Ο ΖΟΥΚΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

 

ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

 

Έναν από τους νέους και πιο ελπιδοφόρους προπονητές τερματοφυλάκων, με πολλές αγωνιστικές παραστάσεις από την πλούσια καριέρα του, ενέταξε στο δυναμικό της η ιστορική ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού ενόψει του πρωταθλήματος της Α΄ Πειραιά για την σεζόν 2017-2018. Πιο συγκεκριμένα, μέλος του τεχνικού τιμ του συλλόγου και προπονητής τερματοφυλάκων του ανδρικού τμήματος είναι πλέον ο Νίκος Ζούκας.
Ο υψηλόσωμος βετεράνος πορτιέρο, συμφώνησε με τους ιθύνοντες του κορυδαλλιώτικου σωματείου και αποτελεί το νέο συνεργάτη του προπονητή της ομάδας Βασίλης Σταύρου.
Ο Νίκος Ζούκας, που ανήκει στη νέα γενιά των προπονητών τερματοφυλάκων, είναι γεννημένος το 1981 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του ενασχόληση από τις ακαδημίες της ΑΕΚ το 1992, φτάνοντας το 2001 να υπογράψει επί θητείας Τουμπάκοβιτς και Μπλαχίν ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο. Την σεζόν 2002-2003 έπαιξε με την ομάδα του Λεωνιδίου Αρκαδίας στην Γ΄ Εθνική και την περίοδο 2003-2004 αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική με τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Από το 2004 έως το 2007 υπερασπίστηκε την εστία του Βύζαντα Μεγάρων στην Γ΄ Εθνική, ενώ το 2007-2008 συνέχισε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με την φανέλα του Αστέρα Ιτέας. Από το 2008 έως το 2012 ήταν στον Αστέρα Μαγούλας στα πρωταθλήματα της Δ΄ και Γ΄ Εθνικής, ενώ την σεζόν 2012-2013 μεταγράφηκε στον Πανερυθραϊκό και το πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας. Από το 2013 έως το 2015 συνέχισε με την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στην Α΄ Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε την επιτυχημένη και σπουδαία καριέρα του.
Το 2015 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον τομέα της εκγύμνασης και εκπαίδευσης τερματοφυλάκων με πρώτο του σταθμό το νεότευκτο και ελπιδοφόρο σωματείο του Αστέρα Χαϊδαρίου, όπου ο Ζούκας είχε τη ευθύνη, τόσο των πορτιέρο στα τμήματα των ακαδημιών, όσο και αυτών του ανδρικού τμήματος. Το πέρασμα του Νίκου Ζούκα από τον Αστέρα Χαϊδαρίου ήταν άκρως παραγωγικό, αλλά ο κύκλος συνεργασίας έκλεισε πριν λίγο χρονικό διάστημα. Οι παράγοντες του Ερμή Κορυδαλλού μετά την λύση της συνεργασίας του Ζούκα με τον Αστέρα Χαϊδαρίου, κινήθηκαν αστραπιαία και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ευοδώθηκε πριν λίγα 24ωρα.