ΚΥΘΝΙΩΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

 

KITHAIG

 

 

Στενές οι σχέσεις Κύθνου και Αιγάλεω και ιδιαίτερα στον αθλητικό τομέα. Πολλοί οι Κυθνιώτες που διαμένουν μόνιμα στην πόλη μας και αμοιβαίες οι σχέσεις με τους μόνιμους κατοίκους του νησιού. Στον αθλητικό τομέα μεγάλο καμάρι για τις δύο κοινότητες εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ο Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω, ενώ από φέτος η ποδοσφαιρική ομάδα Α.Σ.Π. Κύθνου μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Κατά την διάρκεια των εορτών, την πόλη μας επισκέφθηκε ο γνωστός Κυθνιώτης επιχειρηματίας κ. Κώστας Γονιδάκης (στην μέση της φωτογραφίας), ο οποίος αγωνίζεται στην ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, ενώ παράλληλα είναι και μέλος του ΔΣ στον νεοσύστατο σύλλογο. Ο Κώστας Γονιδάκης κατά την παραμονή του στο Αιγάλεω είχε συνάντηση με τους καλούς του φίλους, τον Πρόεδρο του Διαγόρα Αιγάλεω κ. Γιαννούλη Καλλίλα (δεξιά στην φώτο) και τον Γεν. Γραμματέα του συλλόγου και πρώην Δήμαρχο Κύθνου, κ. Μανώλη Φίλιππα (αριστερά στην φώτο). Οι τρεις τους είχαν πολλά να πουν και ειδικά για τις δύο ομάδες τους, οι οποίες είναι αδελφοποιημένες, ενώ συζήτησαν σχετικά με το γηπεδικό θέμα, που αντιμετωπίζει ο ΑΠΣ Κύθνου, ο οποίος δεν διαθέτει έδρα στο νησί και αναγκάζεται να παίζει ως γηπεδούχος σε γειτονικά νησιά, όπως η Μήλος, η Σέριφος και η Σίφνος.
Το νησί της Κύθνου διαθέτει μόνο δύο (2) γήπεδα 5Χ5 (η τελική διαμόρφωση και παράδοση έγινε επί θητείας του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάϊλα) και καταβάλλονται προσπάθειες από όλους τους Κυθνιώτες, τους μόνιμους, αλλά και από αυτούς που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα (η μεγαλύτερη… παροικία είναι αυτή του Αιγάλεω), προκειμένου να γίνει επιτέλους κανονικό ποδοσφαιρικό γήπεδο και στο κυκλαδίτικο νησί, έργο το οποίο θα μείνει ως παρακαταθήκη για τα νέα παιδιά που μεγαλώνουν και διαβιώνουν εκεί.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η πρώτη προσπάθεια για διαμόρφωση και απόκτηση χώρου για γήπεδο έγινε το 1978 επί θητείας Γιώργου Μαρτίνου. Τα δύο γήπεδα 5Χ5 βρίσκονται στην Δρυόπιδα και την Χώρα. Στην Δρυόπιδα το γήπεδο έγινε επί θητείας του κοινοτάρχη Κώστα Γονιδάκη και διαμορφώθηκε με έξοδα του Γιάννη Γαρδέρη, ενώ το γήπεδο στην κοινότητα Χώρας έγινε με έξοδα της οικογένειας Φίλιππα Μάνεση.