ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

 

 

SKAKI ARX

 

 

Από τις σπουδαιότερες και  καλύτερες εμφανίσεις της έκανε πρόσφατα σε δύο Τουρνουά η Σκακιστική Ομάδα του 2ου δημοτικού σχ. Αιγάλεω !!! Τα παιδιά κατέκτησαν την  3η Θέση στο 15ο Ομαδικό Τουρνουά Δυτικού Τομέα & Δυτικής Αττικής που συνολικά συμμετείχαν 45 σχολεία  και  την 23η Θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής 2017 ανάμεσα στα 67 καλύτερα σχολεία!!! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν  για την εξαιρετική προσπάθεια  & τις διακρίσεις τους καθώςκαι στην δασκάλα μας κα Νατάσα Παγάνογλου για την θαυμάσια δουλειά που κάνει!!                                                                                

Πολλά Μπράβο αξίζουν  επίσης  στους γονείς των παιδιών που τα παροτρύνουν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως το Σκάκι και τα στηρίζουν !!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω στηρίζει τέτοιου είδους δραστηριότητες δίνοντας την δυνατότητα για μαθήματα Σκάκι στους μαθητές μας και θα είναι αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια!

 

Το σκάκι έχει πολλαπλά οφέλη με βάση επιστημονικές μελέτες, κυρίως για τις ηλικίες 6-12ετών. Σε αρκετές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι οι μαθητές που είχαν συστηματική ενασχόληση με το σκάκι για κάποιο διάστημα είχαν βελτίωση έως 60% στην σχολική τους επίδοση, κυρίως στα μαθηματικά και στα γλωσσικά μαθήματα.  

Κάποιοι λένε ότι το σκάκι είναι τέχνη. Άλλοι λένε ότι είναι επιστήμη. Πάνω από όλα όμως το σκάκι είναι παιχνίδι. Όπως όλα τα παιχνίδια (πχ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ), το σκάκι προσφέρει στους συμμετέχοντες σε αυτό συναισθήματα χαράς, διασκέδασης, ευγενούς άμιλλας και δημιουργικότητας. Η βασική όμως διαφορά με όλα τα άλλα δημοφιλή αθλήματα είναι ότι εξασκεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τη σκέψη.

 

               

 

Το σκάκι είναι το παιχνίδι που κατεξοχήν τιμά την ανθρώπινη ευφυΐα

-Βολταίρος-

 


 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχ. Αιγάλεω.