«Θα παραμείνω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος,μέχρι το τέλος της Δημοτικής περιόδου,στηρίζοντας τις προτάσεις που οδηγούν την πόλη, σε ένα καλύτερο αύριο»

Την απόφαση για αποχώρηση από την Δημοτική Ομάδα του συνδυασμού «Η δική μας πόλη» και την ανεξαρτητοποίηση του ανακοίνωσε ο Μιχάλης Φράγκου:

Κύριε Πρόεδρε,κύριοι συνάδελφοι,κυρίες και κύριοι

            ΄Όπως ήδη έχω αναφέρει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο,δεν πρόκειται να συμμετάσχω στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές,για λόγους υγείας.Το ωραίο αυτό ταξίδι που ξεκίνησε για μένα το έτος 1994, τελειώνει εδώ.

            Η βαριά και επικίνδυνη για την ζωή μου ασθένεια,μου μείωσε τις δυνάμεις.

            Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους σας,για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

            Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας,για την εμπιστοσύνη που έδωσαν όλα αυτά χρόνια στο πρόσωπό μου.Κάθε ψήφος, κάθε καλός λόγος ήταν για μένα τίτλος τιμής,ένδειξη αγάπης και εμπιστοσύνης.

            Τέλος,θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους με τους οποίους συνεργάστηκα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

            ΄Όλα αυτά τα χρόνια,στόχος μου ήταν η ισονομία,η διαφάνεια,η αξιοκρατία.

            Οι μάχες που έδωσα ήταν άνισες.Τα συμφέροντα πολλές φορές ήταν ισχυρότερα από τις δυνάμεις μου.

            Εγώ μένω με την ικανοποίηση ότι ποτέ δεν υπέστειλα την σημαία.Ποτέ δεν έκανα εκπτώσεις στα πιστεύω μου.Ποτέ δεν συμβιβάστηκα.

            Γι’ αυτό άλλωστε ήλθα αντιμέτωπος με φίλους αγαπημένους, Δημάρχους,Δημοτικούς Συμβούλους,αλλά και συμπολίτες μου.

            Ζητώ συγγνώμη,ειλικρινά,αν πίκρανα κάποιους.Αισθάνομαι ότι ήμουν ειλικρινής με όλους.΄Οταν ο Λάμπρος Μίχος,με παρεκάλεσε να τον στηρίξω,στην προσπάθειά του να εκλεγεί Δήμαρχος το έτος 1994,είχα θέσει ως μοναδική προϋπόθεση συστατεύσεώς μου,το δικαίωμα να λέω την άποψή μου όποτε και για όποιο ζήτημα,εγώ έκρινα,ότι θα έπρεπε να έχω αυτόνομη φωνή.Αυτό έπραξα με συνέπεια.Δεν απαίτησα θέσεις και αντιμισθίες όλα αυτά τα χρόνια.Αντίθετα,παραιτήθηκα απ’ αυτές, όταν έκρινα,ότι δεν συμβαδίζουν οι απόψεις μου με τις απόψεις του εκάστοτε Δημάρχου.

            Γι’ αυτό κατηγορήθηκα,όταν τα μικροσυμφέροντα κάποιων ήταν αντίθετα με τα όσα πίστευα κι έλεγα.Σίγουρα έκανα λάθη. Ανθρώπινο είναι.Ποτέ όμως δεν προέταξα το προσωπικό μου όφελος.

            Κύριοι συνάδελφοι,φίλοι συμπολίτες.

            Λόγω της σοβαρότητος της ασθενείας μου,είναι απαραίτητη η εξακολούθηση της θεραπείας μου.

            Προ διμήνου,γνωστοποίησα,την πρόθεσή μου να μην αναμειχθώ στις επερχόμενες εκλογές.Τα προβλήματα της υγείας μου αλλά και η πίστη μου ότι θα πρέπει να μας διαδεχθούν νέα παιδιά,με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά, με οδήγησαν στην απόφαση να αποσυρθώ.

            Ο κ. Δήμαρχος με παρεκάλεσε,καλώντας με προς συζήτηση,να μην επιμείνω σ’ αυτήν την απόφαση και να τον στηρίξω στις εκλογές.Του επεσήμανα,στις δύο συναντήσεις που είχαμε,ότι,δεν πρόκειται να συμμετέχω με κανέναν άλλο συνδυασμό.΄Ηταν θέμα υγείας για μένα ,αλλά ταυτόχρονα διαφορετικής εκτίμησης των προβλημάτων που είχα αναδείξει.

            Στις συναντήσεις μας,οι οποίες έγιναν παρουσία τρίτου προσώπου,παραδέχθηκε ότι τα ζητήματα που είχα θέσει,προ ενός και πλέον έτους,ήταν υπαρκτά και σοβαρά.

            Συμφωνήσαμε να γνωστοποιήσουμε στους συμπολίτες μας, μέσω του τύπου της πόλης μας,αλλά και στην δημοτική ομάδα αφ’ ενός μεν την κοινή απόφασή μας να συνεργασθούμε,κάνοντας μια υπέρβαση των δυνάμεών μου και αφ’ ετέρου την πρόθεση και των δύο πλευρών να εξαλειφθούν τα νοσηρά φαινόμενα που είχα καταγγείλει.

            Εγώ,πιστός σ’ αυτά που συμφωνήσαμε, το έπραξα.Δήλωσα μέσω του τύπου της περιοχής μας,ότι,τα θέματα που κατήγγειλα ήταν υπαρκτά,αλλά,ταυτόχρονα,είχα τις διαβεβαιώσεις ότι είχε δρομολογηθεί λύση τους.

            Ο κ. Καπλάνης,για μία ακόμη φορά,δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

            Την συμφωνηθείσα δήλωση,δεν την έκανε ούτε ενώπιον των μελών της δημοτικής ομάδα,ούτε ενώπιον του τύπου.

            Είναι προφανές,ότι για μία ακόμη φορά,υπανεχώρησε, πιεζόμενος, προφανώς,από αυτούς που θίγονται από τις θέσεις μου.Καλύφθηκε πίσω από την δήλωσή μου ότι για λόγους υγείας δεν θα συμμετέχω στις εκλογές.

            Δικαίωμά του.Είναι όμως δικαίωμά μου να δηλώσω,ότι δεν είναι δυνατόν να στηρίζω με την παρουσία μου,στην δημοτική ομάδα έναν Δήμαρχο,ο οποίος,αδυνατεί να αντισταθεί στις πιέσεις.Αδυνατεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του.Αδυνατεί να παραδεχθεί τα λάθη του.

            Για τους λόγους αυτούς,με θλίψη,δηλώνω ότι αποχωρώ από την Δημοτική Ομάδα του συνδυασμού «Η δική μας πόλη».

            Θα παραμείνω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος,μέχρι το τέλος της Δημοτικής περιόδου,στηρίζοντας τις προτάσεις που οδηγούν την πόλη, σε ένα καλύτερο αύριο και καταγγέλλοντας πρακτικές και προτάσεις που θα αποβούν εις βάρος της πόλης και των πολιτών της.

Αγία Βαρβάρα 2.4.2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ