήρξε κανένα αίτημα κατοίκων, ούτε του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δαφνίου, ούτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με αλλαγή ονομασίας του δρόμου. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 22 Μαρτίου ο κ. Ντηνιακός ζήτησε την αλλαγή ονομασίας του δρόμου. Στην απάντηση του Δημάρχου, με δεδομένο ότι υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων για ονοματοδοσίες Αντιδημάρχων που έχουν αποβιώσει, ειπώθηκε ότι θα εξετασθεί το αίτημα. Αυτά, χωρίς να έχει συζητηθεί τίποτα παραπάνω και κυρίως χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση.