ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ AQUAHALL

 

ΓΙΑ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ

 

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗ

 

AQPE

 

 

Η είδηση του αδόκητου χαμού του 18χρονου συμπολίτη μας κολυμβητή Δημήτρη Παυλογιάννη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και ειδικά την πόλη μας το Χαϊδάρι. Με ανακοίνωση του, το εξειδικευμένο κατάστημα ειδών κολύμβησης AQUAHALL, που εδρεύει στην πόλη μας (Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 87-89, Χαϊδάρι, τηλ.: 211 4009054), γνωστοποίησε ότι αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 θα παραμείνει κλειστό σε ένδειξη πένθους. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, Χρήστος και Γιάννης Σημαντήρας, αναφέρουν σχετικά: “Eκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του 18χρονου Χαϊδαριώτη αθλητή του υγρού στίβου Δημήτρη Παυλογιάννη. Ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης το Aquahall θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 10 Ιουλίου. Εκφράζουμε συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια του”.
Το τραγικό συμβάν έγινε στην περιοχή της Μηχανιώνας του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου στις 8 Ιουλίου, ο 18χρονος κολυμβητής, που μετείχε σε αγώνες με την ομάδα του, τον Ν.Ο. Αμφιθέας έχασε τις αισθήσεις του κάτα την έξοδο του από την πισίνα του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η αποστολή, και μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ γύρω στις 13.30, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η Διεύθυνση Νεολαίας Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου κήρυξε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, ως ημέρα πένθους για τον άδικο χαμό του 18χρόνου Χαϊδαριώτη Παυλογιάννη Δημήτρη. Η ανακοίνωση: “Ο Δημήτρης Παυλογιάννης γεννήθηκε το 2000 στο Χαϊδάρι, υπήρξε μέλος των Δημοτικών Προγραμμάτων Κολύμβησης το 2006 και κατόπιν αθλητής της Α.Ε. Χαϊδαρίου στα τμήματα Κλασσικής και Τεχνικής Κολύμβησης έως το 2017. Σε ένδειξη Πένθους το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό Ταξίδι Δημήτρη.”
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ): «Θρήνος επικρατεί στον χώρο του υγρού στίβου, καθώς ο 18χρονος κολυμβητής του Ν.Ο Αμφιθέας, Δημήτρης Παυλογιάννης, απεβίωσε αιφνίδια. Ο νεαρός κολυμβητής, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στην πισίνα του ξενοδοχείου, στο οποίο είχε καταλύσει. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του εκείνη την ώρα του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο κατέφτασε 20 λεπτά αργότερα. Στη συνέχεια ο άτυχος αθλητής διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Δημήτρης Παυλογιάννης αποτελούσε έναν από τους πιο φερέλπιδες αθλητές της Τεχνικής Κολύμβησης και μάλιστα στους αγώνες της Θεσσαλονίκης κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα επιφάνειας, σημειώνοντας χρόνο 07:20.69. Κατά τη τέταρτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Η ΚΟΕ, το τεχνικό προσωπικό και οι άνθρωποι του αθλήματος στην Ομοσπονδία συλλυπούνται βαθύτατα την οικογένεια του άτυχου νεαρού αθλητή και το σύλλογο του».