Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου απαιτεί 

την προβλήτα Νο 4 στον Σκαραμαγκά

 

 

Problita ARX

 

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου συνεδριάζοντας στις 26 Σεπτεμβρίου του έτους 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30, κατέληξε ομόφωνα και  απαιτεί την άμεση παραχώρηση της προβλήτας Νο 4 στο Σκαραμαγκά ώστε να αξιοποιηθεί από την Τοπική Διοίκηση ως χώρος αναψυχής, για να είναι η πρόσβαση στη θάλασσά μας δικαίωμα για όλο το Λαό, εκφράζοντας την ομόθυμη επιθυμία των κατοίκων της πόλης μας αλλά και της Δυτικής Αθήνας

 

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που τα οικονομικά προβλήματα, στερούν το δικαίωμα για διακοπές στην πλειονότητα των λαϊκών στρωμάτων, είναι απαραίτητο να υπάρχει διέξοδος στο θαλάσσιο μέτωπο του Σκαραμαγκά με ταυτόχρονο καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων , ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίας του.

 

Εξάλλου, παραχωρήσεις και παρεμβάσεις αξιοποίησης σε παραθαλάσσιες εκτάσεις, έχουν γίνει σε αρκετά σημεία, τόσο της ανατολικής και της νότιας Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα με αντίστοιχες αποδόσεις των εκτάσεων στην Τοπική Διοίκηση.

 

Είναι γνωστή σε όλους μας η ιστορική διαδρομή της περιοχής αυτής, όπου οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε «αφανισμό» ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας.

 

Κατά συνέπεια, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους, έστω και σήμερα, να επανορθώσει για τις επιλογές αυτές.

 

Η θάλασσα του Σκαραμαγκά είναι μέρος μιας θαυμάσιας περιοχής που κυριαρχεί το φυσικό κάλλος στην είσοδο- πύλη της Δυτικής Αθήνας.

 

Μονή Δαφνίου, Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Οδού, Όρος Αιγάλεω και Ποικίλο Όρος, Ιερό Αφροδίτης, Λίμνη Κουμουνδούρου, Θάλασσα Σκαραμαγκά, συνθέτουν μια περιοχή με σημαντικά Ιστορικά, Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

 

Η καταστροφή, η απαξίωση, ο βιασμός της φύσης, αποσυνθέτουν αυτό το υπέροχο σύνολο, αλλοιώνουν τα αγαθά που έχουν δημιουργήσει στο πέρασμα των χρόνων η φύση και ο άνθρωπος.

 

Η έκταση των 220 στρεμμάτων της προβλήτας Νο 4, είναι σαφές ότι έχει δημόσιο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση της παραλίας (100 στρέμματα) και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης στη θάλασσα (120 στρέμματα) δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν.

 

Το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής έχει στηριχθεί με πολλές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άρθρα στα ΜΜΕ, ερωτήσεις στη Βουλή.

 

Μετά από τα παραπάνω και με δεδομένη την απαίτηση του Λαού απόδοσης του χώρου της προβλήτας Νο 4 και της ελεύθερης ακτής, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα στην παραχώρηση της προβλήτας No 4 στον Δήμο Χαϊδαρίου για  Δημόσια χρήση για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας. 

 

 

Problita02

 

 

Problita01