Προβλήματα ασφάλειας των παιδιών

στο Α΄ Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας

 

1o dhmotiko arxiki

 

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με την Διοίκηση του Δήμου.

Στην συνάντηση με τον εκπρόσωπο μας καταθέσαμε τα αιτήματα του Συλλόγου μας του Ά Δημοτικού Σχολείου. Η εξέλιξη της συζήτησης ήταν τέτοια ώστε φάνηκε η απροθυμία από την μια και η ανικανότητα της Διοίκησης του Δήμου να αναλάβει της ευθύνες που της αναλογεί , για την επίλυση των προβλημάτων του Σχολείου μας από την άλλη.

Ως Σύλλογος έχουμε επισημάνει πολλάκις τα προβλήματα του Σχολείου μας που κυρίως έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα προβλήματα αυτά τα έχουμε επισήμως αναδείξει ποικιλοτρόπως , είτε με προσωπικές συζητήσεις του τωρινού και του πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας είτε με πρωτοκολλημένα αιτήματα.

Οι αναφορές των εκπροσώπων της Διοίκησης ,στα λάθη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής , τα οποία πληρώνουμε τώρα , οι επισημάνσεις για την κρατική επιλογή που έδωσε την διαχείριση των Σχολείων στους Δήμους ξεχνώντας να τους στηρίξει οικονομικά αλλά και η εκφρασμένη φιλοσοφία ότι μπορούμε να βάψουμε ή να κάνουμε εργασίες και εμείς οι γονείς ή μπορούμε να λύσουμε κάποια προβλήματα από τις χορηγίες , χαρακτηρίζουν μία Διοίκηση που δεν έχει προγραμματισμό που στηρίζετε στην μοιρολατρία (αν βρεθεί χορηγός) και ουσιαστικά στην αποποίηση των ευθυνών της.

Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι:

Ζούμε τα αποτελέσματα του Καλλικράτη ,

Η τωρινή Διοίκηση έχει άμεση σχέση με τις επιλογές των προηγούμενων Δημοτικών Διοικήσεων.

Ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας , έχει καταπατηθεί.

Οι εργασίες στα Σχολεία πρέπει να γίνονται από το Κράτος το οποίο πληρώνουμε από την μία και δεν νοείτε να στηριζόμαστε σε «φιλάνθρωπους» χορηγούς όταν και όποτε θελήσουν να συνδράμουν από την άλλη.

Ως σύλλογος δεν θα αναζητήσουμε την επίλυσή τους μέσω «προσωπικών γνωριμιών» ή «συμπαθειών», όπως πράττουν άλλοι , αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την θέση, ότι η ομαλή λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των εκάστοτε Κυβερνήσεων και Δημοτικών Διοικήσεων, είναι δηλαδή καθήκοντα ενός στοιχειωδώς υπεύθυνου Κράτους.

Θα δημοσιοποιούμε τα προβλήματα και θα περιμένουμε επίσημα υπεύθυνες απαντήσεις από την Διοίκηση του Δήμου οι οποίες θα αξιολογηθούν από την κοινωνία όπως και οι πράξεις της.

Πρόβλημα 1°:Ως σχολείο , έχουμε πρόβλημα ασφαλούς πρόσβασης και αποχώρησης λόγω των αυτοκινήτων στην οδό Δόξης. Στις ώρες που προσέρχονται και αποχωρούν οι μαθητές με τους Γονείς , τους δημιουργείται συνωστισμός , με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν.

Τι προτίθεται να κάνει η Διοίκηση του Δήμου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να αποτραπεί οποιοδήποτε ατύχημα ή δυστύχημα?

Υ.Σ.Ως Σύλλογος θα ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της πόλης μας με την ανάδειξη καθενός προβλήματος μεμονωμένα , ζητώντας άμεσα λύσεις.

 

Δ.Σ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Α’ Δημοτικού Σχολείου