ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ»

 

 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

«SUPER MARKET - MINI MARKET – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2017»!

 

 XALMEA

 

Μεγάλο όνομα στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στον τομέα του ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΑΛΒΑ, η Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» (με παράδοση από το 1922!), η οποία ξεχώρισε για μία ακόμη φορά με την παρουσία της, αυτή την φορά στην μεγάλη έκθεση «SUPER MARKET - MINI MARKET – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2017», που έλαβε χώρα από τις 20 έως 22 Οκτωβρίου στο METROPOLITAN EXPO και την επισκέφθηκαν χιλιάδες καταναλωτές από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Η χαλβαδοποιία «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» πάντα συμμετέχει στις πιο επιλεγμένες και μεγάλες εκθέσεις στον ελλαδικό χώρο, με σκοπό το καταναλωτικό κοινό να γνωρίσει τα γευστικά και ποιοτικά προϊόντα της, καθώς και να δημιουργήσει νέες σχέσεις συνεργασίας με έμπορους, επαγγελματίες και καταστήματα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της και με επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας.
Στην μεγάλη έκθεση «SUPER MARKET - MINI MARKET – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2017», οι εταιρείες που συμμετείχαν δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εισαγωγή και διανομή προϊόντων όπως: Προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (FMCGs), τρόφιμα, γαλακτοκομικά, καπνικά, ζαχαρώδη, ψιλικά, ποτά -αναψυκτικά, παραδοσιακά προϊόντα, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, συστήματα και λύσεις πληροφορικής, τηλεπικοινωνίες, τύπος, είδη καθαριότητας, είδη προσωπικής φροντίδας, καλλυντικά, είδη δώρων, εξοπλισμοί καταστημάτων, ενώ η εταιρεία «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» παρέθεσε στο εκθετήριο της όλα τα προϊόντα της από τον πλούσιο κατάλογο της και πιο συγκεκριμένα: Χειροποίητος Χαλβάς χύμα, Χειροποίητος Χαλβάς σε συσκευασία, Ταχίνι, Γλυκά Κουταλιού, Μαρμελάδες, Λουκούμια, Παστέλια, Σιροπιαστά Γλυκά, Διάφορα Παραδοσιακά και Εποχιακά. Το περίπτερο της χαλβαδοποιίας «Μ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» και η εν λόγω παρουσία της επιχείρησης πέτυχε αναμφισβήτητα ένα σημαντικό αποτέλεσμα, με υψηλή αύξηση των επισκεπτών της και προσέφερε για ακόμη μία χρονιά υψηλά εμπορικά αποτελέσματα σε παλιούς και νέους πελάτες της!
Η ιστορία της εταιρείας πάει πολύ πίσω! Ο παππούς Μιχάλης Κοσμίδης διατηρούσε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη περιοχή Πέραν της Κωνσταντινούπολης. Ήταν γνωστός για τα γευστικά και ποιοτικά γλυκά του. Το 1922 μετά την Μικρασιατική καταστροφή ήρθε στον Πειραιά και δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο όπου έφτιαχνε όλες τις λησμονημένες γεύσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Γρήγορα έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για την ποιότητα και νοστιμιά των γλυκών του. Έφτιαχνε χαλβάδες, λουκούμια, τουλούμπες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και διάφορα άλλα είδη τα οποία πούλαγε στον Πειραιά και κυρίως στης περιοχές γύρω από το λιμάνι. Στην συνέχεια ο ένας του γιος Ευμόρφιος Κοσμίδης ξεχώρισε για της ικανότητες του και κατάφερε όταν αποσύρθηκε ο πατέρας του με το μεράκι του και την αγάπη του για την τέχνη που διδάχτηκε, να συνδέσει το όνομα του με τον χαλβά και τα χειροποίητα προϊόντα Πανελλαδικά, κρατώντας τις μυστικές συνταγές και την ιδιαίτερη γεύση των χαμένων πατρίδων.
Το 2002 ο ανιψιός του Ευμόρφιου Κοσμίδη και εγγονός του Μιχάλη Κοσμίδη μαζί με άλλους δυο τεχνίτες που είχαν θητεύσει για πολλά χρόνια δίπλα του, πήραν τα ηνία και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των καιρών, δημιούργησαν ένα πρότυπο εργαστήριο διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων με την προσθήκη νέων ειδών.
Ήταν και παραμένει πρώτο μέλημα της επιχείρησης η παραγωγή παραδοσιακών – χειροποίητων προϊόντων με υψηλά ποιοτικά standards, τόσο σε επίπεδο πρώτων υλών και συνθηκών υγιεινής στους χώρους παραγωγής, όσο και σε επίπεδο επιλεγμένων συσκευασιών, παντρεύοντας το μεράκι και τηv πίστη στην παράδοση με την νέα τεχνολογία.
H Μ. Κοσμίδης και ΣΙΑ Ο.Ε εφαρμόζοντας σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (EN ISO 22000 : 2005) μαζί με τον συνδυασμό του άριστου υπερσύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει, με το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.


 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr

 

XALVG

 

 

METROP1

 

 

KO10

 

KO2

 

KO4

 

KO5

 

KO6

 

KO8

 

KO9

 

XALV17

 

XALVG

 

 Παραδοσιακή Χαλβαδοποιϊα – Χειροποίητα Προϊόντα, Μ. Κοσμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ελ. Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4 Αγία Βαρβάρα, τηλ./FAX: 210 5444722 – www.halvadopoiia.gr