Η εφημερίδα «Προοδευτική», συνεχίζοντας την τακτική της επιλεκτικής ενημέρωσης και έχοντας συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, χωρίς να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με απροκάλυπτα εμπαθή δημοσιεύματα υπονομεύει τη διαδικασία πολιτικού διαλόγου που πραγματοποιείται μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας. Αγνοεί επιδεικτικά τις συνέπειες του Καλλικράτη και των μνημονίων για τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν  παρουσιάζει τις ειδήσεις που προκύπτουν από τις τοποθετήσεις και τις δράσεις των δημοτικών σχημάτων, κομμάτων και φορέων εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβλέπει και αποκρύπτει συστηματικά την αντίθετη άποψη, γεγονός το οποίο σαφώς  και δεν αποτελεί δημοκρατική και αντικειμενική δημοσιογραφία.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2014 χωρίς την παραμικρή αναφορά για όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αφήνει αναπάντητα μία σειρά από ερωτήματα. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ, ήταν παρούσες όλες οι δημοτικές κινήσεις; Γιατί δεν ήταν όλες; Τι υποστήριξαν οι παρούσες δημοτικές παρατάξεις; Ήταν εμπεριστατωμένη η κριτική που άσκησαν; Ο δημοτικός προϋπολογισμός ήταν σύμφωνα με τις επιταγές του οικονομικού παρατηρητηρίου; Δημιουργούνται προϋποθέσεις νέων απολύσεων στο δήμο μας; Τι απεκαλύφθη στον ισολογισμό του δήμου; Ποιες ήταν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων όσον αφορά το  τεχνικό πρόγραμμα του δήμου;

Η επιλεκτική δημοσίευση ανακοινώσεων και ο επιλεκτικός σχολιασμός αποτελούν την πάγια τακτική της συγκεκριμένης  εφημερίδας. Πρόσφατα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση μας:

 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: ποιόν υπηρετεί αυτό το μοντέλο δημοσιογραφίας που ακολουθεί πιστά η «Προοδευτική»; Το βέβαιο είναι, ότι δεν υπηρετεί την πόλη μας και τους πολίτες της….

Η «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη», στις 11/7/2014 δημοσίευσε το περίγραμμα των πολιτικών της απόψεων και την υποψηφιότητα του Γιώργου Γεωργιαννάκη, η οποία αποφασίσθηκε σε συνεδρίαση της «Συμπαράταξης» και όχι στα γραφεία κάποιου κόμματος, ξεκαθαρίζοντας απόλυτα τους όρους και το περιεχόμενο του διαλόγου για κοινή δράση και κάθοδο στις εκλογές με πολίτες και δημοτικές κινήσεις της πόλης μας.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, οι οποίες διεξήχθησαν μεταξύ δημοτικών παρατάξεων και όχι μεταξύ κομμάτων, η συνεργασία δεν έγινε εφικτή.Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε μία ενδεχόμενη συνεργασία, πρέπει εκ των πραγμάτων να αποκλεισθεί ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» ως κοινός υποψήφιος, μόνο και μόνο επειδή είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατανοούμε γιατί δεν μπορούμε να είμαστε ενωτικοί με το δικό μας επικεφαλής, με ικανότητες και δημόσια δράση. με βάση ένα κοινό, όχι μόνο αντιμνημονιακό, αλλά και ενάντιο στις τακτικές του νεοφιλελευθερισμού πρόγραμμα και σχέδιο δράσης.

Εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στην κατάργηση της ισοτιμίας των πολιτών και στην υπονόμευση της λειτουργίας των κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με σθένος την οργανωμένη δράση των πολιτών σε κόμματα, συνδικαλιστικές κινήσεις, δημοτικές παρατάξεις και άλλους μαζικούς φορείς, υπερασπιζόμενοι την αυτονομία τους και την αυτοτέλεια τους. Μέσα από την καθημερινή και συνεχή  δράση, με αρχές και αξίες, βάζοντας κατά μέρος τους όποιους αναχρονισμούς και κοιτώντας πάντα μπροστά, αναδεικνύονται και εκείνοι που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά της πόλης μας και στη βελτίωση της ζωή μας.

Η «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη», με την πολιτική της διακήρυξη απευθύνεται σε όλους τους δημότες που αντιστρατεύονται τα μνημόνια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν, στους πολίτες που απαιτούν ένα άλλο συγκροτημένο, καινοτόμο, διεκδικητικό και ριζοσπαστικό σχέδιο, ένα σχέδιο που θα στηρίζει τη ζωή μας, την πόλη μας και τη χώρα μας. Τους καλεί να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια υλοποίησης του οράματος μας για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη. Στο σχέδιό μας χωράνε όλοι, δεν περισσεύει κανείς. Την  περίοδο αυτή, οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουν πολύ μεγάλη κεντρική πολιτική σημασία και το μόνο που δεν χωρά είναι η ενασχόλησή μας με το «διάλογο» που επιδιώκει να ανοίξει η εφημερίδα «Προοδευτική», αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες της πόλης μας από τα σοβαρότατα ζητήματα που τους απασχολούν.
Για όλα αυτά δεν θα πάρουμε μέρος  στις «δράσεις»  της Προοδευτικής.

Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και τη πόλη