Γ. ΓΚΟΥΒΑΛΗΣ: Ήθελα να κατεβώ

αλλά οι στενόμυαλοι δεν μου το “επέτρεψαν”

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες

Τους τελευταίους μήνες στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε μια σειρά συζητήσεων και διεργασιών σχετικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές .
 Στις συζητήσεις αυτές και στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης κοινής καθόδου των περισσοτέρων παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε το όνομά μου ως πιθανού επικεφαλής αυτού του σχήματος. Η συνακόλουθη δημοσιοποίηση αυτών των διεργασιών προκάλεσε τις θετικές αντιδράσεις προσώπων γνωστών στην τοπική κοινωνία ,ικανών, με γνώση στα αυτοδιοϊκητικά πράγματα που έσπευσαν να μου εκφράσουν τη διάθεσή τους να αγωνιστούμε για να γίνει επιτέλους ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας η αρχή που σέβεται, τιμά τους δημότες της και είναι ουσιαστικά στο πλάι τους σήμερα που οι περισσότεροι δοκιμάζονται σκληρά.
Όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός από σεβασμό αφενός στις παρατάξεις που διαβουλεύονταν και αφετέρου στους πολίτες αυτής της πόλης που έχουν “χορτάσει” πλέον υποσχέσεις, φρούδες ελπίδες και μεγαλεπήβολα σχέδια για το καλύτερο μέλλον τους.
Σήμερα όμως που το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει και οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας και να εξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση της ΜΗ καθόδου στις εκλογές του Μαΐου.
Σε μια χώρα που δοκιμάζεται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης γενικότερα αλλά και σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανέχεια και πνίγεται από τα κοινωνικά προβλήματα ειδικότερα, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί εκείνη τη δύναμη που θα βοηθήσει τους δημότες να σταθούν όρθιοι πέρα και έξω από  κόμματα, χρώματα και ιδιοτελή συμφέροντα. Πρέπει να καταφέρει να κινητοποιήσει όλες τις υγιείς τοπικά δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν άλλα συνθλίβονται ανάμεσα στις “μυλόπετρες” των κατεστημένων νοοτροπιών και των μικροπαραταξιακών  λογικών. Πρέπει τέλος να απαλλαγεί από λογικές που τη θέλουν φερέφωνο των πολιτικών κομμάτων ή εκτελεστή έργων βιτρίνας με μοναδικό στόχο, την επανεκλογή του εκάστοτε δημάρχου ή την εκλογή του εκάστοτε “εραστή” της τοπικής εξουσίας.
Με λύπη διαπίστωσα, ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο, ότι το αυτοδιοικητικό κίνημα στην πόλη μας δεν είναι έτοιμο ή στην πλειοψηφία του δεν θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα μικροκομματικά συμφέροντα, οι στενόμυαλες παραταξιακές επιλογές και οι υπέρμετρες προσωπικές φιλοδοξίες εξακολουθούν να κατευθύνουν τις επιλογές πολλών προσώπων και παρατάξεων στην πόλη μας.
Ήμουν διατεθειμένος να δώσω το παρόν και να προσφέρω- στην πόλη που μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, χωρίς να θεωρώ
 τον εαυτό μου Μεσσία Υπερυποψήφιο και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Όμως υπάρχουν ώρες που η λογική τιθασεύει το συναίσθημα και έτσι αποφάσισα να μην είμαι ΑΠΛΩΣ ένας ακόμα υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, αλλά να παραμείνω ένας συνειδητός πολίτης, ιδιότητα πολύ υπολογίσιμη για μένα στη σημερινή πραγματικότητα.
Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχαριστήσω
- τους δημοτικούς συμβούλους Σ. Κραουνάκη, Λ.  Νικόπουλο και Μ. Παπαδάκου που με πρότειναν και επέμειναν μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά μου.
-  πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους, που θα δημοσιοποιούσαν τη συμμετοχή τους σε ενδεχόμενο συνδυασμό μου αμέσως μετά την ανακοίνωση της συγκρότησης του.
- Το σύνολο του  τοπικού τύπου και ιδιαίτερα την “Πόλη μας”, που παρουσίασε την πιθανή κάθοδο μου στις εκλογές με τιμητικό τρόπο.
- Τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που εκδήλωσαν τη διάθεση να σταθούν δίπλα μου και να πορευτούν μαζί μου.

                              

Αγία Βαρβάρα 22-04-2014

Με εκτίμηση
Γιάννης  Γκούβαλης