Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων
4ου δημοτικού σχολείου Αγ. Βαρβάρας   

                                 

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς στο σχολείο, τα οποία, λίγους μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς αντί να καλυφθούν αυξάνονται, με αποτέλεσμα το 4ο δημοτικό να ασφυκτιά!!   

Η μη ύπαρξη καθηγητή γερμανικών όλα αυτά τα χρόνια πιστεύουμε ότι αποτελεί εμπαιγμό προς μαθητές- γονείς κ εκπαιδευτικούς. Επιπρόσθετα: πλέον ανέρχονται στις  2, οι ειδικότητες που δεν καλύπτονται  (Πληροφορική – Αγγλικά λόγω αδειών των εκπαιδευτικών), ενώ το ολοήμερο δε λειτουργεί. Η άδεια του εκπαιδευτικού είναι για μας αυτονόητο δικαίωμα, που το στηρίζουμε ολόπλευρα, όπως, όμως αυτονόητη είναι και η υποχρέωση του υπουργείου παιδείας να προχωρήσει σε προσλήψεις για την κάλυψη των κενών. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα -παρά και το σχετικό αίτημα του διευθυντή. Η υπόσχεση ότι θα είμαστε από τα πρώτα σχολεία στα οποία θα έρθουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί, είναι για μας κενή περιεχομένου, αφού δε συνοδεύεται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε να καλυφθούν τα κενά… ΧΘΕΣ όχι αύριο!!
Όλα αυτά έχουν σαφώς επιπτώσεις στο πρόγραμμα του σχολείου. Όταν τα παιδιά μας κάνουν στην ώρα της ειδικότητας γυμναστική ή μοιράζονται σε άλλα τμήματα,  χάνουν την μαθητική τους συνείδηση και συνέπεια, ενώ το σχολείο αποδομείται. Επιπλέον τάξεις ολόκληρες σχολάνε στο 6ωρο και όχι στο 7ωρο.

 

Για τα θέματα αυτά ζητήσαμε επίμονα συνάντηση με το σχολικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Παναγάκο, ο οποίος επικαλούμενος φόρτο εργασίας, απέφυγε να μας ορίσει ραντεβού. Στάση, την οποία καταγγέλλουμε καθώς θεωρούμε ότι απαξιώνει το θεσμό του συλλόγου γονέων. Απαξιωτική για το θεσμό θεωρούμε και την μετέπειτα συμπεριφορά του, σύμφωνα με την οποία επιχείρησε να ορίσει συνάντηση μαζί μας μέσω τρίτων, αντι να μιλήσει απευθείας με το σύλλογο. Επειδή ως αιρετοί αντιπρόσωποι των γονέων, έχουμε δικαίωμα να συνομιλούμε με το σχολικό σύμβουλο χωρίς διαμεσολαβητές, αποφασίσαμε το τελευταίο εγχείρημά του να το θεωρήσουμε ως μη γενόμενο και να μην το λάβουμε υπόψη.


                                 Για το Δ.Σ.
Η Γραμματέας                             Η Πρόεδρος
Βούλα Τσιβόλα                            Κατερίνα Παπαστάμου


                                          Αγία Βαρβάρα  9/3/2015