ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

 

samios arxiki 

 

 

 

Στις 21 Μάρτη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία του Αιγάλεω εκδηλώσεις και δράσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα (συζητήσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, κατασκευές αφισών και πανό, κείμενα, θεατρικό παιχνίδι) κατά του Ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και του φασισμού.
     Στις 21 Μάρτη τα παιδιά μας έκαναν ένα χρήσιμο, πολύτιμο μάθημα. Οι μαθητές είδαν ντοκιμαντέρ και ταινίες, συζήτησαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών προσέγγισαν τα θέματα της ρατσιστικής βίας και διακρίσεων, τον πόλεμο και την προσφυγιά, τον ξεριζωμό, τη φτώχεια και τον αγώνα για επιβίωση που δίνουν εκατομμύρια άνθρωποι από τις γειτονικές μας χώρες.
     Το καλύτερο μάθημα που μπορούμε να προσφέρουμε αυτές τις δύσκολες μέρες στα παιδιά μας είναι το μάθημα της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Γιατί οι Έλληνες ξέρουμε καλά τι θα πει ξεριζωμός, προσφυγιά, ξενιτιά, μετανάστευση, φτώχεια και πείνα. Ξέρουμε καλά όμως και τι θα πει αντίσταση, αγώνας και επιβίωση. Κι όπως έγραψαν τα παιδιά στα πανό:
ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα στα σχολεία μας και να τα προωθούμε στους πρόσφυγες που τα έχουν άμεσα ανάγκη.

 

 

 

 

 

samios 01

 

 

 

samios arxiki