Χωματερή

το π. Θεραπευτήριο στο Χαϊδάρι

Έγιναν συλλήψεις

 

xomateri

 

 

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα

για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης στερεών αποβλήτων

 

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 29-8-2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 44 και 58 ετών, ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών οχημάτων και ένας 22χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης στερεών αποβλήτων. Αναζητούνται δύο (2) επιπλέον ημεδαποί ιδιοκτήτες φορτηγών.

Η Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για παράνομη εναπόθεση αδρανών υλικών και άλλων αποβλήτων, εντός εγκαταλελειμμένου, πλην όμως περιφραγμένου χώρου που υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις πρώην Θεραπευτηρίου στην Λεωφόρο Σχιστού στο Χαϊδάρι, συνέστησε ειδική ομάδα αστυνομικών που ανέλαβε την διακριτική επιτήρηση του χώρου, την παρακολούθηση της παράνομης δραστηριότητας και τη συλλογή στοιχείων.

 

31082019gadaapovlita002

 

Όπως εξακριβώθηκε, εντός του προαναφερόμενου χώρου εισέρχονταν, σε άτακτα χρονικά διαστήματα, ακόμα και μεταμεσονύχτιες ώρες, ανατρεπόμενα φορτηγά και εναπόθεταν στερεά απόβλητα κυρίως από κατεδαφίσεις, τα οποία φόρτωνα από διάφορες τεχνικές εταιρείες καθώς και εταιρείες διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Περιστασιακά χρησιμοποιείτο και μηχάνημα έργων (εκσκαφέας) για την διαμόρφωση-διευθέτηση του χώρου.

Στο πλαίσιο της παράνομης αυτής δραστηριότητας χρησιμοποιούσαν στην είσοδο του χώρου "τσιλιαδόρους".

Επιπρόσθετα, οι οδηγοί των φορτηγών για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους ακολουθούσαν διαφορετικά δρομολόγια κάθε φορά, χρησιμοποιώντας μάλιστα προπομπούς, με τους οποίους είχαν συνεχή επικοινωνία.

Από την αυτοψία που διενήργησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου του Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε ότι ο όγκος των υλικών που έχουν εναποτεθεί στον προαναφερόμενο χώρο υπερβαίνει τα -250- ανοιχτά φορτηγά (περίπου -3.500- κυβικά), προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.

 

Κατασχέθηκαν :

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία,

οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

31082019gadaapovlita003

 

31082019gadaapovlita004

 

31082019gadaapovlita005

 

31082019gadaapovlita006

 

31082019gadaapovlita001